Boeken

Nieuwe woning = nieuwe boekenkast!

Ja, er staat een uitroepteken achter de kop van dit artikel. Waarom? Omdat dit mij erg enthousiast maakt. Ik bedoel maar: wanneer kunnen jullie je boekenkast naar hartelust opnieuw inrichten? Precies.

Met de verhuizing komt ook een kleine droom van mij uit: eindelijk eens mijn boekenkast omgooien. Een nieuwe indeling, nieuwe titels die een ereplekje vooraan krijgen. Nu zijn er verschillende manieren om je boekenkast in te delen. Ik las een artikel hierover op Adorable Books, en daarin noemden ze de volgende manieren:

  • Op genre
  • Op kleur
  • Op hoogte van de boeken
  • Op schrijver
  • Match je boekenkast bij je boeken

Klik voor het hele artikel en een beschrijving van alle tips op de link hierboven. Ik heb in ieder geval gekozen voor optie 2: op kleur, en optie 3; op schrijver. Die twee ga ik combineren. “Hoe?” zul je denken. Ik heb een boekenkast van de Ikea. Zo’n Billy. Een witte. Met heel veel vakken. Vakken die ik naar hartenlust kan indelen.

boekenkast
Helaas, zoveel ruimte heb ik straks niet te besteden ;-) (bron: finda.photo)

Ik ben van plan dit zoveel mogelijk op kleur te doen. De twee x vier vakken die ik hiervoor beschikbaar heb, wil ik daarbij als regenboog inrichten. De bovenste vier vakken in ieder geval. Van links naar rechts dus van rood naar paars. Dit had ik voorheen ook al, maar dan per vak. Niet handig, want op die manier vallen veel boeken ‘buitenboord’. Daarnaast zal ik in de onderste vakken ruimte reserveren voor meerdere boeken van dezelfde schrijver, denk daarbij aan mijn reeks van Harry Potter, en Bridget Jones. Ook zal ik hier witte en zwarte boeken plaatsen.

Een foto van het eindresultaat heb ik nog niet, zoals jullie uit de tekst kunnen herleiden, maar die volgt wel. Snel. Want zeg nou zelf, een nieuw huis zonder uitgepakte boeken; dat is toch geen gezicht?

Oh ja: nog een sidenote -ik heb maar een boekenkast in de woonkamer, straks. De tweede kast die ik had, gaat als bergingskast dienen. Op de slaapkamer en op plankjes daar, en in/op mijn nachtkastje zal ik nog enkele boeken kwijt kunnen maar ik wil de ruimte die boeken innemen, beperken. Minder chaos, nettere woning. Die bibliotheek komt er vanzelf, nu eerst genieten van de boeken die ik nog wel heb.

2 gedachten over “Nieuwe woning = nieuwe boekenkast!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s