Boeken

Tag: ik als blogger 

Deze tag kwam ik voor het eerst tegen bij het blog van Amanda, maar is bedacht door Patricia van Patricia neemt je mee. Ik vind het een hele fijne tag, omdat je op deze manier de persoon achter een blog beter leert kennen. Lezen jullie dus mee? 

1: Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan? 
Tja, de meeste inspiratie komt ‘vanzelf’. Als ik iets zie, of lees, of ergens aan terugdenk kan daar zo een blogidee uit voort stromen. Het is niet zo dat ik lange brainstormsessies hou, dat is nooit echt mijn ding geweest. Wat natuurlijk ontzettend helpt bij een boekenblog is dat je altijd een recensie kunt schrijven van het boek dat je net uit hebt/waar je nog in bezig bent. Dat is ook het principe van een boekenblog: om lekker te lezen en daarover te schrijven.

2: Wat eet/drink jij tijdens het bloggen? 
Leuke vraag, en ik heb daar onlangs een blogpost aan gewijd. In het kort: ik eet vooral ongezond tijdens het bloggen, en drink het liefst thee of ijsthee. Bij ons thuis wordt heel veel ijsthee gedronken. De groene, maar ook met perziksmaak.

3: Als je je jaaroverzicht maakt, wanneer begin je daar dan mee? 
Eigenlijk heb ik daar eind november vaak al ideeën over, maar het echte schrijven begint begin december. Dan blik ik vast terug op een aantal belangrijke dingen die in de eerste helft van het jaar zijn gebeurd, en vul ik die naarmate de maand vordert aan met andere dingen uit de laatste helft van het jaar (ik snap die ‘best of..’ cd’s bijvoorbeeld ook nooit. Die komen altijd uit voordat het jaar om is. Wie zegt dat er niet een megahit wordt gescoord in december van het een of ander?)

4: Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt? 
Ik heb geleerd om goed naar mezelf te luisteren, op de rem te trappen wanneer dat nodig is maar ook om weer overeind te krabbelen en vol goede moed door te gaan. Ik heb mezelf ermee leren kennen, en dat is denk ik het meest waardevolle wat wie dan ook kan leren. Ook het weer opkrabbelen en doorgaan heb ik als zeer waardevol ervaren. Niet bij de pakken neerzitten, maar jezelf opnieuw uitvinden.

5: Wat is voor jou het beste moment om te bloggen? 
Dat is toch wel in de ochtend. Dan heb ik nog zin in de dag, ben ik nog niet moe of murw van alles wat er doorgaans op een dag op me af komt en zit ik nog vol ideeen en energie om die ook daadwerkelijk uit te voeren. Ik ben niet echt een avondmens, nooit geweest ook. Doe mij maar de ochtend: zodra de wekker gaat, ben ik er. Geen snooze, gewoon: wakker worden en aan de dag beginnen. Later kak ik wel in, maar hopelijk heb ik dan al veel kunnen doen.

6: Wat zou je nog willen bereiken als blogger? 
Ik zou het heel tof vinden om via mijn blog mooie aanbiedingen te ontvangen, bijvoorbeeld om proeflezer te zijn, artikelen te schrijven voor tijdschriften, bijvoorbeeld over boeken of boekgerelateerde onderwerpen. Ik heb nu eenmaal een journalistieke achtergrond waar ik nu (helaas) weinig mee doe, maar het schrijven heb ik altijd bijgehouden.

7: Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel? 
Ja, ik denk dat iedereen dat wel heeft in enige mate. Vooral als het een artikel is waar ik zelf heel trots op ben, kan ik me erg onzeker voelen. Zal de blogpost goed onthaald worden? Sluit het goed aan bij wat mijn lezers hier zoeken? Ja, zulke vragen schieten altijd wel door mijn hoofd. Maar het is niet zo dat die onzekerheid mij belemmert, of mij anders doet handelen. Juist niet. Ik ga liever hard onderuit dan een kans missen.

KEEP CALM AND BLOG ON

8: Heb jij veel contact met collega bloggers? 
Ja, best wel. Ik heb goede contacten met meerdere bloggers, en spreek ze met name via Social Media. Twitter is ideaal om snel contact te leggen, en hoewel ik een beetje nalatig ben geweest met mijn Twitter-activiteiten, laat staan met mijn reageren op andere blogs-activiteiten (sorry!) ben ik bezig met een inhaalslag om weer als vanouds mee te tweeten en posten. Leuk ook, om met gelijkgestemden te praten over wat ons zo bezighoudt: lezen, bloggen, schrijven, etc.

9: Wat voor muziek of welke tvzender heb je het liefst aan onder het bloggen? 
Ha, niks! Ik vind het heel afleidend als er iets op de achtergrond aan staat. Het haalt me uit mijn concentratie en zorgt ervoor dat mijn gedachten er niet voor de volle 100% bij zijn. Naar!

10: Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen? 
Daar heb ik eigenlijk niet een vaste dag voor, het wisselt. Over het algemeen blog ik de hele week wel, maar als het even kan haal ik in het weekend vaak wel wat werk in. Mits Mason niet om aandacht vraagt, uiteraard.

11: Op welk artikel op je blog ben je het meest trots? 
Dat is een serie. Of beter gezegd: twee series. Allereerst ben ik heel trots op mijn Murakami-artikelen. En dan met name de recensies die ik elke maand schreef. Niet alleen leerde ik hierbij meer over zijn stijl, genres en opzet, maar het was ook een goede les in volharden. Mijn blogproject duurde bijna twee jaar, en ik mis het best wel. Gelukkig komt Murakami in november met een nieuwe roman! De tweede serie is die van The Book Detectives, die ik samen met Jenny en Judith heb opgezet. De bedoeling hierbij is om een boekhandel te bezoeken en die te reviewen. Ik heb er meerdere posts voor geschreven en ben trots op elk van deze artikelen, omdat het een mooie manier is om de boekhandel in het zonnetje te zetten.

12: Waarom zou iemand een blog moeten starten? 
Ik weet niet of ik de aangewezen persoon ben om iemand op te roepen een blog te beginnen, die keuze is altijd aan de persoon zelf. Wat ik wel kan zeggen is dat het heel erg tof is om een blog te beginnen, om meerdere redenen die voor ieder verschillen. Voor mij heeft het in ieder geval veel toegevoegd. Ik schreef altijd al graag, en heb nu een online podium voor mezelf gecreerd om te blijven schrijven en wel over hetgeen waar ik zo van hou: boeken. Wat je onderwerp ook is, als je een passie hebt waar je graag meer over wilt vertellen aan anderen, schroom dan niet en begin een blog. Wie weet wat het je oplevert?

13: Wie zou je vragen deze tag ook in te vullen?
Ook hierin laat ik eenieder vrij. Dus: mocht je na het lezen van deze post denken ‘goh, wat leuk, dat wil ik ook op mijn blog’: doen! Veel plezier vast!

3 gedachten over “Tag: ik als blogger 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s