Recensie

Mama leest: Ik zou wel een kindje lusten

Sylviane Donnio – Ik zou wel een kindje lusten: uitgeverij Gottmer

Kinderboeken heb je in alle vormen en maten, en alle tonen en stijlen. Waar het ene boekje zich richt op pedagogische vlakken, richt het andere boekje zich puur op vermaak. Ik zou wel een kindje lusten valt onder deze laatste categorie. Humor staat voorop, en dat maakt Ik zou wel een kindje lusten een fantastisch kinderboek.

De kleine krokodil die de hoofdrol speelt in dit verhaal, is wel klaar met het eten dat zijn papa en mama dagelijks voor hem maken. Hij snakt naar meer. Een kindje! Daar heeft hij wel zin in. Maar zijn papa en mama willen hem dit uit het hoofd praten, en komen met allerlei heerlijke baksels om hem van gedachten te doen veranderen. Maar het helpt niet. Hij wil perse een kindje proeven. Stiekem sluipt hij weg, naar de rivier. Daar is vast wel een kindje te vinden. Als hij daar aankomt, ziet hij inderdaad een kindje, eindelijk heeft hij een kans! Toch? 

Ik zou wel een kindje lusten

Oh, wat kunnen kinderboeken toch vermakelijk zijn. Hoewel Ik zou wel een kindje lusten (te) dun is, wat natuurlijk voor elk goed kinderboek geldt, wordt het verhaal en de dubbele lagen die het bevat uitstekend verteld. Ook ik als volwassene smulde van dit verhaal. Met name de allerlaatste bladzijde bevat een geweldige grap waardoor ik hardop moest lachen. Wat een ondeugend klein krokodilletje! Het verhaal bouwt zich heel leuk op, en dan is het einde des te verrassender, en grappiger. Ik weet zeker dat Mason dit een heel vermakelijk boekje zal vinden, het is nu al zo’n boef!

Over de illustraties kan ik kort zijn: die zijn minstens zo leuk als het verhaal. De tekeningen zijn lekker fel van kleur, de omgeving is goed uitgewerkt en ook de kleine krokodil, papa en mama krokodil zijn heel goed getekend. Met name de kleine krokodil heeft geweldige gezichtsuitdrukkingen toegespeeld gekregen, wat zijn ondeugendheid alleen maar onderstreept. Wat dat betreft is de samenwerking tussen het verhaal en de illustraties bijzonder goed geslaagd.

Ik kan alleen maar besluiten met te concluderen dat dit boekje in alle opzichten verrukkelijk is, boordevol humor zit en zowel voor ouder als kind ontzettend leuk is.

Ik zou wel een kindje lusten – Sylvianne Donnio €10,-

2 gedachten over “Mama leest: Ik zou wel een kindje lusten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s