Boeken

Shoplog: Boekenweek

Het zal niemand ontgaan zijn: het is Boekenweek! En dus heb ik weer eens een meer dan geldig excuus om nieuwe boeken in te slaan. Aangezien ik de laatste weken juist bezig ben met het opruimen (en dus ruimte maken voor nieuwe boeken) van boeken en het leger maken van mijn boekenkasten, heb ik mezelf ingehouden. Maar niet helemaal, want ik moest natuurlijk wel iets kopen.

Misschien is er iemand die schrikt van bovenstaande tekst maar ja: ik ben echt boeken aan het opruimen. Kasten leger aan het maken. En geloof me, dat is maar goed ook want het werd echt een bende in huis. In een andere blogpost kom ik hier nog wel iets uitgebreider op terug, en zal ik dit ook meer toelichten, maar voor nu volstaat het te zeggen dat het lekker voelt, al die nieuwe ruimte voor nieuwe boeken. Heel lekker. En dus mocht ik deze week een nieuw boek voor mezelf kopen.

Ik wist algauw welk boek dit zou worden, aangezien ik met mijn boekenclub SOTTBC in juni weer bijeenkom en we hebben afgesproken het volgende boek te lezen: Hoe lees ik? van Lidewij Paris. Ik heb ontzettend veel zin om hierin te beginnen en meer te ontdekken over de verschillende manieren waarop je een boek kunt ontleden, en naar welke nieuwe inzichten dan wel handvaten me dit zal geven na het lezen. Afgelopen vrijdag -ja, ik heb me voor die tijd steeds in weten te houden- shopte ik dan ook heel doelgericht Hoe lees ik?. Ik heb nog wel bij de kinderafdeling gekeken voor leuke nieuwe boekjes voor Mason, maar aangezien hij net jarig is geweest en ontzettend is verwend, wacht ik hier nog even mee. Tijd zat.
Ook heb ik nog getwijfeld over de aanschaf van een fictie-titel. De nieuwste thriller van Lars Kepler, Jager, bijvoorbeeld. Of een sterke roman. Maar uiteindelijk heb ik me weten te beheersen. Ik kocht alleen Hoe lees ik?. En dat is een prestatie waar ik heel trots op ben. Echt heel trots. (het feit dat ik meerdere recensie-titels thuis heb liggen en nog een grote stapel eigen ‘ nog te lezen’ boeken laat ik hierbij even buiten beschouwing, dat snap je.) Als bonusboek kreeg ik natuurlijk het Boekenweekgeschenk van Herman Koch erbij, Makkelijk leven. Dus eigenlijk heb ik twee nieuwe boeken geshopt. Toch?

Welke boeken hebben jullie ingeslagen tijdens de Boekenweek? Hebben jullie je, net als ik, keurig ingehouden of toch lekker laten gaan?

6 gedachten over “Shoplog: Boekenweek

  1. ‘Hoe lees ik?’ is ook echt een boek dat je thuis in de kast wilt hebben. Maar mijn exemplaar is bij m’n moeder…. ik moet maar eens vragen of het ooit nog terug gaat komen ;) Heel knap dat je je verder zo in hebt gehouden!

  2. Ik kocht deze boekenweek o.a. ‘Een jihid van liefde’ en daarnaast nog ‘Peachez, een romance’ van Ilja Leonard Pfeijffer en op het lezersevent van Boekerij kocht ik ‘Vandaag houden we het droog’ van Petra Vollinga.

    1. Oh, Een jihad van liefde lijkt mij ook zo goed! En het boek van Petra Vollinga had ik inderdaad ook al neergepend als ‘interessant’ haha :-) Ben benieuwd wat je van de boeken vindt! Inspireer me ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s