Uncategorized

Instabuy auteurs

Op Twitter en Instagram kom ik de laatste tijd een nieuw fenomeen tegen: instabuy titels of auteurs. Eerst was ik in de veronderstelling dat dit een hashtag voor Instagram (want: insta-) was, maar niets bleek minder waar. Deze insta staat voor ‘instant’ oftewel direct. 

Dat verklaar de kop van deze blogpost -als het goed is- ook direct: ik ga het vandaag hebben over auteurs die ik direct koop. Zonder eerst te kijken of een titel me aanspreekt, of dat een boek me aantrekt. Het is de auteur die het heeft geschreven, en dus wil ik het boek. Als een soort fangirl, als je wilt. Ik heb een aantal van deze auteurs. Namelijk :

  1. Haruki Murakami: Ja, een inkoppertje. Ik ben groot fan van zijn oeuvre, hield een maandelijkse rubriek over hem bij en heb een eigen pagina op dit blog voor hem ingericht. Het moge duidelijk zijn dat zodra er nieuw werk van hem verschijnt – dit najaar!- dat ik er als de kippen bij ben.
  2. Karin Slaughter: Van een heel ander genre is thrillerauteur Karin Slaughter. Ik ben gek op haar verhalen, zowel de series die ze schrijft als de nieuwe stand alones die ze heeft uitgebracht. Haar mix tussen spanning, gruwelijke details en menselijke personages is iets wat me blijft aantrekken.
  3. Hanna Bervoets: Ik heb al meermaals op dit blog gezegd dat ze mijn favoriete schrijfster is, en daar blijf ik bij, hoewel de concurrentie sterk is (zie verder bij de komende punten). Bervoets is stilistisch uniek en ijzersterk en ze schrijft daarnaast verhalen waar altijd een randje, iets geks, aan zit. Ik ben er verzot op. Dit jaar komt ze met een nieuwe roman, en ik kijk er nu al reikhalzend naar uit.
  4. Griet op de Beeck: Nog zo’n ijzersterke auteur. Met elk boek dat ik van haar lees (of herlees, want dat heb ik bijvoorbeeld met Vele hemels boven de zevende gedaan en ben ik met Gij nu sowieso van plan) groeit mijn liefde voor haar stijl, haar schoonheid en de bittere realiteit die ze zo boeiend en triest tegelijk weet te omschrijven. Schoonheid geven aan intrieste onderwerpen beheerst ze tot in de puntjes en verveelt allerminst.
  5. Anne-Gine Goemans: De laatste in dit rijtje is opnieuw een vrouw. Ja, het is niet een bewuste keuze maar ik ben nu eenmaal gek op vrouwelijke auteurs, zo blijkt. Met name de Nederlandstalige schrijfsters kan ik erg waarderen. Zo ook Goemans. Met Glijvlucht maakte ze al indruk, maar met Honolulu King was het voor mij helemaal duidelijk: dit is een schrijfster die met elk boek groeit, en ik groei graag met haar mee.

Voor welke auteurs rennen jullie meteen naar de winkel

19 gedachten over “Instabuy auteurs

  1. Leuk! Karin en Griet zeker. Haruki nooit gelezen, jij een Knausgard, ik een Haruki? En Hanna ben ik wisselend over. De laatste ken ik nog niet, dus ik ben benieuwd wat ik daarvan vind.

    1. Mooi lijstje! Moyes vind ik ook steengoed! Van Ruiz Zafon ken ik enkel die beroemde trilogie, maar zijn andere boeken schijnen idd ook zeer de moeite waard te zijn. John Boyne vind ik de ene keer erg goed, de andere keer iets minder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s