Boeken

Bookhaul: liefde voor de bieb

De bibliotheek en ik: het is een match made in heaven. Zeker de laatste maanden weet ik de bieb weer vaak te vinden, en dit steek ik niet onder stoelen of banken. I love de bieb. Ook afgelopen vrijdag liep ik er weer binnen, en stond ik bepakter en bezakter dan ik dacht weer buiten. 

Ik tref het echt met een bibliotheek in het centrum van de stad die een heel fijne, uitgebreide en ook erg actuele voorraad boeken heeft. Ik vind er altijd wel iets moois! Wat zeg ik: ik vind er altijd meerdere mooie dingen. Elk bezoek weer. De afgelopen maanden heb ik denk ik rond de dertig boeken geleend, en ook gelezen. Op een enkele titel hier en daar na lukt het me altijd om alles ook daadwerkelijk te lezen. Zalig! Dit keer liet ik het bij ‘slechts’ vijf boeken.

biebhaul

 1. Renate Dorrestein – Zeven soorten honger: Na Weerwater stond deze nieuwe roman ook hoog op mijn verlanglijst. Ik ben benieuwd of dit verhaal net zo boeit. Ik heb een soort Hanna Bervoets-achtige setting in mijn hoofd (vanwege Efter) maar of dit klopt?
 2. Karin Amatmoekrim – Tenzij de vader: Oh Karin Amatmoekrim, wat een geweldige schrijfster. Ik las De man van veel en later ook Het gym, en beide boeken vond ik ontzettend goed geschreven. Dit persoonlijke verhaal, over de biologische vader van Amatmoekrim, lijkt me erg boeiend.
 3. Annie M.G. Schmidt – Impressies van een simpele ziel: Annie M.G. Schmidt was niet alleen een fantastische kinderboekenschrijfster, ze dichtte ook en schreef columns voor Het Parool. Deze zijn gebundeld in dit boek, en ik ontdek graag deze kant van Schmidt, die ik op een behoorlijk hoog voetstuk heb staan.
 4. Jamal Ouariachi – Een honger: Over deze roman heb ik zúlke lyrische dingen gehoord, en ik wilde deze steeds al lezen dus ik ben zo blij dat de bibliotheek in mijn wensen kan voorzien. Tijd om deze dikke pil te verslinden!
 5. Jane Casey – Spoorloos: Jane Casey heb ik recentelijk ontdekt, en ik ben nu al helemaal fan van haar thrillers. Ik las De jacht en Na de brand (beide uit de bieb, hoezee!) en ga nu de rest van haar oeuvre lezen. Spoorloos is een stand alone, en dat is ook weleens fijn. Geen voorkennis nodig, geen details die verloren gaan voor een niet-ingewijde lezer maar gewoon genieten. Hoop ik.

Ik ga heerlijk genieten van mijn nieuwe boeken!
Kennen jullie één van bovenstaande titels? Wat vonden jullie hiervan?

10 gedachten over “Bookhaul: liefde voor de bieb

 1. Ik ken geen van bovenstaande titels.
  Ik probeer zelf ook wel vaker naar de bibliotheek te gaan maar ik lees traag dus breng altijd véél meer mee dan dat ik kan uitlezen.

  1. Ik vond het begin erg sterk, maar bleef halverwege steken in de vele, uitgebreide situatieschetsen. Ik ben uiteindelijk in een ander boek verder gegaan. Jammer, want de insteek vond ik wel erg mooi.

  1. Ik vond het ook een mooi boek, zonder meer, maar het was niet het juiste boek op het juiste moment, zeg maar. Ken je dat? Dat een boek op een bepaald moment gewoon niet bij je past? En een ander moment misschien juist wel? Nou, dat had ik dus -helaas- met Een honger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s