Boeken

Nieuwe rubriek: Mama leest

Ik heb hier op dit blog al eerder geroepen: ik wil ‘iets’ doen met kinderboeken. In de Kinderboekenweek afgelopen jaar was ik van plan om meerdere kinderboeken te recenseren, maar zag daar wegens een te druk schema in mijn hoofd uiteindelijk vanaf. Nu er meer rust is gekomen, ben ik ook weer bezig met het maken van plannen. En daarbij kwam ik weer op het onderwerp kinderboeken uit.

Als moeder heeft dit namelijk sterk mijn interesse. Ik leg al een aardige bibliotheek aan voor mijn zoon, en ook de leeslijst die ik voor hem voor ogen heb, groeit aanzienlijk. Ik heb dus een mooie voorraad boeken in huis, speciaal voor de kleinsten, en hier wil ik ‘iets’ mee doen. Dat ‘iets’ bleef steeds heel vaag, maar nu kan ik het -na een verrassend korte brainstormsessie- concreet maken. Ik ga namelijk een nieuwe rubriek starten op dit blog:

Mama Leest. 

Ik wil dit op maandelijkse basis doen, en hierbij kinderboeken bespreken. Dit zal in het merendeel van de gevallen in de vorm van een recensie zijn, maar het kan ook voorkomen dat ik vijf (of meer) redenen bespreek waarom het kinderboek in kwestie een must read is. Of het wordt een bepaalde maand niet een recensie, maar een top 5 van favoriete boeken. De invulling laat ik wat dat betreft redelijk vrij. De ene keer zal een kinderboekbespreking uitgebreider zijn dan de andere keer. Dit hangt -logischerwijs- geheel van het boek zelf af.

Afbeeldingsresultaat voor children's books
Bron: Fictionlib.com

Er komt dus in ieder geval een nieuwe rubriek op dit blog, er zullen (eindelijk?) ook kinderboeken besproken worden. Maar slechts eenmaal per maand. Want in hoofdzaak blijf ik bloggen over boeken voor volwassenen, in de daarbij behorende genres. Als moeder zijnde is dit echter een uitbreiding die heel goed voelt, en die ik daarom dan ook ga doorvoeren. Nu twijfel ik echter nog over één detail: zal ik wel of niet een vast moment in de maand reserveren voor een kinderboekbespreking? Ik neig zelf naar niet, omdat het wegens omstandigheden of drukte of ..(vul maar in) altijd kan wijzigen maar ik hoor graag jullie mening hierover. Vast moment: yay or nay? En natúúrlijk ben ik benieuwd te horen wat jullie van mijn nieuwe plannen vinden!

8 gedachten over “Nieuwe rubriek: Mama leest

  1. Yay! Vaste datum lijkt mij leuk, dan weet ik wanneer ik hier langs moet komen :)
    De timing van deze aankondiging is perfect zo tijdens de nationale voorleesdagen 👏

    Xxxies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s