Boeken

Shoplog: Mason’s leeslijst

Weten jullie het nog? Ik heb onlangs een hele lijst opgesteld van boekjes die ik dolgraag voor Mason in huis wil halen. Voorleesboekjes, prentenboekjes, boekjes voor nu, boekjes voor wanneer hij iets ouder is: gewoon, heel veel boekjes!

Met de feestmaand achter de rug had ik natuurlijk een perfect excuus om eens flink los te gaan in de boekenwinkel. Ik ‘ontdekte’ kinderboekwinkel De Toverlantaarn, waarvan later nog een The Book Detectives-verslag zal volgen. Voor nu kan ik alleen maar zeggen: wat een geweldige boekhandel! Het personeel is ontzettend behulpzaam en attent, en ze hebben een zeer ruime collectie van baby- en peuterboeken.

Ik heb dus lekker geshopt, en kon al een aantal boeken van de lijst afvinken, namelijk:

 1. Jet Boeke – Dikkie Dik: Van Dikke Dik haalde ik twee boekjes. Op de boerderij en In de dierentuin. Mason vindt ze erg interessant, vooral het dierentuinboekje, omdat dat flapjes heeft waar hij aan kan knabbelen.
 2. L.M. Niskos – Welterusten…kleine beer: Deze klassieker wilde ik al heel lang halen, dus bij deze: missie geslaagd!
 3. J.M. Walsh & Judi Abbot – Papa is de allerbeste!: Dit superschattige boekje moest en zou ik voor Son kopen, want: hij is ook de allerbeste papa! De plaatjes zijn heel lief, en de papa en zijn kindje smelten echt mijn hart. Wat een lief, ontroerend boekje!
 4. Giuliano Ferri – Gefelicitaart!: Het ideale boekje voor een verjaardag, met prachtige illustraties en lieve dierenvriendjes die elk een stuk taart krijgen. Je krijgt er bijna honger van!
 5. Mies van Hout – Poesje mauw: Ik ben gek op zingen -voor Mason, niet voor een groot publiek- en Mason wordt graag toegezongen. Dit boek is daarom dus ideaal! Er zit een cd bij zodat je samen met je kindje kunt zingen, zingen en nog meer zingen.

Daarnaast kocht ik boekjes bij de Kruidvat: wat een geweldige acties hebben die soms! Daar shopte ik nog: twee boekjes van Bobbi, namelijk ‘mijn speelgoed’ en ‘de kleuren’ en De slimme schildpad van Eric Carle  (juist, die van het rupsje). En van jullie kreeg ik nog een aantal tips om mijn leeslijst uit te breiden (wat natuurlijk geen enkel probleem is!):

 • Winnie de Poeh: natuurlijk, deze lieve beer mag niet ontbreken in mijn huisje.
 • Lieve Baeten – verschillende titels: leuk, deze kende ik totaal niet, dus deze tip was zeer welkom.
 • Rachel Bright & Jim Field – De leeuw in de muis
 • Ingela P. Archenius – Leeuw, waar ben je? 
 • Fillemon Wesselink – De spin die veel scheetjes laat

Ik heb, zoals jullie kunnen zien, weer genoeg te shoppen, en bovendien is de originele leeslijst van Mason nog niet compleet ingeslagen. Op naar een rijkelijk gevuld baby- en kinderboekenjaar! En wie weet schrijf ik dit jaar ook wel een paar kinderboekenrecensies. Als goedmakertje voor de gemiste Kinderboekenweek afgelopen oktober. Wie weet..!

2 gedachten over “Shoplog: Mason’s leeslijst

 1. Ik heb een tijdje geleden winnie de poeh in de action gevonden. Misschien hebben ze hem nog. Is ook fijn winkelen voor kinderboeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s