Boeken

Boekvoornemens 2017

Oke, vooruit. Hierbij mijn laatste vooruitblik op 2017. Ik blikte in een eerdere post al vooruit, en een aantal dingen die ik hier ga noteren komen jullie wellicht bekend voor maar ik wil er toch nog even speciale aandacht aan besteden: mijn boekvoornemens van dit jaar. Hier komen ze: 

 • De nog te lezen-stapel van thuis ga ik inkrimpen! Ik blogde al eens over de leesvoorraad opmaken, en daar wil ik in 2017 mee doorgaan.
 • Vaker boeken lenen bij de bibliotheek! De laatste weken ben ik weer veelvuldig te vinden in de bibliotheek, en ik verbaas me er steeds weer over hoe groot en uitgebreid -en actueel- hun voorraad is. Wat een mooie, recente titels zijn er steeds weer te krijgen, zo fijn!
 • Ik ga meer lezen vanuit mijn plezier en minder vanuit een gevoel van ‘moeten’! Dit benoemde ik ook al in mijn algemene post voor 2017 dus dat ga ik hier niet nogmaals uitgebreid in de herhaling gooien.
 • Nieuwe schrijvers ontdekken! Niet alleen in de vorm van debuten, maar ook in de vorm van schrijvers die hun waarde al hebben getoond, maar waarvan ik nog nooit een boek las (denk: Karl Ove Knausgard, David Baldacci etc)
 • Mijn leesbevindingen beter bijhouden! Ik schrijf nu na het lezen van een boek in een notitieboekje in korte, bondige zinnen wat mijn gedachtes zijn over een boek. Dat type ik dan vast in een bestand en werk dit later bij tot vloeiende recensie.
 • Geen reading challenges! In het kader van geen druk op de ketel ga ik mezelf geen boekenaantal opleggen. Vrijheid blijheid, immers.
 • Vaker een boek mee naar het werk om weg te geven! Waarom ze laten verstoffen in de boekenkast als ik er ook anderen blij mee kan maken? Ik ga vaker boeken meenemen voor collega’s.
 • Vaker recensie-boeken aanvragen! Ook dit heb ik in de algemene post van 2017 behandeld, dus ook hier ga ik niet uitgebreid op in. Wat ik nog wel hierbij wil aangeven is dat ik niet als bedelaar langs de uitgeverijen ga om te smeken om boektitels, maar echt ga kijken welke boeken ik interessant vind. Met mate, dus.
 • Lang leve e-books! Ik ga vaker e-books kopen. Ze zijn niet alleen goedkoper maar ze nemen ook geen ruimte in de boekenkast in en ik vind het ook prettig lezen vanaf de e-reader.

Welke boekvoornemens hebben jullie? 

7 gedachten over “Boekvoornemens 2017

 1. We zijn vorig jaar bij ons op het werk begonnen met een “book exchange” waar ik de boeken die ik heb gelezen in kwijt kan. Een probleempje: anderen zetten er zo veel leuke boeken voor terug dat mijn TBR-stapel nog steeds niet kleiner wordt.

 2. Mijn ereader nummer drie is kapot dus ik heb besloten geen nieuwe meer te kopen dus ik heb me voorgenomen gewone boeken te lezen. Dus ik wil graag mijn TBR stapel lezen en dan lid worden bij de bibliotheek om de ruimte beperkt te houden. Als ik dan boeken koop wil ik dat graag doen in goede boekhandels en enkel omdat ik dat boek graag wil lezen.

  Ik wil ook het meedoen met leesclubs wat beperken want soms heb ik achteraf spijt. Als ik mee doe wil ik die boeken ook geven aan een lief oud vrouwtje hier in de buurt. Ze kan zonder hulp niet naar buiten en haar budget is ook beperkt maar leest het liefst de hele dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s