Boeken

Op naar 2017!

2016 zit er alweer zo goed als helemaal op. Wat is het allemaal snel gegaan, wauw! In mijn beleving is een jaar nog nooit zo snel voorbij gegaan, en nadat ik al terugblikte op dit fantastische jaar, is het nu tijd om vooruit te blikken naar een nieuw jaar.

Door alle persoonlijke beslommeringen (laat ik het zo maar noemen) is het bloggen op een veel lager pitje komen te staan. Ik vond het -zeker in mijn eerste maanden als moeder- lastig om de balans te vinden tussen blog en privé. Ik voelde me bezwaard als ik niet blogde, maar had ook weinig energie om te bloggen. Ik stapte dus op de rem, en dat voelde direct zó goed! Ik heb echt geleerd dit jaar om dingen los te laten, me niet meer verplicht te voelen dingen te moéten, maar te kiezen om dingen te doen.

En die trend zal ik nu dan ook doorzetten. Ik heb het idee van moeten losgelaten, en ga in mijn eigen tempo vrolijk verder met bloggen. De ene week zal ik meer posten dan de andere week, maar ik heb deze laatste maanden van 2016 gemerkt dat dit voor jullie, mijn trouwe lezers, geen probleem is. Ik heb hele fijne feedback gekregen op mijn voornemens, en mijn bezoekersaantallen hebben er ook niet onder te lijden gehad. Ik ga dus meer met de losse hand bloggen, zogezegd.

Wat ik tevens heb gemerkt is dat ik het leuk vind om uitstapjes te maken naar andere genres, die normaal gesproken minder tot mijn portfeuille behoorden. Romans en young adult vind ik de laatste tijd erg fijn om te lezen. Misschien omdat dit lekker vlot leest, en minder inspanning vereist (in de meeste gevallen tenminste). Zo kom ik toch aan mijn leesmeters, op een leuke, ontspannen manier. Verwacht in 2017 dus vaker dergelijke uitstapjes. Natuurlijk blijven literatuur en thrillers ook tot mijn voorkeuren behoren, dus het aanbod zal komend jaar dus gevarieerd zijn.

2017

Ook zal ik blijven proberen allerhande boekgerelateerde blogposts te schrijven, en ook op persoonlijke noot zullen er blogposts verschijnen. Ik heb dit jaar aangegeven ook meer op dat vlak te willen doen, dus dat zal ik ook in 2017 blijven doen. Mijlpalen op persoonlijk vlak, zoals in maart alweer de eerste verjaardag van Mason bijvoorbeeld, en andere persoonlijke dingetjes (funfacts over mij bijvoorbeeld, of op een persoonlijke manier boekgerelateerde blogposts schrijven) zullen met jullie gedeeld worden. Tot op zekere hoogte dan.

Tot slot wil ik, en dat noemde ik ook al in mijn jaaroverzicht van 2016, weer actiever worden als blogger. Niet zozeer in de zin van blogartikelen schrijven (daarin blijf ik gewoon lekker mijn eigen gang/tempo gaan) maar misschien meer op het interactieve vlak. Dus: meer contact met mede-bloggers, meer contact met uitgeverijen en ik vermoed ook meer recensie-boeken aanvragen dan wel reageren op al die fijne persberichten. Ik ga me weer wat meer openstellen voor alles wat met boekenbloggen te maken heeft, dus. Minder in mijn eigen schulpje zitten blijven. Jullie zullen dus van me horen!

Tot in 2017, ik heb zin in een nieuw blogjaar en ik hoop jullie ook! Liefs, Tessa

4 gedachten over “Op naar 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s