Persoonlijk

Plog: kerst met zijn drietjes

De kerst zit er weer op, en wat was het een bijzondere, leuke, chaotische en hectische viering dit jaar. Dit keer waren we voor het eerst met zijn drietjes, als gezin. Heel bijzonder dus, en daar hebben we heel bewust bij stilgestaan.

Op Twitter hield ik onlangs een kleine poll, om te inventariseren of jullie op een plog van mij zitten te wachten. Een plog over de kerst. En wat bleek? Dat willen jullie wel. Dus bij deze: in een bescheiden aantal foto’s (ahum) een beeld van onze eerste kerst als gezin.

Kerstavond:
Son en ik kunnen ons niet inhouden en geven elkaar vast de kadootjes. Ik heb voor hem de Star Wars-editie van Monoploy gehaald, hij voor mij een heerlijk parfum, van Chloé.

1e Kerstdag:

Mason wekt ons in alle vroegte, omdat hij om 05:45 uur een poepluier heeft. Aangezien we daarna alle drie behoorlijk wakker zijn, besluiten we vast het eerste kadootje voor Mason uit te pakken. We geven hem een speelgoedtreintje, met geluidjes en lichtjes, en dat is een groot succes! Terwijl hij speelt, en zijn papa over hem waakt, duik ik nog even in bed voor wat hoognodige slaap. Ook Mason en Son volgen daarna snel, en we gaan uiteindelijk halverwege de ochtend écht uit bed. En dan is het tijd voor de volgende kadootjes! Mason krijgt in totaal vier kadootjes van ons, een bescheiden aantal, vinden we zelf. Hij is zich er toch nog niet erg bewust van, dus volgend jaar pakken we wel grootser uit.

De kerstbuit van Mason :-)

Het pakpapier is misschien nog wel leuker dan de kadootjes zelf!

Mason hullen we vandaag in een kersttrui met een rendiertje erop, en -hoe toevallig- zo’n trui hebben Son en ik ook! We zijn team Foute Kersttrui.

Team Rudolph!
Mijn uitzicht; geen wijn, wel alcoholvrij bier en het flesje en de knabbeltjes van Mason binnen handbereik

In de middag gaan we naar mijn familie, in Drachten. Samen met mijn broer + vriendin & kindje, mijn moeder en mijn vader + vrouw gaan we heerlijk eten en geven we elkaar kadootjes. Voor het avondeten hebben we elk iets meegenomen, en dit zorgt voor een mooi, uitgebreid diner met een kipovenschotel van Jamie Oliver, gehaktballetjes in perziksaus, breekbrood met verschillende dipjes, een salade met nectarines en mozzarella en rollade met aardappelkroketjes. Smullen dus!

2e Kerstdag:
Aangezien het de 1e kerstdag nog best hectisch was, en ietsje te laat werd voor Mason, nemen we ons voor het vandaag iets rustiger aan te doen. Mason laat ons zelfs uitslapen tot 07:22 uur! Wat een luxe. Hij slaapt aan het eind van de ochtend zelfs nog ruim 2 uren achter elkaar, en daarna zijn we alle drie opgeladen genoeg om een extra activiteit te doen. Mijn vader is jarig, en we gaan even een uurtje op visite. Daarna gaan we -na opnieuw een kort slaapje van Mason- door naar mijn schoonfamilie.

Met schoonmams en -zusje!
Heerlijk Vietnamees eten!

Naast mijn schoonmoeder en schoonzusje zijn ook de beste vrienden van mijn schoonmoeder erbij, en dat zorgt voor een heel gezellige avond. We eten heerlijk Vietnamees, en er worden talloze filmpjes en foto’s gemaakt om deze eerste kerst met Mason vast te leggen. Wat een ideaal einde van de kerst!

En toen zat het er alweer op voor ons. Wat is het allemaal snel gegaan! En wat was het af en toe ontzettend hectisch en chaotisch. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd bewust stil te staan bij het feit dat dit onze eerste kerst was als gezin, maar zoals dat zo vaak gaat, ging er in de drukte het een en ander aan ons voorbij, en hebben we minder vastgelegd dan we wilden. Maar, en dat wil ik echt benadrukken, het was een superleuke, bijzondere kerstviering dit jaar.

Ik heb toch nog zo’m 100+ foto’s weten te maken en we zijn ook veel met zijn drietjes op de foto gegaan. Volgend jaar gaan we echter wel een paar dingen anders doen, het toch iets rustiger houden en meer overdag plannen dan in de avond. Ach, je leert en onthoudt. Mason heeft het in ieder geval ontzettend naar zijn zin gehad en is flink in de watten gelegd door iedereen. Op naar de volgende kerstviering! Ik heb er nu al zin in.

4 gedachten over “Plog: kerst met zijn drietjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s