Boeken

Shoplog: nieuwe biebboeken

Ik heb de bibliotheek herontdekt. Laatst haalde ik al vier boeken in huis, en afgelopen weekend haalde ik weer een nieuwe voorraad in huis. Ik hou van de bibliotheek, want ze hebben in onze vestiging (Leeuwarden) veel mooie, recente titels, en een uitgebreide collectie thrillers en young adult, een genre waar ik de laatste tijd graag boeken van lees. 

Bijkomend voordeel is dat ik wel de boeken lees, maar mijn boekenvoorraad niet de spuigaten uitloopt. Heerlijk dus, wel de lusten, niet de ‘lasten’. Dit keer ging ik naar huis met vijf boeken, te weten:

  1. Shannon Kirk – Methode 15/33: Deze thriller stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Het is dan ook het eerste boek waar ik in ben begonnen. En ik moet zeggen: hij is heel sterk en origineel.
  2. Annabel Pitcher – Zwijgen is goudvis: Ik blijf lekker in de young adult-sferen, en dit is een boek dat ik al meerdere keren bij mede-bloggers langs zag komen. Zacht uitgedrukt: ik ben hier nieuwsgierig naar.
  3. Sophie Kinsella – Niet te filmen!: Deze kwam al eens in mijn must reads voor, en nu zag ik ‘m per toeval bij de bibliotheek liggen. Zonder aarzelen nam ik die dus mee.Ik ben benieuwd of deze young adult-uitstap van haar net zo leuk en vermakelijk is als haar romans voor volwassenen.
  4. Adriaan van Dis – Tikkop: Van Adriaan van Dis las ik nog ‘slechts’ twee andere titels, en die smaakten beide naar meer, veel meer. Tikkop lijkt me ontzettend interessant, en hopelijk net zo fijn geschreven als zijn andere twee toppers, De wandelaar en Ik kom terug.
  5. Petra Kruijt – Twijfels over Belgie: Van Petra Kruijt las ik onlangs nog Lieve ik, en eerder al onder andere Laat me jou zijn. Ik vind haar stijl en verhalen ontzettend leuk, en ik ben erg benieuwd naar dit verhaal. Zo leuk om van een goede schrijfster ouder werk te ontdekken!

biebhaul

Welke van de bovenstaande boeken kennen jullie? En lenen jullie vaak boeken bij de bieb? 

4 gedachten over “Shoplog: nieuwe biebboeken

  1. Mooie buit! Tikkop is een goed boek, maar het sprak mij niet zo aan. Ik ben wel benieuwd wat je van Annabel Pitcher vindt, want die staat ook nog op mijn lijstje. En de bibliotheek is geweldig :) Die van Leeuwarden heb ik nog niet bezocht, hopelijk gaat dat nog wel een keer gebeuren.

  2. Mooie buiten! Zwijgen is goudvis wil ik zelf graag lezen.
    Ik ga tegenwoordig ook terug vaker naar de bibliotheek. Ik deed het vroeger ook wel maar was dan altijd te laat met mijn boeken binnen te brengen en heb veel boetes moeten betalen. Daardoor lang niet meer gegaan maar nu wel terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s