Boeken

Shoplog: Kinderboekenweek

Het was adgelopen week Kinderboekenweek, en dat betekende: shoppen! Ik vind het heerlijk om een boekenvoorraad voor Mason aan te leggen, en hoewel hij al flink wat (voor)leesboekjes heeft, kan er natuurlijk altijd meer bij.

Ik ben deze Kinderboekenweek dus lekker gaan shoppen voor de kleine man. En ik kwam met de volgende boeken thuis:

 • Sam McBratney & Anita Jeram – Raad eens hoeveel ik van je hou: Deze kinderklassieker ontbrak nog in mijn (correctie: MASON’S!) collectie, en ik had me al voorgenomen deze in de Kinderboekenweek te halen. Het was even zoeken in de boekhandel, maar ik heb ‘m, yay!
 • Maja Safstrom – Wonderbaarlijke feiten over dieren: Dit boekje zag ik meerdere keren voorbij komen op Instagram en het sprak me meteen aan. Ik heb het boekje inmiddels zelf uit en ik moet zeggen: het is één van de leukste boekjes die ik dit jaar las. Wat een leuke, grappige feiten! En wat een mooie illustraties.
 • Annie M.G. Schmidt – Jip en Janneke: Ook deze klassieker mag natuurlijk niet in Mason’s collectie ontbreken. Dit is een groot boek met meerdere verhalen, wie weet volgt er in de toekomst nog een kleiner verhalenboekje.
 • Dick Bruna – Nijntje in de speeltuin: Nijntje, wie houdt er nu niet van Nijntje? Ik had nog geen enkel Nijntje-boekje in huis (schaam schaam) dus ik moest hier nodig verandering in brengen. Bij deze.
 • Dick Bruna – Het feest van Nijntje: En natuurlijk kon ik het niet bij één exemplaar houden. Ik wil ze nu al aan Mason voorlezen, maar mijn kleine ventje is veel te nieuwsgierig, wil het veel te graag in zijn mond stoppen. En daar vind ik de randjes nét iets te scherp voor. Jammer! Nog maar even bewaren dus.

kinderboekenweek

Hebben jullie ook gewinkeld tijdens de Kinderboekenweek? Wat haalden jullie in huis?

4 gedachten over “Shoplog: Kinderboekenweek

 1. Ik dacht dat dit wel het boek was met alle verhalen? Tenminste, ik heb er zo een (maar dan met dikke kaft) die wel alle verhalen bevat.

  Overigens: voor een baby vind ik zelf altijd stoffen en kartonnen boekjes het makkelijkst. Precies omdat alles in de mond gaat. Ik begon eigenlijk pas rond anderhalf jaar papieren boekjes comfortabel te vinden (en dan nog niet altijd heel handig als ze zelf alles om willen slaan ;))

  Dat boek met feiten over dieren staat ook nog op mijn verlanglijstje :)

  Altijd leuk he, boekjes voor kinderen kopen. Ik probeer mezelf aan 1 boek per maand te houden, maar bij kinderboekenweek heb ik die regel even aan mijn laars gelapt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s