Persoonlijk

Een stapje terug

Het is de laatste tijd stiller op mijn blog. Dat komt omdat ik een goede balans probeer te vinden tussen mijn privéleven, met mijn kleine jongen, mijn werk en dit blog. De laatste weken hebben we weinig nachtrust gehad (doorkomende tandjes + zesde ziekte) en ontbreekt het me veelal aan energie om te bloggen.

Lezen daarentegen, lukt me wel. Ik vind het zelfs heerlijk, even mijn zinnen verzetten en me concentreren op iets anders. Maar feit is en blijft dat het bijhouden van een blog veel energie kost, en die energie steek ik nu liever in mezelf, mijn gezin en mijn sociale leven. Ik heb op mijn werk ouderschapsverlof aangevraagd (dat had ik nog niet eens gedaan, ik werk momenteel ‘gewoon’ vier dagen, wat in combinatie met talloze slapeloze nachten die ik veelal alleen draai, niet goed uitpakt) zodat ik binnen korte tijd drie in plaats van vier dagen werk. Dat zal me de nodige rust geven, zodat ik mezelf weer kan worden. Dat is nu namelijk het commentaar dat ik krijg: dat ik mezelf niet ben. En dat kan ook wel kloppen. Slaapgebrek maakt van geen één persoon een betere versie.

Afbeeldingsresultaat voor quote taking a step back

Maar niet getreurd, het is echt niet zo dat ik oververmoeid ben of iets dergelijks, het is alleen dat ik even wat gas terug neem. Even opladen. Een maand, wellicht. Of ietsje langer. Dat betekent voor dit blog concreet dat er minder content op geplaatst zal worden. Mijn must reads van deze maand bijvoorbeeld, verschenen ook drie dagen na de gebruikelijke plaatsingsdatum. Ik kwam er gewoon niet aan toe. En dat soort verplichtingen hinderen mij nu in mijn blogactiviteiten. Tijd dus om schoon schip te maken en het gevoel om te ‘moeten’ presteren op dit blog écht los te laten. Dan komt de zin om actief te doen vanzelf weer terug.

Gisteren begon de Kinderboekenweek 2016, en ik had natuurlijk allerhande wilde plannen. Die gooi ik bij deze ook overboord. Sorry voor de mensen die kinderboekenrecensies van mij verwachtten; die komen er dus ook niet. Ik zal misschien een shoplog schrijven van de voorraad kinderboeken die ik voor Mason in huis haal, maar daar zal het bij blijven.

In het kort komt het er dus op neer dat ik minder ga bloggen, wel lekker blijf lezen, en even wat gas terug neem. Maar wees gerust: het zal van tijdelijke aard zijn. Tot mijn Duracel-batterij (die ik altijd meen te hebben) weer opgeladen is. Bedankt voor jullie begrip, en tot gauw! Liefs

21 gedachten over “Een stapje terug

   1. Ik kon helaas niet anders omdat mijn werk meer van mij vraagt. Ben er een tijdje gefrustreerd over geweest, maar dit is wat het is. Komt goed Tessa en veel lange nachten toegewenst :)

  1. Balen dat jij op het moment er ook niet aan toekomt, Jenny! Zelf vond ik het ook niet makkelijk om noodgewongen m’n blog te verwaarlozen, terwijl ik er huis zoveel plezier aan beleef…

  1. Dank je wel! Ik zie jou, en alle andere lezers, inderdaad snel weer. Het zal ook echt geen totale radiostilte worden op dit blog, alleen wel flink minder content. Misschien een keer per week, misschien ook een week niks, ik zie het wel. Laat me niet opjagen.

 1. Dat is logisch. Het is allemaal wennen en je moet opnieuw je balans vinden. Dat komt goed :) Neem je tijd en denk lekker aan jezelf en je gezin. Je blog wacht wel.

 2. Lieve schat, ik weet precies waar je het over hebt! Het is niet eenvoudig, maar ik denk dat je de juiste beslissing hebt genomen. Je prioriteiten liggen ergens anders en zolang je energielevel niet op peil is, laat je je blog gewoon een beetje voor wat het is. Geniet van het lezen zonder dat je er iets mee ‘moet’. En wij lezers wachten gewoon geduldig tot je je herpakt hebt. Sterkte met het slaapgebrek, het is een fase, over een poosje gaat het vast beter!

 3. Heel goed van je, om dit op tijd in te zien. Als het écht te veel van je zou gaan vergen, lijdt niet alleen jijzelf er onder, maar ook je gezin en tenslotte ook je lezers. Beter even alles laten bezinken, het is tenslotte niet niks; een kind. Warme groet en succes!

 4. Goede keuze Tessa, een blog is iets waar je plezier aan moet beleven en wanneer het ‘moeten’ wordt, maak je het voor jezelf zo zwaar. Hopelijk zijn jullie snel door deze slapeloze periode heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s