Persoonlijk

Een half jaar mama

Alweer een half jaar mama. Mason is vandaag alweer zes maanden oud, wauw! Wat vliegt de tijd voorbij. En dat is ergens heel leuk (want wat kan ‘ie al veel!) maar ook helemaal niet (want wat gaat het snel! Ik hoef maar met mijn ogen te knipperen en Mason is alweer helemaal anders). Boven alles ben ik dolblij, debiel gelukkig dat ik alweer een half jaar de trotse mama ben van mijn prachtige zoontje. 

Wat gebeurt er veel in een half jaar, wat is ons leven anders geworden. Maar ik kan me totaal niet meer voorstellen hoe het leven eruit zag zonder onze zoon. Een half jaar mama zijn heeft me veranderd, in mijn kern. Dat ik zoveel liefde voor zo’n klein wezentje, MIJN wezentje, kan voelen is onvoorstelbaar en amper in woorden uit te drukken. Mason is mijn einde van de regenboog, mijn pot goud, mijn hart. Vanaf het moment dat hij geboren werd ben ik verliefd, en dat zal ik altijd blijven.

mason6mnd

Want wat is hij knap, en leuk, en lief, en schattig en mooi en fantastisch, en geweldig, en eigenlijk al het positieve wat ik maar kan bedenken. Wij hebben echt een ontzettend leuk, makkelijk, lief en vrolijk zoontje. Zodra hij zijn oogjes opendoet ’s ochtends en ons ziet, breekt er een grote lach door op zijn gezicht, en die is er de rest van de dag heel moeilijk af te krijgen. Behalve als hij honger heeft, haha mijn God wat kan ons zoontje huilen om eten. Alsof ‘ie in een derdewereldland woont en aan zijn lot wordt overgelaten. Gepassioneerd, intens verdrietig huilen. Gelukkig is dat, zodra het flesje met melk in zicht is, direct voorbij en kan hij niet wachten de eerste slok te nemen. Jup, ons zoontje is een veelvraat, en wat dat betreft breekt nu een ontzettend leuke tijd aan, met bijvoedingen geven in de vorm van fruit, groente, soepstengels, rijstwafels, broodkorsten en andere hapjes.

Het is zo prachtig om te zien hoe mijn zoontje zich ontwikkelt, steeds meer kan, steeds meer doet en steeds meer de interactie opzoekt. Wij zijn uiteraard twee apetrotse ouders, en ik heb bij elke vooruitgang (of wat ik denk dat vooruitgang is) de neiging om als een cheerleader op en neer te springen en ‘GOEDZO MASON!’ te roepen. Toen hij onlangs ‘baba’ zei, zat ik er direct met mijn telefoon naast, wachtend, hopend en aanmoedigend om het vooral nog eens te ‘zeggen’, maar het enige dat volgde was een hoop geflieber.

Ach, ik kan nog alinea’s en alinea’s doorgaan maar het feit is en blijft dat wij een ontzettend gaaf, leuk, cool, knap, fantastisch kind op de wereld hebben gezet. En daar genieten we met volle teugen van. Ik kan niet wachten op de toekomst, om te ontdekken wat voor stem hij heeft, wat voor jongetje hij zal worden, wat zijn interesses en dromen zijn en hoe hij zich nog verder zal ontwikkelen. De toekomst ligt aan onze voeten, en Mason is ons stralende middelpunt. Op naar nog veel meer mijlpalen! *einde gezwijmel* 

7 gedachten over “Een half jaar mama

  1. Mooie fotocollage en o zo herkenbaar. Mijn meisje werd geboren op 25 weken dus veelste vroeg maar ze doet het goed en ik vind het zo herkenbaar wat je zegt of hoe snel ze veranderen. Als ze slaapt dan denk ik jeetje wat is ze weer gegroeid.

    1. Oh wauw, wat een heftige start! Maar wat fijn dat ze het zo goed doet :-)
      Ik kijk ook zooo graag naar hem als hij slaapt, haha ik neem ook altijd veel foto’s zodat ik zijn lieve slaapsnoetje nooit vergeet! *zwijmel, zucht*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s