Must reads

Must reads: september

Een nieuwe maand een nieuwe lijst must reads. Vijf nieuwe to read boeken. Boeken die ik wil lezen, boeken die op mijn NTL-lijst komen en boeken waarvan ik verwacht dat ze meerdere mensen zullen aanspreken.

1: Denis Theriault – De eenzame postbode: uitgeverij Meulenhof
eenzamepostbode
Ik heb echt ongelooflijk veel zin om dit boek te lezen. De omslag is werkelijk schitterend, en het verhaal zelf spreekt ook tot de verbeelding. Het lijkt me een erg indringend, ontroerend en raadselachtig boek. Een verhaal voor liefhebbers van Murakami, en Ammaniti: vreemd maar wel lekker. Het verhaal: “Door stiekem enveloppen open te stomen en de brieven te lezen, heeft postbode Bilodo een manier gevonden om te ontsnappen aan zijn eenzame en eentonige leven. Het geeft hem een kijkje in het leven van anderen, in het bijzonder dat van Ségolène. Zij schrijft en ontvangt haiku’s van Gaston, een meesterlijk dichter. Bilodo raakt steeds meer gefascineerd door de fijne poëtische taal en de brieven die de twee geliefden elkaar op afstand sturen en langzaam wordt hij verliefd op Ségolène. Het blijkt echter slechts een kwestie van tijd tot de hele wereld om hem heen instort.”

2: Cynthia D’Aprix Sweeney – Het nest: uitgeverij Ambo Anthos
hetnest
Opnieuw zo’n schitterende omslag! Het boek interesseert me dusdanig dat ik mijn eigen boekshopverbod hiervoor opzij heb geschoven. Jawel, ik heb gezondigd. Nu maar duimen dat het de moeite waard is geweest. Ik vermoed zelf van wel. Het verhaal: “Elke familie heeft zo haar problemen. De Plumbs alleen wat meer dan andere. Na jaren van onderhuidse spanningen barst uiteindelijk de bom wanneer Melody, Beatrice en Jack Plumb in een restaurant hun charismatische maar roekeloze broer Leo opwachten, die net uit een afkickkliniek komt. Een paar maanden daarvoor heeft Leo, dronken achter het stuur, een ongeluk veroorzaakt met ernstige gevolgen voor zijn jonge bijrijdster. De kosten daarvan hebben een groot gat geslagen in de erfenis waarop iedereen had gerekend. Lukt het Leo’s broer en zussen om hem zo onder druk te zetten dat hij het verdampte geld terugverdient?”

3: Maartje Wortel – Goudvissen en beton: uitgeverij Das Mag
goudvissen
Het verhaal van dit boek is eigenlijk niet te achterhalen. De enige informatie op de site van de uitgeverij is: “In de muziekwereld gebeurt het regelmatig: artiesten als Radiohead en Beyoncé kwamen dit jaar uit het niets met een nieuwe plaat. Het schept creatieve onafhankelijkheid, nieuw werk kan vrijelijk worden gelanceerd. Goudvissen en beton lijkt in die zin het meest op de mixtapes die rappers tussen albums als verrassing uitbrengen — werken die uitblinken in hun nonchalance en speelse vrijheid.In dezelfde bevlogen geest lanceert uitgever Das Mag nu — in samenwerking met Tilt Festival— onaangekondigd dit nieuwe boekje van Maartje Wortel. Het is Wortel op haar best: een oneindig verhaal, een duizelingwekkende ballade, een pamflettistische overpeinzing.” Het enige dat verder nog bekend is, is dit: Wortel verbleef eerder dit jaar vier dagen in Tilburg en verwerkte haar ervaringen in Goudvissen en beton, waarin de stad plotseling een zee heeft. Het mysterieuze vind ik erg aantrekkelijk. Fijn, nieuw leesvoer van Wortel. IJstijd beviel erg goed, dus ik ontdek graag meer van haar hand.

4: Carla Norton – Het recht van de sterkste: uitgeverij De Fontein
rechtvdsterkste
Yes, een nieuwe thriller van Norton. Haar eerste thriller, Langs de afgrond, was bijzonder spannend. Dit is het directe vervolg op die eerste thriller. Het verhaal: “Reeve werd jaren geleden door Daryl Wayne Flint ontvoerd en jarenlang in zijn kelder gemarteld. Inmiddels is ze hersteld van alle trauma’s, ze studeert en heeft haar leven weer op de rit. Flint zit opgesloten in een psychiatrisch ziekenhuis en lijkt een modelpatiënt te zijn. Maar ondertussen plant hij zijn volgende move. Wanneer hij ontsnapt weet hij binnen 24 uur iemand uit zijn verleden te vermoorden. Reeve’s ergste nachtmerrie wordt hiermee bewaarheid en ze wordt overspoeld door beelden die ze zich liever nooit meer had herinnerd. Hoe graag ze Flint ook wil vergeten, niemand kent hem zo goed als zij. Flint weet uit handen van de autoriteiten te blijven en laat een bloedig spoor van steeds meer slachtoffers achter zich. Reeve realiseert zich dat zij de enige is die hem kan stoppen.”

5: Dagmar Valerie – Liever met lef: uitgeverij Kok
lievermetlef
Wie kent haar niet? Dagmar Valerie, blogster op bydagmarvalerie.nl. Ze inspireert met positieve, vrolijke blogs, is openhartig over haar leven en deelt lief en leed met haar volgers via haar social media kanalen. Wat altijd opvalt is dat ze zo ontzettend positief in het leven staat, wat er ook op haar pad komt. En daar wil ik -uiteraard- graag meer over lezen. Nu verschijnt er een heus boek van haar hand, en ik kijk er met veel plezier naar uit. Het verhaal: “In ‘Liever met lef‘ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!”

2 gedachten over “Must reads: september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s