Boeken

6x Zalige zomerromans

Het is zomer in Nederland, en hoe! Menigeen drijft zo’n beetje zijn of haar woning, en de zon brandt heerlijk boven ons kikkerlandje. Wat is er nu heerlijker met deze temperaturen dan je verliezen in een heerlijke, zinderende, zalige zomerroman? Juist, weinig.

Vandaar deze blogpost. Als leidraad voor deze hete dagen (goed nieuws: het blijft tot sowieso komende zondag zulk heerlijk zomerweer) bied ik hieronder zes opties voor een zalige zomer. Lezen jullie mee?

 1. Liefde & gelato – Jenna Evan Welch: Alleen die titel al! Het verhaal speelt zich af in Italië, gaat over liefde en ijs en is een heel fijn boek. Lees hier mijn recensie.
 2. Scoop! – Iris Houx: Knalroze, lekker dik en een verhaal dat om te smullen is. Scoop! is uitermate geschikt om mee neer te vlijen op het strand,
 3. 21 zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel: Deze bundel met fijne, korte verhalen mag uiteraard niet ontbreken deze zomer. Ideaal voor tussen het zwemmen en zonnen door, en elk verhaal is uniek, grappig, ontroerend en lief.
 4.  Badgasten – Emma Straub: Dit is nog altijd één van mijn favoriete zomerromans. Het verhaalt speelt zich af op Mallorca, en door de fijne beschrijvingen is het ideaal wegdromen. Het verhaal zelf is vermakelijk, mooi geschreven en blijft tot de laatste pagina boeiend.
 5. Een leven na jou – Jojo Moyes: Zucht, Jojo Moyes. Wat schrijft zij toch fantastische verhalen, over liefde maar ook over vriendschappen en groei. Een leven na jou is de opvolger van de bestseller Voor jou, en is minstens zo mooi, ontroerend en lief. Lezen, dus!
 6. Voor wie ik heb liefgehad – Marcel Vaarmeijer: Een kleurige omslag, een verhaal dat je meteen grijpt en niet meer loslaat. Het zijn de memoires van een oudere dame, maar met zoveel flair en humor geschreven dat je dat gegeven gauw vergeet. Meeslepend, groots en vermakelijk; een ideale zomerread!

Wat is jullie favoriete zomerroman? 

8 gedachten over “6x Zalige zomerromans

  1. Ja, kan ik me voorstellen. Ik vond het ook bijzonder dat het verteld is door haar zoon (het is het verhaal van de moeder van Marcel Vaarmeijer, of in ieder geval losjes erop gebasseerd); hoe zou hij de emoties van zijn moeder -zowel positief als negatief- weten te verwoorden? Ik vind dat hij daar erg goed in is geslaagd. Echt een leuk boek is het geworden.

 1. Badgasten lijkt mij zo’n leuk boek en inderdaad ook echt een zomerboek.
  Ik heb het nog niet gelezen maar “Zomerhuis met zwembad” van Herman Koch is volgens mij ook wel erg zomers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s