Boeken

Mijn eerste Kinderboekenweek

Hoe knap en slim ons zoontje ook is, ten tijde van de eerste Kinderboekenweek van zijn leven kan hij nog geen letter lezen. Toch wil ik op dit blog stilstaan bij de komende Kinderboekenweek. Hoe? Dat lees je hieronder.

kinderboekenweek

Ik ben sowieso van plan om in de Kinderboekenweek een aantal kinderboeken voor Mason in te slaan. Nijntje is nog niet zo goed vertegenwoordigd, net als Jip en Janneke, en er zijn vast ook hele mooie prentenboeken. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft van Wolf Erlbruch lijkt me fantastisch, en ik kan enkel hopen dat ook Mason dit geweldig vindt. Het thema van deze Boekenweek is Voor altijd jong! en dat blijft onze kleine vent voorlopig nog wel even. Het Kinderboekenweekgeschenk is het boek Oorlog en vriendschap van Dolf Verroen. Mason is hier nog iétsje te jong voor, maar het is ook ontzettend leuk om een leesvoorraad op te bouwen voor als hij wat ouder is (en hopelijk geïnteresseerd in lezen; tv-kijken met zijn papa vindt hij nu ook al heel interessant namelijk)

Daarnaast ga ik elke dag van de Boekenweek een kinderboek recenseren. Jawel, elke dag. Nu zijn het natuurlijk kinderboeken, dus heel inspannend zal dat niet zijn. Dit zullen in de eerste plaats boekjes zijn die we nu al hebben staan, maar wellicht ook boekjes die we kopen. Boekjes die we al hebben staan en die ik wel wil/kan recenseren zijn onder andere We hebben er een geitje bij, Pluk van de Petteflet en Ik zou wel een kindje lusten. Ik sluit echter een verhaal over Kikker, een jeugdfavoriet van mijzelf, niet uit.

Waar ik in het bijzonder naar uitkijk is de nieuwe ervaring van het recenseren van een kinderboek. Dat zal niet op mijn gebruikelijke manier gaan, maar welke manier ik dan wel ga hanteren, moet ik nog even bekijken. Wel staat vast dat het zowel voor mij als voor jullie, mijn volgers, een nieuwe ervaring zal worden. Ik heb er zin in, hopelijk jullie ook!

De Kinderboekenweek is dit jaar van 5 t/m 16 oktober, zowel boekhandels als bibliotheken organiseren hiervoor activiteiten. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Kinderboekenweek.

3 gedachten over “Mijn eerste Kinderboekenweek

  1. Ik heb een boek met alle verhaaltjes van “Jip en Janneke” en ook van “Winnie de Poeh”. Erg mooi! “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” is natuurlijk een literair hoogstandje, en ook “Rupsje Nooitgenoeg” is een klassieker. Ik heb ook verschillende bundels met de verhalen over Kikker (van Max Velthuijs). Dat zijn ook aanraders.

  2. Doet de bibliotheek in jouw woonplaats mee met het project Boekstart? Als je je baby inschrijft (is gratis) krijg je een Boekstartkoffertje met daarin twee babyboekjes en wat info. Met het abonnement zijn leuke boekjes voor ook nog jonge kindjes te leen. Bijv. van die knisperboekjes, boekjes die tegelijk een rammelaar zijn, mee in bad kunnen, enz. Echt de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s