Boeken

Vakantiedipje 

Het is alweer voorbij, mijn -of beter gezegd onze- vakantie. Twee weken waren we vrij en genoten we van elkaar, onze vrije dagen en natuurlijk de kleine man. We hebben -en dat is zacht uitgedrukt- genoten. Ultiem genoten. Maar van het bloggen kwam weinig terecht.

Niet dat ik niet heb gelezen, juist wel. Ik heb vier boeken gelezen, maar van het schrijven van een recensie wilde het maar niet komen. Geen zin. Gewoon absoluut geen zin. Ik kon het nergens vandaan toveren, en dus bleef het stil op mijn blog. En dat ik oké, ontdekte ik. In plaats van me schuldig te voelen over mijn gebrek aan bloglust, genoot ik van mijn gezin en de tijd die we met elkaar konden doorbrengen. Ook qua huishouden en andere ‘moetjes’ dacht ik: laat maar even. Dat komt straks wel weer. Eerst genieten.

Het is wellicht een heel gezonde, positieve instelling, maar blogtechnisch bekroop me stiekem toch af en toe het gevoel dat ik me niet eerlijk gedroeg tegenover jullie, mijn lezers. Hoewel ik dat gevoel ook weer prima van me af wist te schudden, besloot ik wel om deze blogpost te schrijven. Zodat jullie weten hoe het zit, en zodat jullie weten wat jullie de komende tijd van mij kunnen verwachten. Dat is namelijk een leuke hoeveelheid blogposts. Recensies, welteverstaan. Welke? Denk aan:

  • J.K. Rowling – Harry Potter and the cursed child
  • Julie Murphy – Dumplin’
  • Astrid Harrewijn – Daar heb je vrienden voor
  • Hyeonseo Lee – Meisje met zeven namen

13774475_1411020749196425_1834941696_n(1)

Natuurlijk blog ik de 20e ook weer over een boek van Haruki Murakami, maar het eind is nu toch echt in zicht van mijn blogproject. Hoe het verder gaat en wat me nu verder nog rest qua Murakami, laat ik volgende week weten in een aparte blogpost. Voor nu kan ik enkel zeggen dat ik momenteel vooral lees om mijn plezier, en minder om het ‘moeten’. Ik zat tijdens mijn vakantie totaal niet meer in mijn gebruikelijke werkritme, maar nu de vakantie erop zit en ik weer -letterlijk- aan het werk ben, is de bloglust ook weer teruggekeerd. Back to work, dus. Ik ben weer terug.

6 gedachten over “Vakantiedipje 

  1. Onze vakantie eindigt ook vandaag en ik heb amper gelezen, laat staan geblogd en ik moet eerlijk toegeven dat ik me daar geen seconde schuldig over heb gevoeld. Waarschijnlijk had het feit dat ik nog maar één recensieboek te lezen had daar ook wel iets mee te maken.

    1. Heerlijk gevoel he? Ik heb echt genoten van mijn mini-blogbreak. En het scheelt inderdaad als je geen recensie-titels hebt liggen die gelezen moéten worden. Niks zo funest voor het leesplezier als een ‘moetje’. Ik had twee titels liggen die moesten, maar dat waren gelukkig ook hele leuke boeken :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s