Boeken

Nieuwe boekvoorraad + Vergeten boeken

Jullie kunnen het aan de kop van deze blogpost zien: het gaat vandaag over twee verschillende dingen. Allereerst ga ik opscheppen over de boeken die ik onlangs in huis haalde, en daarna ga ik vertellen over hoe dat voorlopig de laatste boeken zijn. Ahum.

Afgelopen week was namelijk een goede boekshop-week. Een heel goede boekshop-week zelfs. Ik kocht niet één, niet twee, niet drie, niet vier, niet vijf maar zes boeken! Twee daarvan kocht ik in de uitverkoop bij boekhandel Van der Velde, voor 50% korting. Die uitverkoop is echt waanzinnig goed, met prachtige literaire titels waaronder Francesca Melandre, Lodewijk van Oord en dus de door mij gekochte titels:

  1. Nathan Filer – De schok van de val
  2. Dea Loher – Bugatti boven water

13724609_1107520455989196_1167935021_n

Beide boeken stonden al langere tijd op mijn wensenlijst, en ik ben dan ook heel erg in mijn nopjes nu ik ze voor een fijn prijsje op de kop heb getikt. Naast deze twee fysieke boeken kocht ik echter ook leuk digitaal spul. Jazeker, ik lees ook graag digitaal, en bij Bol.com (foei, ik weet het! Ik als Book Detective-zijnde) had ik nog een kortingsbon te verzilveren. Ik kocht drie ebooks:

  1. Nicci French – Als het zaterdag wordt (eindelijk!)
  2. Carly Wijs – Het twijfelexperiment (dit boek gaan we namelijk met de leden van SOTTBC lezen)
  3. Adam Johnson – Als het lot lacht (Deze verhalenbundel wil ik al heel lang lezen, alleen die omslag al: te gek! Bovendien ben ik steeds gekker op korte verhalen.)

Daarnaast reserveerde ik The Cursed Child van J.K. Rowling. Als groot Harry Potter-fan kan deze nieuwste titel over Harry, Hermelien, Ron en co. natuurlijk niet in mijn collectie ontbreken. Ik ben héél nieuwsgierig! Gelukkig ligt het boek volgende week al op mijn mat. Tot slot kreeg ik ook nog een bonusboek: via Twitter (bedankt boekzuster Sue!!) won ik een exemplaar van de nieuwe thriller Het meisje op de foto van Carina Bergfeldt. En daarmee houdt het voorlopig op met nieuwe boeken.

Jullie lezen het goed: er komt een boekshop-verbod. Van mezelf, aan mezelf. En die hoop ik zo goed mogelijk na te kunnen leven. Het loopt namelijk de spuigaten uit qua ongelezen boeken in mijn kast. Zonde! Een kleine greep uit mijn assortiment: De meisjes – Emma Cline, Modern Lovers – Emma Straub, The Sympathizer – Viet Thanh Nguyen, Godin, held – Gustaaf Peek, De jacht op Adele – Ned Beauman, This one is mine – Maria Semple, Ripper – Isabel Allende, Funny girl – Nick Hornby, Niemand is ooit verloren – Catherine Lacey, De kolibrie – Kati Hiekkapelto, Het stille graf – Tove Alsterdal, Geestverwantschap – David Mitchell, Laat me nooit alleen – Kazuo Ishiguro en nog een “paar” titels.

Tijd dus om -net als afgelopen december- tijd te besteden aan mijn Vergeten Boeken. Maar nu niet voor één maand, maar voor de rest van het jaar. Dat wil zeggen dat ik zoveel mogelijk boeken uit eigen collectie lees, en zo mijn achterstand wegwerk, maar daarnaast mag ik van mezelf hier en daar ook wel een nieuwe titel lezen. Als het een boek is waar ik ECHT naar verlang, die ik ECHT heel graag in bezig wil hebben. Ik hoop dat ik me aan mijn eigen woord kan houden, en ga vol goede moed aan de slag met het terugdringen van mijn TBR-stapel. Op hoop van zegen!

9 gedachten over “Nieuwe boekvoorraad + Vergeten boeken

  1. Ha ha, heel herkenbaar dit! Het lukt mij nog niet al te best :) er is altijd wel weer een boek dat ik echt heel graag wil hebben. Maar ik kijk uit naar je recensies, volgens mij zitten er heel mooie boeken tussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s