Boeken

Zomerlezen met de Vakantiebieb

Houden jullie ook zo van lezen in de zomer? Het zonnetje op je bol, een fijn boek in de hand, languit in een stoel of op een badlaken: heerlijk om onder zulke omstandigheden weg te dromen bij een goed verhaal, toch? 

Nu is het de laatste tijd niet erg denderend zomerweer (ahum), maar dat is geen reden om niet te lezen. Ook als het buiten regent, kan het binnen bijzonder aangenaam zijn, zittend op de bank met een goed boek. Daarom ben ik ook zo blij dat de Vakantiebieb er weer is. Ik heb de (gratis) app meteen op mijn telefoon gedownload en mijn boekenkast gevuld met -hopelijk- fijne boektitels. Kijken jullie mee naar mijn plankjes?

boekenkastvakantiebieb

 1. Henning Mankell – Zweedse laarzen: thriller
 2. Karl Ove Knausgard – Vader: roman – Zou het eindelijk gebeuren? Ga ik eindelijk mijn eerste boek van Knausgard lezen? Ik hoop zo dat ik hieraan toe kom!
 3. Tess Gerritsen – Het spoor terug: thriller. Gewoon, lekker: een Tess Gerritsen-thriller.
 4. Arnaldur Indridason – Erfschuld: thriller. Ik ben nog steeds bezig in zijn eerste boek, Maandagskinderen, en Onderstroom ligt ook nog in dwarsligger-vorm op me te wachten, maar ik heb Erfschuld ook vast klaargezet. Gewoon, uit optimisme.
 5. Hilde Vandermeeren – De toeschouwers: roman
 6. Nelle Neuhaus – De levende en de doden: thriller: Ik heb zowel positieve als negatieve geluiden gehoord over Neuhaus, ik ben benieuwd naar welke kant ik zal neigen.
 7. Colm Toibin – Nora: roman. Oh, wat heb ik hier veel positiefs over gehoord. Volgens mij is dit een prachtige zomerroman.
 8. Henk van Straten – Bidden en vallen: roman. Alleen die omslag al, dat nodigt toch enorm uit tot lezen? Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal.

Nu zorgen dat ik hier ook voor 31 augustus alle titels gelezen heb, voor ze weer van de app worden verwijderd. Makkie, toch? Welk boek is voor jullie onmisbaar deze zomer? 

Advertenties

9 gedachten over “Zomerlezen met de Vakantiebieb

 1. Oh Knausgard… ik ben ooit begonnen in Vader maar na iets van 25 bladzijden weer gestopt. Ik was niet meteen verslaafd, had er op dat moment niet zo’n zin in. Maar veel mensen vinden het geweldig, dus ik ben erg benieuwd hoe het jou zal vergaan.
  Mijn zomerboek is Outlander van Diana Gabaldon. Daar ben ik nog wel een paar weken zoet mee.

 2. Nora is een heel bijzonder boek! Kijk (nadat je het boek gelezen hebt, natuurlijk) even op YouTube, er staan een paar mooie interviews op met Colm Toibin over dit boek, hij leest ook een stukje voor en dat doet hij geweldig…

 3. “Nora” staat ook op mijn zomerleeslijst. Net als twee boeken van Liane Moriarty, “Een man die Ove heet” van Fredrik Backman, “De doodsvogel” van Samuel Bjork en *ahum* nog zo’n tien andere titels ;)
  Veel leesplezier!

 4. Ik heb Vader gelezen vorige week, ik vond het mooi! Heel gedetailleerd, maar dat moet ook wel als je zes van zulke pillen over je leven schrijft. Binnenkort dus ook het volgende boek. Maar wel gewoon op m’n e-reader, lezen op mijn telefoon vind ik helemaal niet fijn en gelukkig staan deze boeken ook in de gewone e-bookbibliotheek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s