Boeken·Persoonlijk

Boekjes voor Mason

Mason is nog maar 12 weken oud maar het ontbreekt hem nergens aan: liefde, aandacht, schone luiers en kleertjes, flesjes en natuurlijk boekjes. Ik las ergens dat kinderen die opgroeien met veel boeken om zich heen, later een hoger inkomen hebben. Wat dat betreft zit het met Mason wel goed.

Ik shopte en wij kregen namelijk heel veel leuke, vrolijke voorleesboeken. Op dit blog noemde ik al eens mijn liefde voor de ganzenverhaaltjes van Oliver Dunrea. Mason heeft inmiddels zeven boeken van Gonnie, Gijsje, Teun, Eddie en de andere vriendjes. Daarnaast is Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt goed vertegenwoordigd: één keer als toeterboekje, en één keer het originele verhaal. Ik was er als kind helemaal gek op en ik hoop Mason later ook. Helemaal uit Australië kregen we Postman the Bear, van een goede vriendin die in november met haar man naar Nederland komt (aangezien ik haar vijf jaar geleden voor het laatst heb gezien ben ik daar heel blij mee!).

Daarnaast kregen we Peppa en de grote trein en boekzuster Petra stuurde een lief voelboekje per post. Ook heel leuk is een megagroot sprookjesboek dat we voor onze zoon kregen. Het heeft dikke, kartonnen bladzijdes en bevat tien sprookjes. Echt super mooi!

image

Twee weken geleden kwamen een aantal collega’s op kraamvisite. Mijn baas overhandigde me de cadeautjes en ik moet zeggen: mijn collega’s kennen me goed! We kregen namelijk niet één, niet twee maar drie voorleesboeken! We ontvingen: Pas op! Afblijven van Tim Warnes, Het vrolijke voorleesboek van Kikker van Max Velthuijs en Ik zou wel een kindje lusten van Sylviana Donnio. Alle drie superleuke boeken, en Ik zou wel een kindje lusten is echt heel grappig. Als kind was ik gek op het boekje Kikker is verliefd, al zit dit verhaal niet in dit voorleesboek. Wel zitten er een groot aantal andere verhalen in waarmee we Mason kunnen vermaken. Wie weet wordt hij net zo’n groot Kikker-fan als ik.

Zelf shopte ik ook voor een paar boekjes. Zo bestelde ik B.J. Novak’s Het boek zonder tekeningen. Hierin staan de meest vreemde woorden en kreten, die je je kind letterlijk moet voorlezen. Dat wordt één groot feest! Ik kan niet wachten om ons zoontje te horen schaterlachen om de rare kreten die papa en mama slaken. Ook kocht ik een paar boekjes van Oliver Dunrea en twee miniboekjes over speelgoed en dieren van de Hema. Tot slot kocht ik ook We hebben er een geitje bij van Marjet Huiberts.   

Zoals jullie zien op de foto is het al een indrukwekkende stapel aan het worden. En dat zal de komende maanden, jaren alleen maar mooier en groter worden. Ik zie er nu al naar uit.

Wat waren vroeger jullie lievelingsboeken?

7 gedachten over “Boekjes voor Mason

 1. Ik heb mijn kinderen heel vaak “Rupsje Nooitgenoeg” voorgelezen. Ze hadden er ook een knuffel van.
  En een boek dat peuters en kleuters (en volwassenen trouwens ook) erg leuk vinden is “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”.

 2. Leuke collectie, vooral al die Gonnie-boekjes!
  Ik was dol op Nijntje vroeger, die tekeningen zijnde tijdloos! Voorlopig houden we het hier trouwens bij plastic en papieren boekjes, want zelfs kartonnen bladzijden zijn niet bestand tegen ons kleine knagertje.
  PS Heb je het BoekStart-koffertje al opgehaald bij de bibliotheek?

  1. Haha een klein knagertje, oh jee! :-) Nijntje moet inderdaad nog even iets beter vertegenwoordigd worden. De knuffeltjes en slingerspeeltjes van Nijntje doen het tot nu toe namelijk erg goed bij Mason :-)
   En Boekstart! Argh, ik vergeet steeds de bon daarvoor in te leveren :-( Toch maar eens doen, komende week! Wat had jij aan boekjes in je koffertje zitten? (het verschilt toch per keer?)

 3. ‘Lotta uit de Kabaalstraat’ en alle andere boeken van Astrid Lindgren waren bij mij favoriet, maar het duurt nog wel wat jaren voordat Mason dat leuk zal vinden. Ik weet nog dat er in de bieb een hele plank vol Lindgren stond en dat ik die boeken allemaal had gelezen :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s