Must reads

Must reads: juni

Een nieuwe maand een nieuwe lijst must reads. Vijf nieuwe to read boeken. Boeken die ik wil lezen, boeken die op mijn NTL-lijst komen en boeken waarvan ik verwacht dat ze meerdere mensen zullen aanspreken.

1:Karin Slaughter -Verborgen: uitgeverij Harper Collins

verborgeEindelijk, een nieuwe thriller van Karin Slaughter. Dit keer geen stand alone, maar een nieuw boek in de reeks over Will Trent en Sara Linton. Wat heb ik hier naar uitgekeken! Het verhaal: “Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.” Ik kan niet wachten om in dit boek van start te gaan!

2: Joyce Spijker – in de familie: uitgeverij Boekerij

indefamilieNa Spotlight, die mij erg goed beviel, is Joyce Spijker nu terug met een tweede thriller over politiek, intriges en familiedrama’s. En moord, natuurlijk. Het verhaal: “Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala. Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.” Spoiler alert: ik heb dit boek al gelezen -de recensie volgt zo snel mogelijk- en ik kan verklappen: hij is erg goed!

3: Philip K Dick – De man in het hoge kasteel: uitgeverij Lebowski

demaninhethogekasteelCreatieve oorlogsverhalen, ik hou ervan. Denk aan Daar is hij weer van Timur Vermes, en nu deze roman. Ik ben erg benieuwd hoe creatief Philip K. Dick is geweest in het schetsen van een totaal andere wereld. Het verhaal: “Wat als de geschiedenis zoals wij die kennen nooit heeft plaatsgevonden? In deze nachtmerrieachtige dystopie hebben Duitsland en Japan de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Noord-Amerika is opgedeeld in verschillende territoria: de westkust is Japans grondgebied, de oostkust maakt deel uit van het enorme nazirijk. In een neutrale bufferzone tussen beide wereldmachten woont de mysterieuze schrijver van een underground bestseller op een bewaakt landgoed, Het Hoge Kasteel. Zijn immens populaire boek, dat verboden is door de Duitsers, is een herschrijving van de geschiedenis, waarin de asmogendheden wél verslagen zijn. Maar bestaat hij wel echt? En is hij wel wie hij zegt dat hij is?”

4: Iris Houx – Scoop!: uitgeverij The House of Books

scoopWat is er lekkerder leesvoer in de zomer dan een fijne roman of chicklit? Ik vermoed dat ik met Scoop! wel goed zit qua zomerlectuur. Het verhaal: “Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie…” Ik ben heel benieuwd of Houx zich in het rijtje Jonkman-Harrewijn-Kruijt kan scharen. Ik zie in ieder geval erg uit naar Scoop!.

5: Renate Dorrestein – Zeven soorten honger: uitgeverij Podium

zevensoortenhongerNa Weerwater gelezen te hebben wil ik meer lezen van Renate Dorrestein. Gelukkig word ik deze maand op mijn wenken bediend met Zeven soorten honger, haar nieuwste roman. Het verhaal klinkt in ieder geval veelbelovend en creatief: “Zeven soorten honger speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo’s proberen kwijt te raken. In dit statige landhuis worden amper calorieën geserveerd en krijgt het begrip lichaamsbeweging nieuwe dimensies. Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete. En díe dreiging blijkt te werken. Toch kampen Nadine en Derek Ravendorp, het echtpaar achter dit succesvolle instituut, met problemen die ze ondanks hun lange, gelukkige huwelijk niet met elkaar kunnen delen. Hoe lang kunnen die geheimen nog verborgen blijven? Wie is die zwerver die door Nadine wordt binnengesmokkeld? Hoe goed is Derek eigenlijk in boekhouden? En vooral: hoe loopt het af met het anorexia-meisje dat door haar vader is meegenomen naar de prestigieuze afslankvilla?”

Advertenties

7 gedachten over “Must reads: juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s