Recensie

Recensie: De expat

Patricia Snel – De expat: uitgeverij The House of Books

Emigreren naar een exotische bestemming, daar een goedlopende handel opzetten en genieten van een nieuw, luxe leven. Daar dromen we allemaal toch wel van, soms? In De expat maken Julia en haar man Paul hun droom waar en vertrekken naar Singapore.

Hun leven begint goed: Paul heeft een goede baan bij een bank, en Julia zoekt enthousiast en gemotiveerd naar een eigen baan. Ondertussen struinen ze high society feestjes af, drinken ze champagne en eten ze taart bij het zwembad in hun appartementencomplex met andere Nederlandse expats en vertrouwen ze volledig op hun maid. Julia begint zich echter steeds minder op haar plek te voelen als ze merkt dat Paul meer aandacht heeft voor zijn werk dan hun relatie, en het met het solliciteren ook niet wil lukken. Wanneer zich een vervaarlijke maar ook zeer charmante overbuurman meldt, verliest ze zich dan ook in een affaire.

Maar de overbuurman heeft iets te verbergen. Iets wat het daglicht niet kan verdragen. Julia komt hier te laat achter en voor ze het weet begint zich een strak, ondoordringbaar net om haar te sluiten. Paul kan ze niet in vertrouwen nemen. Hij zondert zich zo mogelijk nog meer van haar af en worstelt met zijn eigen demonen. Kunnen ze het tij keren voor het te laat is?

expatIk heb dit boek -helaas- binnen anderhalve dag uitgelezen. Helaas, want ik had nog wel verder willen lezen in deze razend snelle, spannende thriller. Patricia Snel weet op voortreffelijke wijze de pracht en praal van Singapore te beschrijven, maar weet ook heel goed in te zoomen op de smerige praktijken die zich overal ter wereld, en dus ook in Singapore, afspelen. Praktijken als mensenhandel, slavernij, gedwongen prostitutie, pedofilie, fraude en witwassen. Je zou kunnen stellen dat het wat veel is, wat overdaad aan louche zaken, maar het werkt. Het geheel is een mix van spanning en verleiding, op een exotische locatie die tot de verbeelding spreekt.

En dat is meteen de grootste kracht van dit boek: de exotische locatie. Het verhaal had niet gewerkt als die zich in Het Gooi had afgespeeld. Juist de isolatie van een expatleven, de teleurstellingen, de vervreemding van vrienden en geliefden zorgen voor een scala aan mogelijkheden. En Snel heeft deze mogelijkheden allen benut. Met haar scherpe pen, geloofwaardige personages en kennis van zaken heeft ze een thriller afgeleverd die heerlijk leest, maar helaas te snel uit is.

De expat is snel, verleidelijk, spannend en een frisse wind in thrillerland. Verlies jezelf in een boek dat je meeneemt naar een tropisch paradijs, waar de meest onverwachte dingen kunnen gebeuren. Een aanrader!

De expat – Patricia Snel €5,-

3 gedachten over “Recensie: De expat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s