Boeken

Tijd voor een dwarsligger

Dwarsliggers: ik zie ze altijd liggen, maar neem ze nooit mee. Geen idee waarom, eigenlijk. Te klein? Te…tja, ik weet niet eens hoe ik die zin moet vervolgen. Er is tot nu toe geen reden geweest ze niet in huis te halen. Tot nu.

Want laten we wel wezen: het zijn ideale boeken om mee te nemen onderweg (lichtgewicht, neemt amper ruimte in!) en ze nemen ook in je boekenkast niet veel ruimte in (hallo rijkelijk gevulde boekenkasten). En toch haal ik steeds de joekels in huis. De paperbacks en soms zelfs een hardcover, hoewel ik paperbacks altijd lekkerder vind lezen. Of ik bestel een ebook. Want ja, ook een ereader is ideaal voor onderweg en neemt ook niet zoveel ruimte in de boekenkast in beslag. Maar ja, dat staat weer zo nietszeggend: een ereader in je kast.

Afgelopen week heb ik voor het eerst een dwarsligger gekocht. Bij de Kruidvat waren een aantal in de aanbieding. Waaronder Onderstroom van Arnaldur Indridason. Het verhaal:

IN een woning in Reykjavik ligt een jonge man in een plas bloed, maar er zijn geen sporen van inbraak. Alles wijst erop dat het slachtoffer een verkrachter was. Of probeert iemand hem verdacht te maken? Tijdens het zenuwslopende onderzoek komt inspecteur Eliborg terecht in een neerwaartse spiraal van geweld en psychologische wreedheid.

onderstroomVan boekzuster Sue van Boekenz.nl heb ik al vele positieve geluiden gehoord over deze IJslandse schrijver, en ik had mezelf al enige tijd geleden voorgenomen eens een thriller van hem te lezen. Zijn eerste thriller, Maandagskinderen, heb ik klaarliggen om te lezen. In pocketversie (ook een handig formaat boek!). Maar daarna is deze dwarsligger aan beurt. Ik ben benieuwd!

Lezen jullie veel dwarsliggers? En zijn jullie bekend met de thrillers van Indridason?

Advertenties

25 gedachten over “Tijd voor een dwarsligger

 1. Haha, ik zie het helemaal voor me: een lege boekenkast met een e-reader erin ;) Zelf heb ik vaak dwarsliggers gelezen op vakantie, voordat ik een e-reader had. Maar ook nu nog neem ik voor de zekerheid een papieren boek mee, voor als mijn e-reader het zou begeven. Je moet er toch niet aan denken dat je ergens in het buitenland zit zonder boek. En dan zijn dwarsliggers ideaal. Bovendien liggen ze veel fijner in de hand. Ideaal dus :)

  1. Oh nee, dat is inderdaad een heel naar scenario :-( Ik neem ook altijd een papieren back-up boek mee haha
   Ik ben heel benieuwd hoe ik een dwarsligger vind lezen, die gekke kleine bladzijdes en die kleine lettertjes..spannend!

 2. Ik bestelde laatst ook (per ongeluk) mijn eerste dwarsligger, en had het lezen ervan erger verwacht. Toch geef ik de voorkeur aan een echt boek en aan mijn ereader (moet de ereader het idd wel blijven doen, want helaas hen ik sinds vorige week ook ervaring met het overlijden van ereaders). Ik heb trouwens wel van Indridason gehoord, maar ben verder niet bekend met zijn boeken.

  1. Haha per ongeluk? Dat klinkt als een bijzonder verhaal ;-)
   Goed om te lezen dat het lezen in een dwarsligger je meeviel; ik ben namelijk ook een beetje (echt, een beetje maar) bang dat ik het een aparte manier van lezen zal vinden. Ik zal het vanzelf merken..

   1. Per ongeluk hield bij mij in: ik meende het gewone boek besteld te hebben, tot er een hele grote doos met een heel klein boekje bij me bezorgd werd. Ik controleerde de bon (en de website nog eens) en helaas: ik had idd de dwarsligger besteld. Ik heb mijn ervaringen erover ook op mijn blog gedeeld (dus als je benieuwd bent, #shamelessselfpromo :)) .. Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn en wens je veel leesplezier :D

 3. Ik koop de dwarsliggers vooral voor de vakantie. De rest van het jaar lees ik gewoon het gewone formaat boeken. Op de een of andere manier leest dat toch fijner.

 4. Ik heb nog nooit een dwarsligger gelezen, is ook niet nodig met een e-reader. Ik ben benieuwd hoe jij het ervaart. Een lege kast met een reader is wel een prachtig minimalistisch statement vind je niet? Helemaal Marie Kondo ;)

 5. Ik vind Dwarsliggers heel leuk, meestal gaat er ook een mee als ik op vakantie ga. Ze nemen lekker weinig ruimte in beslag en liggen makkelijk in de hand. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar mijn e-reader.

 6. Ik vind dwarsligger niet echt een feestje, ergonomisch gezien. ;-) Doe mij maar een eReader, lekker licht, of een boek, dat geeft wel het beste gevoel maar is ook zwaarder (en minder praktisch) dan een eReader.

 7. Ik heb op reis naar Brazilië een dwarsligger meegenomen. Inderdaad gemakkelijk omdat het zo klein en licht is maar het is voor de rest toch niet echt mijn ding om zo te zeggen.
  Ik las al één boek van Arnaldur Indridason en vond dat echt goed maar het is wennen aan de Ijslandse namen.

 8. Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van dwarsliggers. Ik vind het kleine formaat niet fijn om vast te houden, de pagina’s zijn me veel te dun en ik krijg hierdoor letterlijk minder zin om te lezen. Dan sjouw ik liever een extra koffer vol boeken mee :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s