Persoonlijk

Dingen waar ik blij van word #1

Het is prachtig weer, de zomer staat voor de deur, ik geniet van mijn nieuwe leven als mama; er zijn tig redenen te noemen waarom het leven fijn is. Omdat ik het glas liever halfvol dan halfleeg zie, wil ik vaker stilstaan bij de dingen die mij blij maken. Vandaag 8 dingen van de afgelopen weken waar ik ontzettend gelukkig van word.

1: Jup, ik ben mama geworden. En dat weet iedereen zo onderhand heus wel. Maar toch: mijn kindje is datgene, degene, waarvan/ van wie ik het meest blij word. “Alle cliches zijn waar he?” zei een andere moeder laatst tegen me. En het is waar: alle cliches over het moederschap zijn waar. Je wilt nooit meer anders, je kunt je een leven zonder niet meer voorstellen, je neemt de gebroken nachten (en die zijn soms behoorlijk gebroken, geloof mij maar) voor lief, je hebt alles voor je kindje over… allemaal waar. Daarom dus op 1: mijn baby. Mijn eeuwige geluksbron.
2: Op plek twee, maar zeker niet ver achter de nummer 1, staat die andere man in mijn leven, mijn vriend (sorry, partner/ halve echtgenoot). Het gezin dat we nu vormen is me heilig, en ik hou zielsveel van beide mannen in mijn leven. Ze zo samen zien is zo vertederend en lief!
3: DIT WEER! Kom op, wie geniet er nu niet keihard mee van dit heerlijke weer?  De zon schijnt, mijn porseleinen huid kleurt zowaar ietwat bruin en het is nu heerlijk om wandelingen te maken. We hebben een mooi parkje achter onze woning met een mooi groot water, waar het goed vertoeven is. Ik trek er elke dag even op uit. Frisse lucht opsnuiven, mijn energielevel opkrikken en Mason van de buitenlucht laten genieten (uiteraard wel veilig in de schaduw van zijn babywagen en Dooky).
4: Bloemen. Ik haal ze maar al te graag in huis, maar nog liever krijg ik bloemen :-) Zoals deze mooie bos, die een vriendin me gaf toen ze op kraamvisite kwam. Ik word altijd zo vrolijk van bloemen! En het staat ook nog eens prachtig, zo’n grote bos bloemen op tafel. Instant lentegevoel!

5: Kunnen multitasken, ondanks dat mijn leven nu op zijn kop staat. Lang leve ereaders! Het zijn echt lifesavers, wil je als nieuwbakken mama een beetje aan jezelf toekomen. Met mijn ene hand om mijn zoontje geklemd en de andere vrij om een telefoon of ereader vast te houden, lukt het me redelijk om nog wat leesmeters te maken. Ik las zowaar al vier boeken sinds Mason’s geboorte!
6: Mezelf opnieuw verliezen in een favoriet boek: ik las voor de tweede keer Waar is Bernadette? van Maria Semple. De eerste keer was alweer in 2013, dus hoewel het verhaal in grote lijnen nog wel bekend voorkwam, was het extra fijn om alle details weer te lezen en te herontdekken. Mijn bespreking van deze tweede leessessie komt deze week nog online!
7: Bloesems, je ziet ze nu overal. Ik hou ervan. Vooral deze roze variant vind ik zo ontzettend mooi. Het is voor mij een teken dat de natuur ontwaakt, echt ontwaakt, en de winter definitief achter ons ligt. Omdat ik nu vaker wandel (lees: elke dag als het even kan qua weer) kom ik deze bloesems ook vaker tegen, wat weer goed is voor mijn geluksgevoel.
8: Ik heb zelf veel boekjes gekocht, maar ik heb ook al een paar hele mooie titels gekregen voor Mason. Heerlijk, zo’n steeds groter groeiende boekenplank! Ik kreeg/kocht de laatste tijd: een groot Sprookjesboek, Het boek zonder tekeningen van B.J. Novak, een voelboekje, een knisperboekje van Nijntje en Puk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt. Nu maar hopen dat de kleine man een beetje van lezen houdt ;-)

Waar worden jullie blij van?

Advertenties

6 gedachten over “Dingen waar ik blij van word #1

  1. Ik word ook blij van dit weer. Zon maakt me rustig en het voelt vrijer. Geen dikke lagen kleding, geen jas, haar half opgestoken en lekker struinen door een stad en een ijsje eten. Ik hou van dit weer :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s