Persoonlijk

Uitslag mini-poll

Deze week deed ik een oproep: ik wil de inhoud van dit blog -enigszins- aanpassen. Meer persoonlijke blogposts, naast de boekgerelateerde blogposts die ik hoofdzakelijk plaats en ook zal blijven plaatsen. De grote vraag was: yay or nay? Via zowel Twitter als dit blog ontving ik vele reacties. Tijd dus om de balans op te maken.

Voor ik de blogpost schreef, deed ik eenzelfde soort oproep via Twitter. Daar kwamen vrijwel meteen reacties op. Een greep uit de antwoorden die ik kreeg:

“Ik vind dat altijd leuk om te lezen (en te schrijven)!”

tricky maar waarom niet – gewoon je zin doen: plezier bij schrijven = plezier bij het lezen :-)

Ik denk dat iedere blogger moet schrijven over de onderwerpen waar hij/zij energie van krijgt om ze te schrijven. Gewoon doen!”

Altijd leuk om meer over de blogger zelf te lezen!

om eerlijk te zijn klik ik daar minder snel op dan op boekenartikelen, maar af en toe is t wel leuk”

Voor mij niet per se interessant. Ik zou dan liever meer persoonlijke boekenstukjes lezen, dan een soort ‘levensblog’ iykwim

“Ja, lekker doen!”

bloggenpollOok via dit blog, onder mijn blogpost, kwamen verschillende reacties binnen. Een greep:

Gewoon doen Tessa, doe vooral wat jij leuk vindt. Het wordt toch wel gelezen, in ieder geval door mij! ;-)” 

Bloggen moet je vooral zelf leuk vinden, als anderen daar plezier aan beleven is dat mooi meegenomen. (..) Doe vooral wat je zelf graag wilt, je ziet vanzelf wel in de statistieken wat “men” ervan vind, toch?” 

Aan de ene kant zal je wat lezers verliezen, aan de andere kant er misschien wat bij krijgen. Maar is het überhaupt een keuze om jezelf te beperken tot boeken als je zelf de behoefte hebt om breder te schrijven? Ik zou het gewoon doen en over 2 maanden eens kijken wat het effect is geweest. Tenslotte moet je dit wel doen omdat je het zelf leuk vindt!” 

Lijkt mij hartstikke leuk! Gewoon doen, mensen hebben altijd zelf de keuze wat te lezen.

Conclusie: 
Tja, ik had het eigenlijk al voor mezelf bepaald, maar het is fijn dat ik de bevestiging heb gekregen van mijn lezers. Ik ga ervoor! Verwacht dus, zoals ik al eerder aangaf, geen oeverloze verhalen over mijn baby, of ineens een filmrecensie of tien besprekingen van koffietentjes waar ik vaak kom of iets dergelijks, maar gewoon een iets persoonlijker touch voor dit blog. Met blogposts die niet teveel uit koers liggen van mijn huidige blog maar wel een stuk persoonlijker zijn dan ik tot nu toe ben geweest -in ieder geval frequenter. Het is dus een overduidelijke: Yay! Wordt vervolgd..!

Advertenties

10 gedachten over “Uitslag mini-poll

  1. Het is ook leuk om beide te combineren, bijvoorbeeld door iets meer te schrijven over waarom een boek je raakt (of wat je er vervelend aan vindt). Ik ben zelf een blog met van alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s