Boeken·Uncategorized

Hey big spender!

Deze week kreeg ik wel een heel aangename mail in mijn inbox: “Alsjeblieft! Je hebt een Boekenbon van Geef Mij Maar Een Boek gekregen!” Dat is nog eens een interessant mailonderwerp, en wat bleek: ik had -zonder dat ik me daar zelf van bewust was- meegedaan aan een fotowedstrijd. Via Instagram. Door onderstaande foto van het door mij aangeschafte kinderboek Oorlogswinter van Jan Terlouw te posten. 

gmmeboekBlijkbaar had ik -vernam ik via collega-blogger Christina- de juiste hashtags gebruikt bij de foto, want ik ben één van de winnaars van een digitale Boekenbon van maar liefst €50,-! (en ik maar denken dat het spam-mail was) Wauw, weet je wel hoeveel boeken je daarvan kunt kopen? Laat staan ebooks? Want daar gaat mijn aandacht momenteel naar uit: ebooks. Ik lees nu toch makkelijker via een ereader dan fysiek boek (want: daar heb je twee handen voor nodig, voor een ebook maar eentje, in theorie). Ebooks kopen dus. Maar nu is de hamvraag: welke?

Natuurlijk hoeft de hele bon niet in één keer op, maar het is wel leuk om nu vast te profiteren van het ontvangen cadeau. Volgende week word ik bijvoorbeeld 31, en ik vind dat ik als nieuwbakken moeder met slapeloze nachten en een leven dat flink op zijn kop staat met de komst van onze kleine prins -laat staan voor de bevalling die ik heb doorstaan- wel een presentje heb verdiend. Wat jullie? Om zelf niet aan mooie boeken voorbij te gaan wil ik echter jullie hulp inroepen. Welke titels zouden jullie NU kopen, mochten jullie de beschikking hebben over eenzelfde Boekenbon? Alle genres en schrijvers zijn welkom als tip, dus kom er maar door!

P.s: Geef Mij Maar Een Boek is een fantastisch initiatief waarbij jaarlijks een bekend jeugdboek voor maar €1,- in de boekhandel ligt! Dit eerste jaar was dit Oorlogswinter van Jan Terlouw, volgend jaar zal een ander jeugdboek voor deze spotprijs te koop zijn. Lees hier meer over dit initiatief.

19 gedachten over “Hey big spender!

 1. Wauw wat een gaaf cadeau! Ik zou het complete oeuvre van Alan Bradley aanschaffen, een paar van de detectives waar mijn vriendin altijd zo lovend over schrijft, Hendrik Groen en De Amerikaanse Prinses. Zo maar een greep uit mijn ellenlange verlanglijst.
  En handig hè, een reader als er een lekker hummeltje bovenop je ligt te slapen ;)

 2. Dat is nog eens een leuk cadeautje :)
  Ik ben erg onder de indruk van ‘Op een nacht’ van Anne Eekhout. Geen feelgood boek, maar wel erg goed! Verder zou ik kiezen voor een gedichtenbundel, bijvoorbeeld van Ineke Riem (of heb je die al gelezen?) of Merel Morre.

  1. Op een nacht lijkt me inderdaad ook erg mooi, ik heb ‘m op mijn mogelijkheden-lijst gezet! Ineke Riem ken ik van Zeven pogingen om een geliefde te wekken maar daarvan was ik helaas niet zo weg. Merel Morre ken ik (nog) niet

 3. Toevallig kreeg ik enkele maanden geleden ook onverwacht een boekenbon van 50 euro.
  Ik kocht: ‘Een groene bloem’ trilogie van Floortje Zwigtman, ‘Hersenschimmen’ van Bernlef en ‘Extremely Loud and Incredibly Close’ van Jonathan Safran Foer. Wel allemaal fysieke boeken, want ik ben een ouderwets meisje ;-)

  1. Oeh, mooie keuzes!
   Haha, ik ben ook een ouderwets meisje, maar op dit moment ben ik vooral praktisch ingesteld:
   1: ebooks zijn goedkoper, en dus kan ik mijn bon beter (lees: gespreider) besteden
   2: lezen met een baby op de arm is handiger met een ereader dan een papieren boek

 4. Er zijn veel ebooks nu 4.99 vanwege het ebookfestival ;)
  Ik kocht De achtste zuster van Elle Eggels want die was nu bijna de helft goedkoper vanwege het festival. Het is zo’n mooie roman! Al is het wel handig dat je eerst Het huis van de zeven zusters leest.

 5. Hoi Tessa, zelf zou ik gaan voor Alex Boogers, Ik reis alleen, Lisa Gardner en wat bewaren voor de nieuwe Dorrestein in juni. En ik lees nu met plezier Nachtblauw. Maar als tip voor jou zou ik kiezen voor Knausgard :-) Heel dik, dus zeker handig op de e reader!

  1. Wauw,wat veel mooie tips! Lisa Gardner wil ik inderdaad wel beter leren kennen, en het laatste boek van Renate Dorrestein vond ik absoluut prachtig! Ik zal dus zeker iets bewaren voor juni :-)
   Oh ja en Knausgard haha! Toch maar eens iets van in huis halen!

 6. Wat leuk, Tessa! Dat heb je zeker verdiend, helemaal met je verjaardag in zicht.

  Wat ik zou kopen als ik zo’n bon had gewonnen? Ik zou toch gaan voor fysieke exemplaren. De novellen van Toon Tellegen. Of, iets duurder, romans. Dan denk ik aan ‘As in tas’ van Jelle Brandt Corstius en ‘Het smelt’ van Lize Spit. Dan heb ik nog wat over voor een Tellegen-novelle, haha.

  Ik merk het al: ik kom er niet echt uit. De beste optie is voor mij dan toch om gewoon naar de boekhandel te gaan en te kopen waar ik op dat moment zin in heb.

  1. Haha ja, dat werkt uiteindelijk toch het beste he? Ik kan natuurlijk sowieso een orienterend rondje boekhandel doen voor ik mijn keuzes maak ;-)
   Het smelt is echt super! Kan ik je van harte aanbevelen!

 7. Wat een leuke verrassing! En ebooks zijn inderdaad net iets handiger als moeder: kan je ook makkelijk vasthouden tijdens het voeden of slapen op schoot :-)

  Ik ga voor mijn verlof denk ik een lijstje “feel good” boeken klaarleggen. Dat betekent voor mij bijvoorbeeld boeken van Angela Thirkell, Eva Rice, Eva Ibbotson en Hilary McKay. Maar ja, daarvan weet ik dan weer niet wat er in Nederlandse uitgave beschikbaar is.

 8. Gefeliciteerd met je gewonnen boekenbon! Tips voor boeken zie ik al genoeg voorbij komen, maar ik heb een andere tip voor je. De bookseat! Heel handig met een baby. Daar kan je je boek en ereader op zetten en zo handenvrij toch lezen. Ideaal!

 9. Bofferd! Ik zou gaan voor Een regenboog in de nacht van Claire King. Ik weet even niet of jij die al gelezen hebt, maar ik vond het een fabelachtig mooi boek. Veel plezier met kiezen en lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s