Persoonlijk

Mini-poll: de toekomst van dit blog

Ja, dat is een dramatische titel hè? Geen zorgen, het is minder zorgwekkend dan het misschien zo op het oog overkomt. Ik zit namelijk al een tijdje te dubben over de invulling van mijn blog. Natuurlijk, ik ben en blijf boekblogger, maar ik merk bij mezelf dat ik daarnaast ook behoefte heb om persoonlijkere blogposts te schrijven en te delen met jullie.

Blogposts zoals tijdens mijn zwangerschap, de tags en updates. Maar, grote maar, ik denk hier niet ‘ineens’ anders over omdat ik nu toevallig mama ben. Ik loop al langer met het idee rond, omdat ik ook graag persoonlijke blogposts schrijf, en de paar persoonlijke blogposts die ik de afgelopen maanden deelde schreef ik met veel plezier. Het is dus niet een plots idee om jullie te kunnen bombarderen met babyspam, absoluut niet! Het is gewoon dat ik ook graag algemene tags, met vragen over mezelf of hoe ik over bloggen denk, schrijf. Of jullie zo nu en dan een week- of maandoverzicht in foto’s willen voorschotelen. Hierbij zal de nadruk vooralsnog vooral op boeken liggen, maar wie weet hoe dit zich in de toekomst ontwikkelt. Foto’s van leessessies in de zon, maar ook een blije foto van het lentezonnetje bijvoorbeeld, of foto’s van nieuw gekochte boeken in combinatie met iets persoonlijks van de afgelopen maand/week. Daarnaast blijf ik vooral en met name over boeken schrijven. Dus: recensies, must reads, Maandelijkse Murakami’s en boekenlijstjes. Zie mijn plannen meer als aanvulling op dit blog. Een kans om de blije boeknerd achter dit blog (beter) te leren kennen.

Nu is de grote vraag aan jullie, mijn trouwe lezers: zitten jullie hierop te wachten?? Hoe denken jullie over deze plannen? Ik hoor het hieronder in de comments graag! Kom er maar door :-)

Advertenties

25 gedachten over “Mini-poll: de toekomst van dit blog

  1. Bloggen moet je vooral zelf leuk vinden, als anderen daar plezier aan beleven is dat mooi meegenomen. Persoonlijke blogs lees ik lang niet altijd. Maar als het in de titel al duidelijk is waar het over gaat, dan kun je kiezen hè? Soms zal ik het wel lezen, soms overslaan, omdat er al zoveel boekenblogs zijn, die ik niet wil missen. Maar doe vooral wat je zelf graag wilt, je ziet vanzelf wel in de statistieken wat “men” ervan vind, toch?

    1. Helemaal waar! Ik merk het inderdaad vanzelf wel, maar het voelt in mijn ogen ‘fout’ om dit zomaar om te gooien zonder daar eerst iets over te polsen, zeg maar. Ik ben dan ook blij met je reactie :-)

  2. Aan de ene kant zal je wat lezers verliezen, aan de andere kant er misschien wat bij krijgen. Maar is het überhaupt een keuze om jezelf te beperken tot boeken als je zelf de behoefte hebt om breder te schrijven? Ik zou het gewoon doen en over 2 maanden eens kijken wat het effect is geweest. Tenslotte moet je dit wel doen omdat je het zelf leuk vindt!

  3. Dat kan best een lastige keuze zijn. Bij één bepaald onderwerp – in jouw geval schrijven over boekgerelateerde zaken – weten de lezers wat ze kunnen verwachten. Als je ook over andere onderwerpen wilt schrijven, motiveert dat jezelf waarschijnlijk weer. Je zit dan ook niet gebakken aan de ene onderwerp. Zelf doe ik dat ook. Ik wissel columns met boekrecensies af. Van sommigen weet ik dat ze niet op die recensies zitten te wachten. Anderen hebben weer niets met de columns. Maar voor mezelf werkt dat het prettigst. Het is dus maar waar je de prioriteiten wilt leggen of hoe onderwerpgerelateerd je je site wilt houden. Je kunt natuurlijk ook voor een extra site kiezen waarmee je de onderwerpen gescheiden houdt. Maar ik zou hoe dan ook gaan schrijven over onderwerpen waar je over wílt schrijven. En als ik je zo lees dan zou ik het zeker gaan doen.

      1. Toch heb ik om dezelfde reden als jij ook even getwijfeld of ik ze zou splitsen. Toch maar niet gedaan. Heel veel succes met de nieuwe richting die je in gaat slaan. Ik lees je sowieso met plezier.

  4. Ja! Ik zit sinds ik moeder ben geworden 1,5 jaar terug met hetzelfde en probeer het nu op deze manier te doen. Ik dénk dat ik zo mezelf iets meer terug kan vinden in het bloggen. Ookal merk ik tegelijkertijd dat ik nog steeds erg in boekenposts denk, dus ik denk dat je daar zeker geen zorgen over hoeft te maken. Ik vind sowieso dat een blog eigenlijk iets moet zijn waar jij je het beste bij voel. En dan mag je best andere richtingen proberen of inslaan. Trouwens, mensen zijn bijna nooit te definiëren aan de hand van een ding, dus het is ook best natuurlijk om over andere dingen te willen schrijven. Anyway: ik zal het zeker lezen :-)

  5. Ik vind het idee van Jannie wel goed. Als je in de titel duidelijk zet of het om een stukje gaat over boeken, dan zal ik dit zeker lezen. Andere onderwerpen hebben minder mijn interesse, maar er zijn wellicht lezers die dit weer leuk vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s