Persoonlijk

Zwangerschapsupdate: 39 weken

Het zijn nu echt de laatste loodjes: vandaag ben ik 39 weken en 2 dagen zwanger, en het einde komt nu in rap tempo dichterbij. Ik ben bijna zwanger-af, en dat voelt best heel gek. Voor ik daadwerkelijk mama ben en mijn blog tijdelijk op een lager pitje komt, eerst nog een laatste update. Hoe gaat het met mij en hoe is deze eerste zwangerschap bevallen? Heb ik me aan mijn zwangerschapsverlof-geboden gehouden en hoe zit het met mijn blog na de geboorte van mijn kindje? 

Laat ik meteen bij de eerste vraag beginnen: het gaat nog altijd goed met me. Ongeduldig, maar goed. Ik krijg steeds vaker de vraag ‘of het al rommelt’, en ‘of ik het zwanger zijn al zat ben’, maar eerlijk gezegd is dat nog niet zo. Ja, het is nu zwaarder -ik zit niet meer lekker, slaap ’s nachts steeds slechter, kan letterlijk mijn draai niet vinden en door mijn steeds zwaarder wordende buik wordt mijn bekkenpijn nu ook ietsje erger- maar het is nog goed vol te houden. Tenminste, nu ik dit schrijf wel. Wie weet hoe het over een paar dagen is. Ik kan voor nu zeggen dat ik, ondanks mijn vermoeidheid en het algemeen zwaarder worden van het zwanger zijn, nog niet zat ben van ons kindje in mijn buik. Hij beweegt nog voldoende, weet ook steeds vaker mijn ingewanden te vinden bij het rekken van zijn voetjes of ellebogen, maar ik vind het nog wel gezellig. Volgens mij ben ik echt zo’n muts die continu een geluksgevoel uitstraalt, maar hé: dat is nu eenmaal hoe ik me voel – gezond, gelukkig en trots op mijn zwangerschap.

Wat dat betreft heb ik ook een fijne zwangerschap gehad. Natuurlijk heb ik mijn ditjes en datjes gehad, en sommige dingen zijn ook écht niet leuk (ik wil mijn schoenen weer kunnen veteren! Ik wil propjes van de grond kunnen oprapen zonder in yoga-positie te moeten afdalen om maagzuur te voorkomen! Ik wil een hoestdrankje kunnen nemen als ik zwaar verkouden ben, laat staan sterkere pijnstillers dan 3x daags paracetamol bij een gekneusde rib! Ik wil gewoon naar een bus kunnen rennen in plaats van in hinkstap!) maar het weegt in mijn ogen niet op tegen de mooie dingen die bij de zwangerschap horen: mijn groeiende buik, mijn kindje die steeds verder en beter groeit in mijn buik, het oergevoel van vrouw-zijn, de eerste schopjes, het nieuwe gevoel van intense liefde voor een kindje dat er nog niet eens is, de gezelligheid van altijd met zijn tweetjes zijn, noem het maar op! Ik weet dat er heel veel vrouwen zijn die niet zo’n positieve zwangerschap hebben gehad als ik, en voor hen ben ik misschien ook wel de anti-christ, en ik voel me ook echt een geluksvogel. Ik heb het echt getroffen, en dat besef ik me heel goed.

Ik had met voor mijn zwangerschapsverlof voorgenomen om flink veel rust te pakken, natuurlijk te babypreppen en lekker veel te lezen en bloggen. Niet alles is even goed gelukt. Met name het nemen van mijn rust is er soms toch bij ingeschoten. In mijn hoofd ben ik gewoon steeds te druk, er ‘moet’ nog teveel. Gelukkig is alles nu he-le-maal klaar voor de baby, en heb ik wat dat betreft echt kalmte in mijn hoofd. Ik heb zelfs niet meer het gevoel dat ik nog babykleertjes erbij wil shoppen, en geloof me: dat heb ik zo’n beetje de hele zwangerschap gehad, de hamsters uit de Albert Heijn-reclame waren er niks bij. Ook ons huisje is er klaar voor: opgepoetst en -geboend en vol lentebloemen als blauwe druifjes, wekelijks nieuwe tulpen, rozen en viooltjes op het balkon. De babykamer is klaar, het ledikant en het wiegje zijn opgemaakt, de vluchttassen (eentje voor mij, eentje voor de baby) staan klaar, alle belangrijke papieren zijn ingepakt: Wij zijn er klaar voor!

Maar dan is er nog mijn andere kindje; dit blog. Ik heb veel kunnen lezen, maar minder vooruit kunnen werken dan ik dacht. Dat is eigenlijk vanwege een luxeprobleem. Ik had zoveel tijd om te lezen en ook zo’n zin om lekker met een boek op de bank te kruipen dat het schrijven van recensies minder belangrijk leek dan het volgende boek erbij pakken om verder te kunnen lezen. Daar heb ik de afgelopen dagen echter verandering in gebracht. Ik las tot nu toe in ieder geval (in willekeurige volgorde):

Al met al geen slechte score, toch? Daarnaast postte ik ook andere artikelen, zoals lijstjes en ik verdiepte me in de Libris Literatuurprijs 2016. Ik heb momenteel vier recensies paraat staan, en nog twee overige blogposts. Ik weet het: het is niet de bulk voorraad die ik voor ogen had, maar het is in ieder geval een begin. En wie weet: misschien duurt het nog wel een volle week, of zelfs anderhalve week, voordat ons kindje zich meldt. In de tussentijd kan ik natuurlijk nog veel meer erbij bloggen! En mocht de kleine zich eerder aanmelden: so be it. Ik ga me na de geboorte van ons kindje volop op het moederschap storten, en samen met mijn vriend dit nieuwe avontuur vol goede moed aan. De rest komt vanzelf goed. Ons kindje komt op de eerste plaats. Ik. Kan. Niet. Wachten!

9 gedachten over “Zwangerschapsupdate: 39 weken

  1. Wat leuk om te lezen hoe jij de laatste loodjes van je zwangerschap ervaart. Mooi om te lezen hoe gelukkig je bent. Heel fijn dat je een beetje vooruit hebt kunnen werken voor je blog, maar geniet vooral nog even van deze tijd. Lekker met die kleine in je buik! Dat vond ik zelf ook altijd raar om te horen, maar nu denk ik nog met weemoed terug aan die tijd. Binnenkort lekker van je baby genieten, nu nog eventjes van zwanger zijn. En, succes alvast voor de bevalling.

    1. Dank je! Ik denk ook echt dat ik het zwanger zijn, en de drukte en aanwezigheid van de kleine in mijn lichaam ga missen. Gelukkig heb ik ‘m dan in mijn armen, kan ik met ‘m knuffelen en overladen met liefde en kusjes :-)

    1. Ja. Echt superfijn! Het had ook zo anders kunnen zijn..
      Haha, ik heb maar geen boek ingepakt; ik gok dat ik me toch niet goed kan concentreren op het moment supreme ;-) Ik heb echter wel een paar tijdschriften ingepakt. Wie weet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s