Boeken

Boekenweek 2016: mijn planning

Morgen begint alweer de 81e editie van de Boekenweek. Hoewel het net in de week valt waarop ik 40 weken zwanger ben – en dus uitgerekend! Whiieee, spannend!- maak ik toch een (kleine) planning voor de Boekenweek. Alles onder voorbehoud natuurlijk.

Het thema is Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte…. Een uitgelezen kans dus om een boek van een Duitse schrijver of schrijfster te lezen, of een boek óver Duitsland. Dit kan van alles zijn; van hedendaags Duitsland tot natuurlijk de Tweede Wereldoorlog. Wat dat laatste subthema betreft heb ik nog twee fraaie titels op mijn ereader klaarstaan: Elke dag een druppel gif van Wilma Geldof en De jongen die ontsnapte van Lindsay Hawdon. Deze week al las ik De lege stad van Simone van der Vlugt, over Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog; volgende week komt mijn recensie online. Daarnaast heb ik een mooie leestip voor ieder die ook een boek over Duitsland wil lezen: Maartje Laterveer – De mooiste kleur die niet bestaat. Dit boek gaat over de val van de Muur, en de verwoestende gevolgen die dit op de levens van de Oost- én West-Berlijners had.

boekenweek16Verder ga ik uiteraard een boek shoppen, en ik zie uit naar het Boekenweekgeschenk van Esther Gerritsen, Broer. Ik twijfel alleen nog over welk boek ik ga shoppen tijdens de Boekenweek. Een mooi, literair werk? Of toch een fijne thriller? Alle tips zijn welkom: welk boek MOET ik binnenkort lezen? (Ja, ik hou het bij één boek, gezien mijn uitpuilende boekenkasten en mijn grote stapel Vergeten Boeken)

Ook doet de NPO weer mee aan de Boekenweek. Zo is Hier is..Adriaan van Dis gisteravond weer op tv geweest in een speciale uitzending van De Wereld Draait Door. Hij interviewde dit jaar Rodaan Al Galidi, Katja Petrowskaja en Andrew Solomon. Ik heb de uitzending van gisteravond helaas niet kunnen zien, maar lang leve Uitzending gemist. En literair blog Tzum, die alvast alle drie de interviews op hun website plaatste. Handig! Klik hier om de interviews terug te kijken.

Bij mij in de buurt wordt gelukkig ook genoeg georganiseerd. Zo komt Jelle Brandt Corstius op dinsdag 15 maart zijn nieuwste boek As in de tas signeren bij Boekhandel Van der Velde, en op donderdag 17 maart komt Lize Spit in de Van der Velde-vestiging in Groningen langs voor een signeersessie. Aangezien ik volgende week vrijdag ben uitgerekend is het nog niet met zekerheid te zeggen of ik bij deze beide events aanwezig kan zijn. Maar: mocht beebje zich rustig houden en ik me nog goed en fit genoeg voelen dan is alles mogelijk!

Wat zijn jullie plannen voor deze Boekenweek? Waar kijken jullie naar uit?

Advertenties

8 gedachten over “Boekenweek 2016: mijn planning

 1. Oei, wat spannend dat het nu elk moment kan gebeuren. Een mooier moment dan de boekenweek om een baby te krijgen is er toch niet ;-)
  Bij de Libris boekhandels hebben ze een mooie actie waarbij Al wat schittert van Eleanor Catton maar 6,95 is. Echt ene prachtig boek en dan kun je er nog een leuk boekje voor de kleine bij kopen ook om in aanmerking te komen voor het boekenweekgeschenk.
  Succes met de laatste loodjes!

 2. Dan ben ik net op tijd terug vanuit Londen (niet dat ik hier geen boeken kan kopen ;)) Ik ga volgende week ongetwijfeld eens langs de boekwinkel, alleen weet ik nog niet voor welk boek.

 3. Ik ben altijd jarig in of rond de boekenweek, dus al het geld dat ik dan heb gekregen gaat vaak naar een mooi stapeltje boeken. Dit jaar ben ik in het buitenland voor een bruiloft en dus sla ik een keertje over. Misschien dat ik via internet een boek bestel om zo aan het boekenweekgeschenk te komen ;)
  Succes met de spannende week!

 4. Dat wordt vast een echte boekenbaby ;p
  Mijn planning is om zondag ‘Op een nacht’ van Anne Eekhout te kopen. Dan ga ik proberen om in een paar dagen het boekenweekgeschenk te lezen en er donderdag over te bloggen. Dinsdagavond komt Anne-Gine Goemans in de bibliotheek, dus dan ben ik daar.

  Kortom: een volle week, maar als ik aan het einde heel moe ben neem ik een snipperdag om bij te komen met een boek op de bank.

 5. Ik heb besloten deze week Mea Culpa aan te schaffen, van MacKintosh. Hoor er zoveel positieve dingen over, die wil ik gewoon lezen. En natuurlijk fijn als ik daar het boekenweekgeschenk ook bij krijg :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s