Boeken·Persoonlijk

Bonusblog: terugblik op februari

Het is 29 februari,schrikkeldag. Oftewel: een bonusdag in het jaar om nog net even iets extra’s te doen, of te bloggen in mijn geval. Ik heb getwijfeld: is het niet heel erg afgezaagd om juist op deze dag nog een extra post te plaatsen, en hoe ‘speciaal’ moet die dan zijn? Uiteindelijk is een extra dag niet geblogd een gemiste kans (in mijn ogen), zeker nu ik lekker vrij ben en er de tijd voor heb.

Maar de invulling van zo’n post: wat moest ik daar nu mee doen? Ik besloot uiteindelijk niet al te ingewikkeld te doen en gewoon, net als zovele andere bloggers, eens terug te blikken op de voorafgaande maand (iets wat ik eigenlijk nooit doe). Want laten we wel wezen: maart wordt de maand waarin mijn vriend en ik ouders worden. Maart wordt een omslagpunt in ons leven, op zoveel verschillende manieren. Nog even terugkijken op februari dus, de laatste ouderloze maand, de laatste maand waarin ik waarschijnlijk een hoge leesfrequentie had, de laatste maand waarin.. nou ja, lees maar mee.

Wat ik deed in februari:

* Ik ging met zwangerschapsverlof, yay! Thuis, rust, bijkomen, relaxen, uitslapen, bijslapen, lezen en scharrelen in huis. Dat had ik er van tevoren bij in gedachte maar ik had buiten de zwangerschapslapeloosheid gerekend. Meerdere nachten heb ik klaarwakker in bed gelegen, van iets na 3u tot ongeveer 7u, half 8. Gelukkig kan ik met mijn tweede rit slaap wel uitslapen. Pfiew!

babybump36weken
Mijn buik met 36 weken; trotse bollie! :-)

*Toch heb ik veel kunnen doen, vooral lezen schoot lekker op. Zo las ik:
– Marcel Vaarmeijer – Voor wie ik heb liefgehad
– Erik Rozing – De psychiater en het meisje
– Astrid Harrewijn – Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) (deze recensie verschijnt komende week op dit blog, dus stay tuned!)
– Haruki Murakami – Hard-boiled wonderland en het einde van de wereld
– Lize Spit – Het smelt
– Hanna Bervoets – Ivanov
– Hendrik Groen – Zolang er leven is
– Alice Hoffman – Het museum van zonderlinge zaken

febboeken
Voor de oplettende lezer: Hendrik Groen staat er niet op omdat ik die cadeau heb gedaan aan mijn moeder, en Alice Hoffman heb ik digitaal gelezen.

*Daarnaast blogde ik over verschillende dingen, zoals mijn zwangerschap (blogpost 1 en blogpost 2) en werkte ik vast vooruit. Er staan meerdere concepten klaar om of nog deels afgemaakt te worden, of om te posten. Een voorraadje aan blogposts opbouwen lijkt me in deze periode geen overbodige luxe.

* Op persoonlijk vlak ben ik heerlijk bezig geweest voor de komst van de kleine man. Ik shopte extra kleertjes (want stel je voor dat de kleine zonder rompertje komt te zitten, ahum), poetste het huis -samen met mijn moeder, die verdient hierin heel veel credits!-, rommelde aan in de babykamer, draaide vandaag het eerste babywasje (wat is dat leuk!) en pakte vast de vluchttas in. Ook heb ik een goed begin gemaakt in het boek Veilig bevallen van Beatrijs Smulders. Hoognodige en ook interessante kost, maar ukkie mag nog heel eventjes blijven zitten (ik ben op het moment van typen 37 weken en 3 dagen zwanger).

ikeabuit

*Ook gingen mijn vriend en ik gisteren naar zowel mijn kersverse nichtje, ze is nu 8 weken oud, en daarna naar de Ikea. We moesten namelijk nog een rolgordijn  een fotolijsthouder voor aan de muur en een vloerkleedje hebben voor in de babykamer. Ik kan zeggen: missie geslaagd! En hoe. We haalden nog allerlei extra dingetjes, zoals speelgoed, een speelgoedkist en kleedjes voor in het ledikant. Ook shopten we voor onszelf nog twee dekbedovertrekken (als je er toch bent, waarom niet?) en fijne voorraadpotten. Als bonus vond ik dat ik een extra kussentje had verdiend, als ruggensteun. Het is een vrolijke, felgekleurde geworden, aangezien ik de lente steeds in mijn hoofd heb.

leeshoekje

Voor nu ga ik lekker door met rondscharrelen in huis, de babywas ophangen en daarna lekker lezen, met mijn nieuwe, fleurige kussen in de rug, in mijn fijne leeshoekje op de bank.
Fijne schrikkeldag allemaal!
Enne..op naar maart!

10 gedachten over “Bonusblog: terugblik op februari

  1. Mooi blog Tessa. Geniet van je zwangerschapsverlof. Over 4 jaar schrijf je vast en zeker in je schrikkelblog dat je kleine man naar school mag :-)

  2. Leuk, nog even zo’n terugblik voordat jullie straks als ouders in het leven komen te staan! Hopelijk kun je nog even een paar weken aanscharrelen voor de kleine man zich meldt!

    1. Dank je Wanda! Ik hoop ook nog op een paar rustige weken :-) ben zo moe de laatste tijd, kan het nog wel even gebruiken! Alhoewel ik onze kleine beeb ook heel graag geboren wil hebben, in onze armen, lekker knuffelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s