Boeken

Nieuw boekenvoer

Soms gaan dagen totaal niet zoals je ze gepland hebt. Zoals vandaag. Mijn voornemen was om een rustige lees- en blogdag te houden, en de recensie van Ze weten niet wat ze doen van Jussi Valtonen te schrijven. In plaats daarvan verliep mijn dag anders, totaal anders!

Ik werd namelijk overvallen met een babyshower! Wauw, wat een ontzettend mooie, lieve verrassing! De hele middag heb ik heerlijke cupcakes, lekker fruit, monchou-taart en snoep gegeten en me laten verwennen door familie en vriendinnen. Wat een shock was het voor me; ik had nooit verwacht dat ik een babyshower zou krijgen! Ik heb er ontzettend van genoten, en heb fantastische babyspulletjes gekregen, maar het bloggen schoot er daardoor wel een beetje bij in. Het is nu even na half 6 en ik moet nog bijkomen van alle indrukken. Daarom vandaag -alweer- geen recensie van Jussi Valtonen (sorry!) maar een kortere blogpost, over mijn mini-bookhaul van de afgelopen anderhalve week. Lezen jullie mee?

bookhaul16.jpg

Zoals jullie weten was het afgelopen week vreselijk (leuk?) winterweer, waardoor ik er een groot deel van de week helaas niet op uit kon. Niet om te werken, maar ook niet om langs de bieb of de boekhandel te gaan. Gelukkig had ik vorige week nog een kleine slag geslagen bij de bibliotheek. Ik haalde De grote stilte van John Boyne en Ziekzoekers van Anne-Gine Goemans in huis. Sinds ik onlangs De jongen op de berg van Boyne las wist ik: ik heb meer Boyne in mijn leven nodig. Ik ben er inmiddels al ver in gevorderd en wauw, wat een prachtig boek is De grote stilte. Van Anne-Gine Goemans wilde ik sowieso nog meer lezen; ze is hard op weg één van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters te worden.

Mijn favoriete schrijfster van Nederlandse bodem is vooralsnog Hanna Bervoets. Afgelopen donderdag verscheen haar nieuwe roman Ivanov, die ik al eerder tipte, en ik kan dan ook niet wachten hier een begin in te maken. Vrijdag kon ik gelukkig veilig naar de boekhandel, en dat deed ik dan ook direct. Daarnaast ontving ik twee boeken per post. Van uitgeverij Fontein kreeg ik Een leven na jou van Jojo Moyes, het vervolg op het prachtige, indrukwekkende Voor jou. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal verder gaat! Tot slot ontving ik een wel heel bijzonder boekpakket. Op dinsdag, de eerste ijzeldag, bracht een dappere postbode mij het boek Eland van Lykele Muus. Niet alleen zat het recensie-exemplaar in de doos, maar er waren tevens een aantal mini-elandjes meegezonden. Wat een leuk pakket! Ik ben heel benieuwd naar het boek, dat lovend werd ontvangen door onder andere collega-blogger Lalage.

Er valt dus genoeg om de komende tijd qua recensies en leesplezier naar uit te kijken op dit blog. En ik beloof bij deze: komende week haal ik de recensie-achterstand in. Erewoord! Nu ga ik eerst nagenieten van mijn babyshower en uitbuiken van alle lekkernijen. Hebben jullie lekker kunnen lezen vandaag? Fijne zondag!

15 gedachten over “Nieuw boekenvoer

 1. Wat leuk zo’n babyshower, ook al had ik het niet achter jou gezocht ;) dan is het dus echt een verrassing. Ik ben erg benieuwd hoe Eland jou bevalt. En John Boyne moet ik ook nodig eens lezen… er staat zelfs een boek van hem hier in de kast! Maar ja, je weet hoe dat gaat…

  1. Haha ik had ook niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden :-) Ik hou er normaal gesproken niet van om in de belangstelling te staan, met alle ogen continu op mij gericht maar gelukkig was het feestje goed op mijn persoonlijkheid afgestemd.
   Haha qua ongelezen boeken snap ik je helemaal! Ik wilde deze maand ook Vergeten Boeken lezen maar tot nu toe is het allemaal vrij recent wat ik lees. Ik ben nu bv bezig Anna van Niccolo Ammaniti te lezen; wauw, wat een boek!

 2. Oh wat een gezelligheid! Van John Boyne las ik Het Victoriaanse Huis en vond die gaaaaf. Nu ligt ee nog meer van hem klaar en kom ik er maar niet aan toe ;)

 3. Wat een verrassing, leuk hoor!

  Ik heb ‘Ziekzoekers’ in de kast staan, maar nog niet gelezen. Ik ben benieuwd of jij het aanraadt!

 4. Dat is nog eens een leuke manier om iemands plannen in de war te sturen ;-). Ik vond Eland hekemaal geweldig. Heb je mijn blog ook al gelezen? Veel plezier ermee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s