Boeken·Uncategorized

Winterlezen

Zoals jullie ongetwijfeld in het nieuws hebben gezien is het bar en boos winterweer in het Noorden van Nederland. Ook in Leeuwarden, waar ik woon, is het slecht gesteld met de weersomstandigheden. Het is buiten één grote ijsbaan, en ik heb dinsdag dan ook niet gewerkt. Veel te gevaarlijk buiten, met de kleine man in mijn buik.

Ook woensdag bleef ik thuis; ik had al een vrije dag voor mezelf ingeroosterd.  Opgesloten zittend in huis zijn de mogelijkheden om dingen te ondernemen of te doen beperkt, maar gelukkig heb ik genoeg leesvoer om me een hele winter te kunnen verschansen. Dat is dan ook precies wat ik de afgelopen dagen heb gedaan. Lekker lezen. Het boek waar ik momenteel in bezig ben is Ze weten niet wat ze doen van Jussi Valtonen. Aangezien ik mijn leesmomenten afwisselde met het kijken naar Netflix (ik ben momenteel helemaal verslaafd aan Once Upon A Time), heb ik het boek nog niet uit. Ik moet denk ik nog tweehonderd bladzijdes, en reken erop dit vanavond/ in de loop van morgenochtend te voltooien.

winter.jpg

Daarnaast heb ik mijn tijd thuis ook gevuld met het kijken naar de stuntelende, glijdende, schaatsende en aanmodderende mensen die langs ons huis trokken. Wat een uitzicht! En wat was ik blij dat ik er niet uit hoefde. Maar: ik ben blij dat ik vandaag met een collega kon meerijden naar het werk, en dus van deur tot deur heb gereisd. Want verplicht thuiszitten zonder dat je naar buiten kúnt, is niet leuk. Hoe fijn het lezen ook is, hoe fijn en aangenaam het kacheltje ook brandde en hoe lekker de bank ook lag. Ik hou van de winter, net als ieder ander, maar het moet wel leuk blijven. En nu ik zo kwetsbaar ben, is mijn wereldje -gevuld met ijs- ineens wel erg klein.

Maar: de dooi heeft ingezet, en morgen moet alles weer ‘normaal’ zijn. Vandaag verschijnt er dus -helaas- geen nieuwe recensie online, die verwacht ik morgen. Wordt vervolgd! :-)

13 gedachten over “Winterlezen

      1. Ja, zeker. In het bijzonder in het eerste seizoen vind ik het leuk dat je dan al die verschillende sprookjes herkent en de karakters in verschillende afleveringen leert kennen

      2. Ja, inderdaad! Ik hoorde al van een vriendin dat in seizoen vier Frozen wordt verwerkt in de serie, hoe leuk! :-) Voor nu verheug ik me er vooral nog op alle personages als sprookjesfiguur te leren kennen! (wie is bv August Booth?!)

    1. Ja, heel gek hoe je zo’n klein wezentje, nog zo ontastbaar, zo voorop stelt. Moet er niet aan denken dat er iets met de kleine vent gebeurt, alleen omdat ik perse moest wandelen! Dan maar een paar luie dagen, alhoewel ik blij ben dat ik vandaag weer mijn eigen gang kon gaan :-)

  1. Wij hebben ook zitten lettervreten in Drachten, heerlijk! Maar het was vandaag toch wel fijn om weer lekker op de fiets te stappen en een frisse neus te halen in het zonnetje ;)

  2. Ik herken mezelf hier volledig in, los van het zwanger zijn dan hoor! Maar we hadden het op twitter er al even over… het was gewoon absoluut niet veilig om je op straat te wagen en vooral niet als je zwanger bent. Echt verveeld heb ik me niet, ook hier voldoende leesvoer in huis, maar dat verplicht binnen moeten hangen, hing me nu wel echt de keel uit. Gelukkig was vandaag alles weer normaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s