Persoonlijk

Blogvoornemens 2016

2016 staat letterlijk voor de deur. Een nieuw jaar vol mogelijkheden, kansen, nieuwe dagen om te lezen, te genieten en te bloggen. Daarnaast wordt 2016 het Jaar van het Boek. En natuurlijk het jaar waarin ons kindje geboren wordt, en ons leven compleet op zijn kop komt te staan. Het wordt dus een mooi jaar, maar hoe ziet dat er blogtechnisch voor mij uit? 

Elk jaar neem ik me een aantal zaken voor, en de ene uitdaging haal ik wel, de andere niet. Om dit komend jaar te voorkomen, heb ik besloten, net als andere bloggers zoals Sue, het rustiger aan te doen. Ook beperk ik mijn uitdagingen, en leg ik mezelf minder verplichtingen op. Ik benoem mijn voornemens stap voor stap. Ik ga:

  • …meer naar mijn eigen gevoel luisteren: welk boek lees ik wel, welk boek niet? Dit in plaats van meegaan in hypes of mezelf verplichtingen opleggen omdat de uitgeverij nu eenmaal zo enthousiast is etc.
  • …mezelf minder uitdagingen opleggen, want dat zijn verplichtingen. Ik heb enkel gekozen voor de Hebban Reading Challenge 2016, en ga daarbij voor 100 boeken. Dit is echter meer een leidraad dan een harde eis, en ik ben dan ook erg benieuwd in hoeverre dit gaat lukken. Ik word per slot van rekening mama, dus het is maar afwachten hoeveel lees- en blogtijd ik overhoud na de geboorte. Ik ga in ieder geval voor mezelf kiezen en boeken kiezen die IK leuk vind, die MIJ leuk lijken. Dit kan van alles zijn: literatuur (in hoeverre dit nog frequent zal zijn na de bevalling is afwachten, in verband met mogelijk concentratiegebrek), thrillers (leuk, spannend, snel) en romans (ook deze lezen snel, en het zijn vaak heerlijke verhalen om te lezen).
  • …Nederlandse boeken blijven lezen, met hetzelfde enthousiasme als dit jaar, en in 2014. Ik heb voor mezelf ontdekt dat ik het lezen van Nederlandse boeken (in welk genre dan ook) erg prettig vind; er zijn zoveel fijne Nederlandse auteurs! Ik zal deze dan ook blijven opzoeken in 2016, maar leg mezelf niet een verplicht aantal boeken op, zoals ik dit jaar wel deed.
  • …voor spek en bonen meedoen met Een perfecte dag voor literatuur van Not Just Any Book. Dit vanwege het moederschap, komend jaar. Dit houdt concreet in dat als ik een boek voorbij zie komen in de mailings die me aanspreekt, of waarvoor ik tijd voor meen vrij te kunnen maken, doe ik mee. Zo niet: dan niet. Ik heb met initiatiefneemster Cathelijne Esser afgesproken dat ik dit het gehele jaar zo doe.
  • …zeker na mijn bevalling, op hoeveel blogposts per week ik uit kom. Geen verplichtingen (ik word een hele kalme, rustige, zennn-blogger), maar gewoon in mijn eigen tempo bloggen. Waarom met tegenzin 4 blogposts per week erin knallen als ik ook met veel liefde en plezier 2 of 3 blogposts kan publiceren, waaraan ik bovendien meer tijd en energie ik kan steken?

New Year'S Day, 2016, New Year'S Eve, Jaarwisseling

Kortom, ik creëer meer rust voor mezelf, ga voor eigen keuzes en hoop daarmee net zo’n fijn en prettig blog- en leesjaar te hebben als dit jaar. Voor nu:
Iedereen een hele fijne jaarwisseling, en een prachtig, met boeken gevuld, 2016! Tot volgend jaar :-)

6 gedachten over “Blogvoornemens 2016

  1. Dat lijkt me een heel goed doel: rust voor jezelf. Verplichtingen maken je alleen maar moe en gestresst. Dus lekker gaan genieten. Jouw jaar wordt alleen al door jullie kindje heel bijzonder. Ik wens je ook alle goeds, geluk en gezondheid in 2016!

  2. Geniet van je kindje en je kraamtijd, Tessa! Het gaat zo snel voorbij. Veel leesplezier in het nieuwe jaar. Ik doe ook mee met de Hebban Reading Challenge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s