Persoonlijk

Mijn 2015

Met de kerstdagen vers achter de rug (hoe waren jullie feestdagen?) is het alweer tijd om naar het nieuwe jaar toe te werken. Hoe was mijn (blog)jaar? Wat verraste, ontroerde, waar ben ik blij mee, wat ging goed, wat ging minder goed? Hoe zat het persoonlijk? Lees mee met mijn jaar.

Persoonlijk:

2015 was een geweldig jaar voor mij en mijn vriend. Niet alleen zijn we in november voor geregistreerd partnerschap gegaan (jaja, ik ben nu officieel mevrouw Tran-Heitmeijer!) maar we kwamen er in juli ook achter dat we ons eerste kindje verwachten. YAY! In maart volgend jaar worden we voor het eerst papa en mama, van… een jongetje! Echt te gek! Er ging een wereld voor me open, zowel qua lichamelijk (on)gemakken en kwaaltjes (maagzuur, bleegh! Bekkenpijn, lastig maar niet onoverkomelijk) en qua jargon: wat een nieuwe woordenschat is erbij gekomen! Ik voel me als moeder in wording ineens een pro als het gaat om zwangerschapsverschijnselen, bevallingstermen en baby-apparatuur. We hebben er on-ge-loof-lijk veel zin in, en het gaat supergoed met onze kleine beeb. Ik zit inmiddels alweer op 28 weken, dus ik ben officieel een half jaar zwanger, wauw! Wat een gek maar gaaf gevoel. Mijn buik is inmiddels al lekker bol, de kleine schopt, draait, trappelt en beweegt lekker veel en de babykamer is -tijdens de kerstdagen- ook klaargemaakt. Alles staat er nu in: het ledikant, de commode, de klerenkast, het badje, de babyfoon, speelgoed, knuffels, kleertjes en natuurlijk een klein leesplankje. Nu de baby nog! 2016 gaat ook op persoonlijk gebied ongetwijfeld een fantastisch jaar worden.

beebjeNaast babynieuws was er op werkgebied ook heel fijn nieuws: ik kreeg een jaarcontract bij mijn werkgever. Bye bye dagen als uitzendkracht: eindelijk stabiel, vast loon, met vaste uren per week (36) en alle daarbij behorende voordelen: wat te denken van een intentieverklaring van de werkgever, zodat we konden zoeken naar een eigen huis? Tot op heden is dat nog niet gelukt, en met de kleine op komst wachten we ook even tot volgend zomer, maar we hebben veel huizen bekeken, onze smaak verfijnd en we weten nu waar we op letten, wat belangrijk voor ons is en bovendien wat onze mogelijkheden zijn. Een belangrijk jaar dus, 2015.

Bloggen:

Wauw, wat was 2015 een intensief, druk, maar te gek blogjaar. Ik deed mee aan verschillende acties, organiseerde zelf acties en las vooral heel veel boeken. Qua bezoekersaantallen zat ik helemaal goed dit jaar: de (bijna) eindstand dit jaar is bijna één keer zoveel als vorig jaar. Ook heb ik veel interactie gehad met mijn lezers. In 2015 ben ik dus gegroeid als blogger; dank daarvoor, al mijn trouwe lezers en volgers! Ik kan dit niet zonder jullie.

Mensen vragen mij vaak: wat zijn nou je hoogtepunten van zo’n blogjaar? Of: Wat is je lievelingsboek? Moeilijke vragen, vooral de laatste. Daar ga ik echter nog een blog aan wijden, in de vorm van mijn ‘Boekawards‘, waarbij ik meerdere boeken in de spotlights zet. Wat betreft bloghoogtepunten: dat zijn er meerdere. Ik probeer ze hieronder zoveel mogelijk te benoemen.

 • Dit jaar was het eerste jaar waarin ik gedurende het hele jaar blogde over Haruki Murakami. Mijn blogproject Elke maand een Murakami loopt nog altijd gesmeerd, en ik vierde dit jaar het éénjarig bestaan van dit project, met een winactie waarop ik veel respons kreeg. Leuk! Volgend jaar hoop ik het tweejarig bestaan te kunnen vieren, maar de voorraad is dun: de meeste boeken zijn inmiddels gelezen. Ai! Gelukkig komt Murakami begin volgend jaar met een nieuwe verhalenbundel, en zijn non-fictie (onder andere over de gasaanval in de metro van Tokyo) ligt ook nog op me te wachten.
 • Ik ging met Jenny de uitdaging en de verantwoordelijkheid voor het beheer van Ik Lees Nederlands aan. Het was ontzettend fijn dat we dit samen konden doen; Jenny is een collega-blogger waarmee ik altijd goed contact heb gehad, en we bleken uitstekend samen te werken (we hadden natuurlijk al ervaring als The Book Detectives). We kozen ervoor om een aparte blog ervoor in te richten, en deze pagina hebben we het hele jaar trouw bijgewerkt, met hier en daar zelfs een winactie. Dit was bij tijd en wijle zwaar, vooral erg druk maar bovenal ontzettend leuk. Ik las zelf ook een behoorlijke hoeveelheid boeken: ik daagde mezelf uit voor 45 boeken, en zit daar inmiddels al overheen. Yes! Een opvolger hebben we helaas nog niet gevonden, en mocht dit er niet meer van komen, dan zal er in 2017 weer een doorstart worden gemaakt -hopelijk. Mocht je je dus last minute geroepen voelen ons stokje over te nemen: geef je bij ons op!
 • Iets minder goed ging mijn persoonlijke uitdaging om in augustus klassieke boeken te lezen. Moby Dick en Eline Vere stonden onder andere op mijn leeslijst, maar van beide boeken is het niet meer gekomen. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Bovendien heb ik hier een heel belangrijke les uit gehaald: ik ga mezelf niet teveel verplichtingen meer opleggen. Dit heeft een averechts effect. Lezen moet leuk blijven, en die trend wil ik doorzetten in 2016. Maar daarover later meer. Dit jaar kwam ik erachter dat ik af en toe echt geen zin heb in bepaalde genres boeken, en me dit ook niet moet opleggen. Simpel, maar zo effectief.
 • In het algemeen kan ik zeggen dat ik ontzettend fijn contact heb onderhouden met bevriende uitgeverijen, ik veel mooie boeken opgestuurd heb gekregen (dank daarvoor! Ik blijf dat altijd erg bijzonder vinden), ik mede hierdoor heel fraaie boeken heb mogen en kunnen lezen waarover ik met veel plezier blogde, en ik ook enkele mooie kansen heb gekregen voor volgend jaar (waarover later meer).
 • Daarnaast begon het jaar goed met een interview door De Wereld Draait Door-boekenpanellid Casper Luckerhof; hij interviewde mij begin januari als één van de ‘booming boekbloggers‘ voor het tijdschrift Boekblad. Gaaf! Zo bijzonder om je naam terug te zien in een tijdschrift, en ook nog zo’n mooi vakblad over lezen als Boekblad.
 • Ook deze zomer organiseerde ik weer een Zomerspel: boekenomslagen -de één bleek moeilijker dan de ander- en logo’s van uitgeverijen raden. Het was voor het tweede jaar op rij een overweldigend succes, en er werd heel fanatiek gepuzzeld. Leuk! Volgend jaar weer? Ik denk het wel!
Where the blogmagic happens
Where the blogmagic happens: georganiseerde chaos is mijn kenmerk -gek genoeg werkt het prima!

Kortom: het was zowel op persoonlijk vlak als op bloggebied een fantastisch jaar. Ik heb met veel enthousiasme geblogd, ging leuke uitdagingen aan, de een succesvoller dan de ander, las geweldige boeken en heb opnieuw dag na dag, week na week, maand na maand, goed contact onderhouden met zowel medebloggers, uitgeverijen als natuurlijk mijn lezers. Ik hoop jullie dan ook allen in grote getale terug te zien in 2016! Deze komende week zal ik nog vooruitblikken naar 2016, ik zal mijn boekawards weer uitdelen en natuurlijk nog mijn laatste recensies voor dit jaar plaatsen. Wordt dus vervolgd!

Wat waren jullie hoogtepunten van 2015? (dit mag zowel persoonlijk -leuk juist!- als op blog- of leesgebied zijn)

8 gedachten over “Mijn 2015

 1. Leuke terugblik om te lezen! En ja, er is zeker bij jullie een hoop veranderd wat natuurlijk ook een grote impact op 2016 zal gaan hebben! Waarschijnlijk zul je straks iets minder aan lezen toekomen maar ach, dat komt vanzelf wel weer goed! Mijn hoogtepunten? Vooral onze trip naar Normandië, niet alleen vanwege de geschiedenis heeft het indruk gemaakt, maar ook zeker vanwege de prachtige natuur, zo totaal anders dan verwacht. Verder was het gewoon een leuk jaar met gelukkig weinig dieptepunten!

  1. Dank je! Haha ons leven kwam behoorlijk op zijn kop te staan, maar wel op een hele leuke manier :-) Het komt qua bloggen en lezen inderdaad vanzelf goed, ga mezelf iig niks opleggen.
   Wat fijn om te lezen dat je zo’n fijn jaar achter de rug hebt! Normandie ken ik nog van onze vakanties vroeger; prachtige omgeving inderdaad, en de stranden; zo indrukwekkend met die bunkers en het besef van historie daar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s