Boeken

Eindstand: #Boektober

Boektober zit er zo goed als op. Ik post vandaag geen recensie meer, Moederziel van gisteren was de laatste. Tijd dus om de balans op te maken. Hoeveel boeken las ik voor Boektober en in hoeverre komt dat overeen met mijn voornemens? 

Meer lezen in oktober: wat een fijn initiatief blijkt dat deze regenachtige, kille maand te zijn. Niets lekkerder dan op de bank wegkruipen met een meeslepende roman, goede thriller of indringende literatuur. Toch? Ik genoot dan ook met volle teugen van Boektober, en alle boeken die ik de revue heb laten passeren. En dat waren er nogal wat. Ik had me voorgenomen het bij tien tot vijftien boeken te laten, en de eindstand wijst uit dat dit goed gelukt is. Maar waren het ook de boeken die ik op voorhand wilde lezen? Of week ik af van mijn boekenpad?

Het was de bedoeling de volgende boeken te lezen:

 1. Arnaldul Indridason – Maandagskinderen
 2. Saskia de Coster – Wij en ik
 3. Haruki Murakami – Na de aardbeving
 4. Thomas Verborgt – Als de winter voorbij is
 5. Krijn Peter Hesselink – Moederziel
 6. Jelmer Jepsen – Vallen als het heet is
 7. Michel Bussie – Zwarte lelies
 8. Jonathan Galassi – Toen boeken nog boeken waren

En dit zijn uiteindelijk de boeken die ik tijdens Boektober heb gelezen:

 1. Haruki Murakami – Na de aardbeving
 2. Krijn Peter Hesselink – Moederziel
 3. Thomas Verborgt – Als de winter voorbij is
 4. Judith Koelemeijer – Hemelvaart
 5. Ernest van der Kwast – De ijsmakers
 6. Jelmer Jepsen – Vallen als het heet is
 7. Gillian King – Zestig dagen
 8. Gillian King – Zwart wit
 9. Gillian King – Alles of niets (recensie volgt komende week)
 10. Clélie Avit – Ik ben er
 11. Inge Ipenburg – Een schitterend ongeluk
 12. Julie Lawson Timmer – Nog vijf dagen
 13. Heleen van der Kemp – Bijwerking

Niet slecht, toch? Ik eindig keurig tussen de 10 en 15 boeken! En dat vertaalt zich in: 10 Nederlandse boeken (goed voor mijn leesuitdaging Ik Lees Nederlands), vijf mannelijke auteurs -waarvan één buitenlandse auteurs- en zes vrouwelijke auteurs, waarvan twee buitenlandse, en van één vrouwelijke auteur las ik drie boeken. Het mooiste boek dat ik las was die van Julie Lawson Timmer: Nog vijf dagen. Dit boek blies me letterlijk van mijn sokken. De boeken van Jepsen en Hesselink leken qua thema’s erg op elkaar maar bleken toch grote onderlinge verschillen te kennen waardoor beide boeken zeer de moeite waard waren. Mijn grootste verrassing was Judith Koelemeijer: ik had niet verwacht dat dit boek me zo zou ontroeren.

Daarnaast was oktober voor mij persoonlijk ook een fijne maand. Ik heb dan wel gezegd dat ik dertien boeken las, maar eigenlijk is dit aantal veertien: deze maand ontvingen vriendlief en ik ons eerste voorleesboekje: Gonnie en Gijsje van Olivier Dunrea. En natuurlijk heb ik die vast gelezen! Oh, we kwamen er deze week trouwens ook achter wat er precies in mijn buik groeit: een jongetje, yay! We zijn superblij en inmiddels ook flink aan het hamsteren voor babyspulletjes. Het kan dus zijn dat ik komende maand iets meer met mijn neus in de babyvoorbereiding zit dan dat ik blog, maar niets is zeker. Momenteel lees ik namelijk een wel heel fijne thriller: Kijk niet om van Clare Donoghue. En voor november heb ik ook al een fraaie leesstapel klaarliggen.

Op dus naar november! Dagmar, ontzettend bedankt voor het organiseren van Boektober, ik heb ervan genoten. Enne..volgend jaar weer?

4 gedachten over “Eindstand: #Boektober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s