Boeken

Een thuiswedstrijd met SOTTBC

Reizen door Nederland om naar leuke boekevementen of boekgerelateerde afspraken te gaan hoort erbij als je, zoals ik, zo noordelijk woont. Maar gisteren hoefde ik nergens heen. Mijn boekzusters van de Sisterhood of the Travelling Book Club (oftewel SOTTBC) kwamen gisteren mijn kant op. Met Petra, Bianca, Sue en Mo gingen we Leeuwarden in. Leuk, een thuiswedstrijd!

sottbc
Ik op links, met Petra, Mo en Bianca: Sue bediende de camera, en Isabel was helaas ziek! (de rijkelijk gevulde tassen bevatten niets anders dan boeken)

Het weer zat helaas totaal niet mee. Het was koud, winderig en nat. Bijna de gehele middag regende het, en een vooruit gepland tripje naar een foodtruck festival in ons stadspark de Prinsentuin viel dan ook letterlijk in het water. Wie heeft er nu zin om met koud en nat weer buiten een hap eten te halen? We besloten daarom om eerst bij de Douwe Egberts een kop thee/koffie te halen en daarna lunchten we bij Fellini’s. Ook leuk, en lekker. We bespraken De circusvrouw van Jelmer Jepsen. In de kast staat nog altijd Vallen als het heet is klaar, en ik kan als tipje van de sluier oplichten dat ik na De circusvrouw erg benieuwd ben naar dit eerste boek van Jepsen. Mijn recensie plaats ik komende week.

Over boeken gesproken: het was een komen en gaan van boeken. Ik had van tevoren besloten mijn boekenkasten eens uit te ruimen en had mijn zusters foto’s gestuurd van boeken die ze konden overnemen. Dat resulteerde erin dat ik totaal 15 boeken weg kon geven (dit hadden er 17 kunnen zijn, maar Isabel was ziek, dus zij heeft nog twee boeken van mij tegoed). Petra kreeg Het liefdeslied van Johnny Valentine van Teddy Wayne, Wij van David Nicholls, Hyperbool en nog wat van Allie Brosh en Emma en Otto en Russell en James van Emma Hooper. Sue kreeg Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky, Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr. Mo kreeg The girl on the train van Paula Hawkins en Bianca ging met de grootste buit naar huis: ze kreeg mijn 6-delige boekenserie van The Vampire Academy van Richelle Mead, Het gym van Karin Amatmoekrim en De waarheid en andere leugens van Sacha Arango. Zelf kreeg ik van Petra de Engelse versie van Emma Straubs Badgasten: The Vacationers. Aangezien ik hier tot tweemaal toe een eervolle vermelding van maakte op mijn blog, kun je je voorstellen dat ik hier ontzettend blij mee ben! Ook kreeg ik, van Sue, Opgeruimd! van Marie Kondo te leen. Ik ben heel benieuwd of en hoe ik dit boek kan gebruiken. Op naar een overzichtelijker, netter, opgeruimder huishouden!

Maar Marie Kondo en Emma Straub zijn niet de enige boeken die ik overhield aan deze fijne boekendag. Bij Van der Velde slaagden we allen voor een boek, dan wel kaartjes of onderzetters. Ikzelf was vooral erg blij verrast met een nieuwe Haruki Murakami die ze in de kasten hadden staan: Blinde wilg, slapende vrouw. Deze verhalenbundel komt eigenlijk (helaas) niet zoveel voor in de boekwinkels. Dat ik deze nu dus zag staan was een bijzonder aangename verrassing. Toen ik thuis kwam bleek ook Meisje vermist van Tess Gerritsen in mijn brievenbus te liggen. Ik doe mee met de blogtour, dus dit was fijn thuiskomen. Ik had echter niet door, tot ik de boeken op elkaar stapelde, dat ik een perfecte Nederlandse vlag -inclusief oranje wimpel- bij elkaar had verzameld!

boekenvlaggetjeNaast Van der Velde brachten we ook een bezoekje aan Aha, een tweedehands (strip)boekenwinkel in de binnenstad. Het winkeltje is klein, krap maar wel knus. Helaas zijn de boeken die er verkocht worden nogal eh…stoffig. Smoezelig. De stripboeken zitten in veel gevallen echter wel netjes in plastic, maar de romans staan zichtbaar te lang opgestapeld in stoffige, bedompte hoekjes. Gelukkig had een ieder vast bij Van der Velde ingeslagen, zodat iedereen zijn dagelijks benodigde hoeveelheid verse boeken toch heeft gehaald.

Ondanks het slechte weer was het een leuk uitje. Ik ontdekte zelf weer mooie, nieuwe boetiekjes in de binnenstad, en uiteindelijk hebben we toch een rondje gemaakt door het park, en hebben we het foodtruckfestival bezocht. Wie weet, als het weer vandaag opknapt, breng ik er nogmaals een bezoekje aan. En dan wil ik ook iets eten. Dat lieten we gisteren achterwege omdat we al ruimschoots hadden geluncht, en ’s avonds uitgebreid hebben gedineerd bij De Walrus. Voor de volgende SOTTBC-date willen we eind augustus afspreken, en dan ook iets zomers doen. Scheveningen/Den Haag heeft nu onze voorkeur, al dan niet met een overnachting. We zoeken echter nog een leesboek. Dus als iemand tips heeft: ze zijn welkom!

Welk boek moeten wij in augustus -hopelijk op het strand!- bespreken?

7 gedachten over “Een thuiswedstrijd met SOTTBC

  1. Het was zeker weer erg gezellig! Jammer dat het zo koud was, want hier in Enschede was het prima vertoeven. Zelfs op de fiets van station naar huis had ik het niet koud.

    Trouwens, Kondo is all yours! Ik ben benieuwd naar het resultaat :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s