Boeken

Shoplog: Koningsdag

Koningsdag: een dag om erop uit te trekken, om te speuren naar goede koopjes, om lekker, vet eten te nemen en de gezelligheid op te zoeken. Als boekenliefhebber is het heerlijk vertoeven op de vrijmarkt; overal staan kratten, dozen of liggen losse stapels boeken. Streekromannetjes, kinderboeken, romans, thrillers, klassiekers en heuse literatuur. Een prima gelegenheid dus om te shoppen!

Het was de bedoeling dat ik, vergezeld door een handvol vriendinnen, mijn schoonzusje en vriendlief, met een kleedje neer zou strijken om allerhande spulletjes te verkopen. De weersvoorspellingen waren echter niet zo positief, en vriendlief en ik hebben dan ook besloten om lekker uit te slapen en bij mooi weer de stad in te gaan. En wat was het mooi weer! Wauw, het was heerlijk genieten. Ik heb vrienden gesproken, uiteraard bij mijn schoonzusje gekeken, lekker vet gegeten en uiteraard mijn ogen open gehouden voor fijne koopjes.

Zon, gezelligheid en drukte: Koningsdag 2015 was geslaagd!
Zon, gezelligheid en drukte: Koningsdag 2015 was geslaagd!

Wat mij dit jaar opviel was dat het qua boeken een feest der herkenning was. De meeste romans en thrillers die werden aangeboden kende ik, en heb ik zelfs al eens gelezen. Maar de echte herkenning kwam met de kinderboeken. Romana en Ragebol, De vijf, Nancy Drew en de blauwe thrillerboekjes van onder andere R.L. Stine! Wat ontzettend leuk om die boekjes weer tegen te komen. Vooral de thrillers. Ik was die boekjes helemaal vergeten, terwijl ik ze allemaal had. Jup, je leest het goed: allemaal. Doodsbang, De lifter, Verdwenen, Een wurgende omhelzing, allen stuk voor stuk superspannende boekjes, maar De strandwacht was vroeger toch wel torenhoog favoriet. De boeken werden geschreven door verschillende schrijvers, waaronder R.L. Stine (wie kent de thrillerreeks Fear Street nog?), Carol Ellis en Nicholas Adams. Ik heb ze verslonden.

En nu, jaren later, liet ik ze liggen. Hoe leuk het ook was ze weer terug te zien, ik voeg ze niet opnieuw toe aan mijn boekenverzameling -daarvoor heb ik niet meer de geschikte leeftijd. In plaats daarvan heb ik me geconcentreerd op het vinden van aantrekkelijke boeken, klassiekers dan wel nieuwe titels, die ik goedkoop op de kop kon tikken en die een aanwinst zouden zijn voor mijn boekenkast. Dat was lastiger dan ik dacht. Ik noemde het hierboven al: de meeste titels heb of ken ik al, oeps! Toch vond ik Misschien wel niet van Jannah Loontjens, voor de zeer schappelijke prijs van €1,- en: hij is nog gesigneerd ook! Qua boeken bleef het bij deze aankoop, maar we slaagden ook voor een spaarpotje van een vrolijke rups, een speeltje voor het dochtertje van een vriendin (ze wordt volgende week alweer 3!), een beeldje van een Aziatische ‘lucky cat’,en ik kocht een heerlijk cupcakeje van een paar kinderen die hard spaarden voor een schoolreisje naar het Rijksmuseum. Drinken kocht ik in de vorm van Aziatische bubble tea, yummy!

Mijn aankoopjes: Misschien wel niet, bubble tea en een Aziatische lucky cat :-)
Mijn aankoopjes: Misschien wel niet, bubble tea en een Aziatische lucky cat :-)

Al met al was deze editie van Koningsdag bijzonder geslaagd: het weer zat mee, het was gezellig, ik heb lekker gegeten en leuk geshopt. En misschien volgend jaar dan toch zelf maar met een kleed vol overbodige spulletjes in de stad plaatsnemen..!

2 gedachten over “Shoplog: Koningsdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s