Must reads

Must reads: april

Een nieuwe maand een nieuwe lijst must reads. Vijf nieuwe to read boeken. Boeken die ik wil lezen, boeken die op mijn NTL-lijst komen en boeken waarvan ik verwacht dat ze meerdere mensen zullen aanspreken. 

1: Brooke Davis – De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird: uitgeverij Ambo Anthos

milliebirdIk kan niet in woorden uitdrukken hoezeer ik uitkijk naar dit boek. De omslag ziet er -vind ik- geweldig uit, en het verhaal is ook lekker origineel. De Millie uit de titel is de zevenjarige Millie Bird, die op een dag door haar moeder in een verwarde bui wordt achtergelaten in een warenhuis. Samen met twee bejaarden, de 82-jarige Agatha Pantha en de 87-jarige Karl de Typist, begint ze aan een rondreis door Australië, op zoek naar haar moeder. Karl is ontsnapt uit het verpleegtehuis en wil een avontuur beleven, terwijl Agatha weer wil ervaren hoe mooi het leven ook kan zijn. Het boek klinkt als een roadnovelle á Jonas Jonasson, maar met levensechtere personages.

2: Sander van Leeuwen – Liever geen applaus voor ik leef: uitgeverij Meulenhoff

sander van leeuwenSoms worden schrijvers niet door een schrijfwedstrijd ontdekt, of uit de Grote Stapel der Manuscripten gepakt op een uitgeverij, maar gewoon via het internet. Sander van Leeuwen, een voormalig psychologiestudent, plaatste zijn idee voor deze roman op TenPages, waar het direct werd opgemerkt. De roman die tot stand kwam gaat over Thomas, een twintiger die depressief is; het leven is niet zo gelopen hoe hij het voor ogen had, zijn relatie zit in een slop en zijn baantje stelt ook weinig voor. De enige vriend die hij had, Frank, heeft enkele jaren terug zelfmoord gepleegd, en Thomas mist hem nog dagelijks. Wanneer er brieven naar hem worden gestuurd vanuit Schotland door een onbekende Anna, kan Thomas niet anders dan terugschrijven. Ze is erg openhartig, en raakt Thomas op een manier die hij niet mogelijk achtte. Maar Anna zit in de problemen. (Hoe) kan Thomas haar helpen?

3: Nicci French – Denken aan vrijdag: uitgeverij Ambo Anthos

denkenaanvrijdagZelf ben ik nog maar bij de donderdag, maar over twee weken verschijnt het vrijdag-boek alweer. De thrillerreeks die schrijversechtpaar Nicci French heeft opgebouwd over Frieda Klein, weet de ene keer te verrassen, en de volgende keer tegen te vallen. Hiermee is de reeks even grillig als haar hoofdpersonage. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar welke kant de weegschaal van Denken aan vrijdag zal doorslaan. In dit boek wordt Frieda als hoofdverdachte in een moordzaak aangewezen nadat een lijk uit de Thames is gevist met een ziekenhuisbandje om zijn arm met haar naam erop. Ze bleek een wel heel persoonlijke band met het slachtoffer te hebben.

4: Esther Verhoef – Lieve mama: uitgeverij Prometheus

lievemamaNa het overweldigende succes van De kraamhulp verschijnt er deze maand alweer een nieuwe thriller van Esther Verhoef. In dit nieuwste boek staat het gezin van Helen en Werner centraal. Het is een gezin met drie kinderen, in de leeftijden dertien tot achttien. De achttienjarige zoon van Helen heeft foute vrienden. Hij hecht veel waarde aan zijn auto en snel geld verdienen en laat zich overhalen in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Op de bewuste avond blijkt dit plan nog maar het puntje van de ijsberg te zijn. Esther Verhoef is één van Nederlands beste thrillerschrijfsters, en ik ben dan ook erg benieuwd of ze met deze nieuwe thriller opnieuw het niveau van bijvoorbeeld De kraamhulp haalt.

5: Marja West – Uitgeteld: uitgeverij Ambo Anthos

uitgeteldOok dit laatste -maar zeker niet het minste- boek heeft een geweldige omslag. Ik hou van het kleurcontrast, en het opmerkelijke detail in de vorm van een vis. Op de omslag staat geschreven dat de stijl doet denken aan Roald Dahl, interessant! Uitgeteld gaat over Esther, getrouwd met bankdirecteur Maarten en wonend in een villa in Aerdenhout. Haar huwelijk komt onder druk te staan als Maartens ex naast hen komt wonen. In haar pogingen om haar huwelijk te redden verliest Esther langzaam de controle over haar leven en haar daaropvolgende wanhoopsdaden hebben catastrofale gevolgen.

11 gedachten over “Must reads: april

    1. Ja, ik vond Wachten op woensdag ook totaal niet denderend, maar ik heb gehoord dat het donderdag-boek wel heel interessant is. Je leert daarin meer over Frieda’s achtergrond. Daar ben ik stiekem dan wel weer erg in geïnteresseerd ;-)

  1. Wat leuk om mijn boek ‘Uitgeteld’ hier tegen te komen Tessa! Ik ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden. Veel leesplezier in ieder geval, met alle vijf de boeken uiteraard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s