Uncategorized

Liebster Award

Blogster Nienke nomineerde mij voor de Liebster Award. Het is een virtuele award voor (beginnende) bloggers om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Ik vind het een superleuk initiatief, en voel me vereerd dat ik ben genomineerd. De vragen die ik van Nienke kreeg spraken mij erg aan, dus ik hoop dat mijn antwoorden uitgebreid genoeg zijn. Lees mee om mij iets beter te leren kennen:

liebster-award-Made-by-Ellen..

 1. Waar mag iemand je voor wakker maken?
  Mijn slaap is me tamelijk heilig. Ik heb er een hekel aan om midden in de nacht te liggen woelen en draaien, of om allerhande redenen de slaap niet te kunnen vatten. Dat gezegd hebbende mag je me ’s nachts in de meest gevallen (!) wakker maken voor vliegtickets naar een warme, bij voorkeur Zuidoost Aziatische, bestemming. Vietnam, Thailand, Australië (een vriendin van me is er ruim twee jaar geleden al heen geëmigreerd maar het is nog niet van een bezoek gekomen, dat moet en kan anders!), Hong Kong, Cambodja, Japan, Singapore: de wereld is prachtig, en ik ontdek haar graag. Oh, dan weet ik direct nog iets om me voor wakker te maken: een pil, of ander middel waardoor ik in 1 klap voor de rest van mijn leven van mijn vliegangst af ben. Dat zou zo zalig zijn!
 2. Lees jij weleens je horoscoop?
  Dit vond ik een grappige vraag, want thuis in ons toilet hangt een Chinese kalender met daarop de jaarhoroscoop van de Chinese dierenriem. Ik ben een os, en ik heb stiekem gespiekt wat het jaar me brengt, maar het merendeel van de tijd kijk ik uit op de horoscopen van andere dieren. Op dit moment ken ik die van de haan en de hond uit mijn hoofd :-)
 3. Kun jij een beetje met je baas opschieten?
  Mijn baas en ik zien elkaar nooit zoveel. Dit komt omdat ze vaak in overleg is, weinig op de werkvloer aanwezig was en wij eigenlijk nooit veel te bespreken hadden. Dat is op zich natuurlijk goed. Maar kan ik daardoor ook goed met haar opschieten? Jawel, redelijk.
 4. Hou oud zou je willen worden?
  Pff, dat hangt van meerdere factoren af. Ik wil niet mijn vrienden, familie en andere naasten overleven. Tenminste, niet met teveel jaar. Het lijkt me vreselijk om als enige over te blijven, als enige nog herinneringen aan gebeurtenissen uit het verleden te hebben. Aan de andere kant wil ik natuurlijk niet te vroeg sterven. Ik heb vorig jaar vijf sterfgevallen van dichtbij meegemaakt, de een stierf (veel) jonger dan de ander. Maar elk overlijden is vreselijk. Wat ik wel geleerd heb is alles uit het leven te halen, omdat je nu eenmaal niet weet wanneer het voorbij kan zijn. Een ideale leeftijd heb ik dus niet, maar ik wil wel zoveel mogelijk uit het leven gehaald hebben voor het mijn tijd is.
 5. Schuilt er een kunstenaar in jou?
  Ook dit vind ik een leuke vraag, want vroeger, als klein meisje, deed ik niets liever dan striptekenen. Hele bladzijdes vulde ik met de avonturen van een jonge dolfijn, genaamd Luutje. Elke strip had 44 bladzijdes, en ik liet ze inbinden op de drukkerij waar mijn vader werkte. Als locatie van de uitgeverij had ik er altijd in vermeld staan: “Thuis, in Leeuwarden.” Funfact: mijn broer was (vroeger) bezeten van games en we hadden de mondelinge afspraak later een gamebedrijf te beginnen. Hij zou de brains zijn, die de technische kant voor zijn rekening nam, en ik zou zorgen voor de graphics. Van echt kunstenaarschap is het nooit gekomen, maar crea bea ben ik wel.
 6. Ben je tevreden met je eigen uiterlijk?
  Ik zal niet snel van mezelf zeggen dat ik de knapste thuis ben. Sterker nog: vroeger had ik een mega-minderwaardigheidscomplex. Mijn jongenskapsel (lees: bloempotkapsel) en eeuwige beugelverleden hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Ik was nu eenmaal een tomboy, en lang haar vond ik maar vervelend. Daar ben ik nu wel overheen gegroeid, maar mezelf als ‘mooi’ bestempelen zal ik niet doen. Ben ik dan helemaal ontevreden? Nee, zeker niet.
 7. Bestaan er leuke schoonmoeders?
  Dit is natuurlijk het moment om te zeggen: “Mijn schoonmoeder is de allerliefste, allerleukste schoonmoeder van de wereld!”. De waarheid is echter dat ik niet veel met haar bespreek. Mijn vriend is Vietnamees van afkomst, en mijn schoonmoeder kent niet zoveel Nederlandse woorden. Daardoor beperken onze gesprekken zich voornamelijk tot ‘het eten is lekker’ en ‘gelukkig nieuwjaar’ of ‘gefeliciteerd’ als daar gelegenheden voor zijn (in het Vietnamees). Maar. Wat ik van haar zie en hoe ze mij behandelt, getuigt van veel liefde, compassie en warmte. Ik ben met haar -en mijn vriend uiteraard- in Vietnam geweest, heb gezien waar zij woonde, wie haar vrienden waren, in welk huis ze woonde en hoe gelukkig zij daar was. En dat is in mijn ogen nog steeds een enorme eer. Het heeft onze band zeker versterkt.
 8. Hoe lief ben jij voor jezelf?
  Haha, zie vraag 6. Maar zonder dollen, ik ben behoorlijk lief voor mezelf. Ik weet wanneer ik ‘nee’ moet zeggen en ik weet wanneer ik mijn rust moet pakken. Sterker nog: ik kan er ontzettend chagrijnig van worden als ik van tevoren weet dat ik niet op tenminste 7,5 uur slaap kom. Ik verwen mezelf met presentjes: een goed boek, een lekker parfum, lekker (gezond) eten, uitstapjes en etentjes naar mijn favoriete sushirestaurant. Dus ja: ik vind mezelf best lief voor mezelf. Gelukkig ben ik -volgens mij- ook wel lief voor anderen.
 9. Wat wilde je vroeger worden?
  Waar anderen ‘juf’ of ‘moeder’ in vriendinnenschriftjes schreven als antwoord op deze vraag, droomde ik vroeger van een leven als dolfijnentrainster. Het Dolfinarium vond ik een magische plek, en mijn liefde voor dolfijnen is lange tijd zo groot geweest dat mijn oma op haar wereldreizen naar onder andere Mexico, Zuid-Afrika, Spanje en Indonesië altijd een mooi dolfijnensouvenir voor me meenam. Ik heb meerdere dolfinaria aangeschreven om te informeren naar de af te leggen weg naar dolfijnentrainster. Ik ontving brieven uit Amerika, Israël, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Mijn enthousiasme werd pas getemperd toen ik leerde dat het verplichte profiel van de HAVO niet geheel aansloot bij mijn kunnen. Biologie, natuurkunde en scheikunde waren destijds verplicht. Helaas. Ik heb uiteindelijk nog wel een kinderdroom laten uitkomen toen ik tijdens een vakantie in Portugal met dolfijnen ging zwemmen. Magisch! Naast mijn liefde voor dolfijnen was het schrijven van verhalen -al dan niet in stripvorm- een fijne bezigheid. Een studie Journalistiek in Zwolle was dan ook de beste keuze, en ik heb met volle teugen van mijn studie genoten.
 10. Hoe lang zou je zonder je telefoon kunnen?
  Als ik mijn laptop binnen handbereik heb, kan ik lang toe zonder telefoon. Is die echter niet in de buurt, dan wordt het al iets zwaarder. Ik zit graag met mijn telefoon: Facebook, Instagram, Twitter, mijn blog, mijn mail, Whatsapp ik kan niet zonder. Ik heb zelfs enkele keren mijn vriend gebeld (gelukkig weet ik tenminste zijn nummer uit mijn hoofd) om me mijn telefoon te komen brengen op mijn werk als ik die weer eens was vergeten. Pfiew!
 11. Wat vind je van de uitdrukking ‘Wie schrijft die blijft’?
  Ik denk dat deze uitdrukking een grote kern van waarheid bevat. Kijk maar naar dit blog: als ik er niet meer ben (afkloppen) dan blijft dit blog bestaan. Wat ik heb geschreven, wat ik heb gedeeld, blijft bestaan. Natuurlijk is dit een grote verdienste van het internet: het maakt het contact directer, definitiever. En wat je schrijft en doet ook. Eens een tekst geplaatst, altijd een tekst geplaatst.

De bedoeling van een Liebster Award is dat je deze ook doorgeeft aan medebloggers. En dat je ze 11 nieuwe vragen meegeeft. Nu ben ik niet zo vreselijk origineel daarin, en ik wil niemand buitensluiten, dus mocht je het leuk vinden deze 11 vragen ook te beantwoorden, doen! Ik wil in ieder geval Nienke hartelijk bedanken voor mijn nominatie. Het was superleuk om mee te doen :-)

9 gedachten over “Liebster Award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s