Uncategorized

De Boekenweek-blogmarathon

Morgen begint het weer: de Boekenweek. Ik kijk er elk jaar weer naar uit: onbeschaamd sneupen en shoppen in de boekwinkel, met nog een boekenweekgeschenk (dit jaar van Dimitri Verhulst) op de koop toe.

Vorig jaar hield ik op dit blog een mini-leesuitdaging. Ik las gedurende de Boekenweek elke dag een boek en plaatste ook iedere dag een recensie. Iets soortgelijks wil ik ook dit jaar doen. Maar: ik wil niet in herhaling vallen. Dus wissel ik mijn recensies af met andere, boekgerelateerde blogposts. Elke dag een verse blogpost. Een mini-blogmarathon dus.

Welke boeken ik zoal klaar heb liggen om te lezen? Kijk mee naar mijn rijtje (dat ten tijde van de Boekenweek nog gerust omgegooid/aangevuld kan worden):

  • Jenny Offill – Verbroken beloftes: Ik doe mee aan de blogtournee van uitgeverij De Geus. Morgen plaats ik mijn recensie.
  • Anthony Doerr – Als je het licht niet kunt zien: Vuistdik en waarschijnlijk erg indrukwekkend.
  • Peter James – Doodsimpel: Deze thriller lijkt me zo eng! Het plot in het kort was genoeg om mij koude rillingen te bezorgen: een groep vrienden sluit een vriend voor de grap op in een doodskist. Ze willen hem bevrijden, maar verongelukken. Niemand weet waar hij is..
  • Takashi Hiraide – De kat: Ik kocht dit boek enige tijd geleden al als persoonlijk cadeautje en tipte deze ook als must read, en kan niet wachten hier ook daadwerkelijk in te beginnen.

de kat

  • Carlijn Vis – Het marktplaatsmeisje: Dit is één van de nieuwe titels voor maart bij Elly’s Choice. Ik heb er al veel goede dingen over gehoord.
  • Gustaaf Peek – Godin, held: Van voormalig medeblogger Sandra kreeg ik -via Instagram- Godin, held. Het boek ligt me al een tijdje vanaf de NTL-stapel aan te kijken, dus ik moet er maar gauw in beginnen.
  • Griet op de Beeck – Vele hemels boven de zevende: Na Kom hier dat ik u kus ben ik des te nieuwsgieriger naar deze eerste roman van haar hand. Bovendien past het prima binnen mijn Ik Lees Vlaams-leesuitdaging.
  • Nicci French – Donderdagskinderen: Na woensdag moet ik uiteraard ook donderdag lezen. Zeker omdat in april de vrijdag-thriller alweer verschijnt.
  • Dimitri Verhulst – De zomer hou je ook niet tegen: Dit jaar het boekenweekgeschenk. Ik sloot vorig jaar af met een recensie van het boekenweekgeschenk en dat zal ik dit jaar ook doen.

Zoals ik al zei is dit rijtje te lezen boeken nog aanpasbaar. Heb je dus een leestip voor me? Ik hoor het graag!

4 gedachten over “De Boekenweek-blogmarathon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s