Boeken

Let’s get Spanish!

Maart staat bij mede-blogster Soraya in het teken van Spaanse literatuur. Haar project Let’s get Spanish! trekt mij erg aan, want ik heb nog wel wat mooie, origineel Spaanse, boeken op mijn stapel liggen.

Spanje, land van de zon, zee, tapas, Barcelona en de Costa del Sol. En van literatuur. Ook Spanje biedt voldoende op literair gebied, en dat was aanleiding voor mede-blogster Soraya om hier een hele maand aan te wijden: Let’s get Spanish! Aangezien ik Ringo van Juan Marsé al tijden heb liggen, en ik bovendien onlangs De verliefden van Javier Marías kocht, moet het qua titels helemaal goed komen met mijn deelname aan de Spaanse maand. Voor wie de boeken niet kent, hier de beschrijving:

1: De verliefden – Javier Marías
María Dolz, een jonge redacteur, is gefascineerd door het echtpaar dat ze elke ochtend tegenkomt in het café waar ze ontbijt. Dan komen ze van de ene op de andere dag niet meer en blijkt dat Miguel op straat is doodgestoken. Als Luisa maanden later weer opduikt leert María ook Luisa’s huisvriend Javier kennen, met wie ze een innige relatie opbouwt. Maar na verloop van tijd begint ze zich af te vragen of Javier wel te vertrouwen is. Haar hevige verliefdheid maakt plaats voor onberedeneerde angst en ze vermoedt zelfs dat hij een rol speelde in de dood van zijn vriend Miguel. De verliefden is een onthutsende roman over de nasleep van onze ­daden en de onmogelijkheid om de waarheid te achterhalen.”

2: Ringo – Juan Marsé:
“In meer dan prachtige zinnen vertelt de jongen die zichzelf Ringo noemt hoe hij in een republikeinse familie opgroeide tijdens de naoorlogse jaren in Barcelona. Van een onschuldige, onwetende en niet-begrijpende jongen wordt hij een jongeman aan wie veel van de geheimen van volwassenen geopenbaard worden, en die zich bewust wordt van zijn verlangen om schrijver te zijn.
De personages die Ringo bevolken worden zo goed neergezet dat je je als lezer een van de bewoners van de straat waant en met hen voor- en tegenspoed deelt.”

Doen jullie ook mee aan het blogproject van Soraya? En hoe zit het met jullie Spaanse literatuur inname?

Advertenties

12 gedachten over “Let’s get Spanish!

  1. Pfff, heb nog zoveel boeken liggen maar vind het wel een leuke manier om weer nieuwe schrijvers te ontdekken, ook omdat ik volgens mij nog nooit iets van een Spaanse schrijvers heb gelezen! Ik ga beide in ieder geval reserveren bij de bieb!

  2. Hi there! Here is a Spanish book blogger :D
    I haven’t read any of the books you mention, but Javier Marías is a great author, but sometimes his books are difficult to read because the main thing in them is the language, not the story.
    Hope you like them.

    1. Hi there! You’re the blogger who’s reading the same book as Judith (Leeswammes) right? So nice to hear from you. I love Spanish/ Latin American literature, so I’m really looking forward to reading both Marse and Marias. Can you give me any more good Spanish book titles, for my to read list? thanks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s