Boeken

SOTTBC in Meppel

Afgelopen weekend ontmoette ik mijn boeksisters Sue, Petra en Bianca in Meppel. Om te lunchen, Efter van Hanna Bervoets te bespreken, te winkelen en uit eten te gaan. Een echte SOTTBC-date dus. 

Helaas moesten Isabel en Monique afhaken wegens ziekte, maar dit maakte het dagje uit naar Meppel niet minder leuk. Lunchen deden we bij grand café De Wheem, waar we tevens Efter besproken. Mijn recensie van de nieuwste roman van Hanna Bervoets plaats ik deze week ook op dit blog. Ik kan bij deze vast verklappen dat we aardig op één lijn zaten. Wordt nog vervolgd dus.

Hierna vervolgden we onze ontdekkingstocht door Meppel, een stad waar ik nog nooit was geweest. We bezochten twee boekhandels; de tweedehands boekhandel L.S. Meppel en Boekhandel Barth. In beide winkels ben ik goed geslaagd.Ik kocht in totaal drie boeken:

meppelboeken

  1. Karin Amatmoekrim – Het gym: Sinds ik De man van veel las, zie ik er al naar uit om ook Het gym van Amatmoekrim te lezen. Het gym gaat over de Surinaamse Sandra. Als enige uit de achterstandswijk waar ze woont, gaat ze naar het gymnasium, oftewel ‘het gym’. Sandra heeft moeite haar plek in de klas en dit nieuwe milieu te vinden, en strijdt bovendien tegen een klasgenoot die haar het leven zuur maakt. Amatmoekrims stijl viel me op bij het lezen van De man is veel. Ik hoop dat ze me met Het gym net zo weet te boeien.
  2. Henk Rijks – Incognito: Ik kende dit boek totaal niet, maar het viel me op door de omslag. Petra raadde het boek sterk aan, en aangezien haar eerdere aanrader Panorama West van Wanda Bommer ook goed beviel, eindigde ook Incognito in mijn winkelmandje. Het verhaal gaat over een voormalig kindster die nog altijd rijk en wereldberoemd is maar zich terugtrekt uit de showbizz en bij een doorsnee restaurant aan de slag gaat als ober. Niemand herkent hem, en hij begint rustig maar optimistisch aan zijn nieuwe leven.
  3. Marisha Pessl – Calamiteitenleer voor gevorderden: Na Nachtfilm ben ik fan van Pessl. Ook in dit boek zitten weer foto’s, krantenknipsels en internetsites, die elk hun eigen bijdrage leveren aan het verhaal. Calamiteitenleer voor gevorderden gaat over Blue van Meer, een intelligent meisje dat met haar excentrieke vader na enkele omzwervingen in North-Carolina terechtkomt. Op de eliteschool St. Gallway sluit ze zich aan bij een groep scholieren en een docente Hannah. Wanneer er doden vallen, ontdekt Blue dat achter deze mysterieuze sterfgevallen een wereld van geheimen schuilgaat, vol culturele symboliek. Ik kan niet wachten dit oudere verhaal van Pessl te ontdekken. 

In de tweedehands boekhandel ben ik tevens actief geweest als Book Detective. Ook hiervan verschijnt binnenkort een blogpost. Tipje van de sluier: wat een fijne winkel! To be continued..!

Een volgende datum en plaats is nog niet bepaald, al neigen we sterk naar Rotterdam voor de volgende keer. We weten echter nog niet welk boek we tegen die tijd willen bespreken, dus alle tips zijn welkom!

9 gedachten over “SOTTBC in Meppel

  1. Ook ik vond ‘Incognito’ erg goed. Via het advies op jouw blog het ebook gekocht en heb het in een dagen uitgelezen en ervan genoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s