Boeken

Longlist Libris 2015

De Longlist van de Libris Literatuurprijs 2015 is bekend. Op de lijst staan 18 voorlopige kanshebbers op de literatuurprijs.

De genomineerden dit jaar zijn:

 • Kees van Beijnum – De offers
 • Hanna Bervoets – Efter
 • Naomi Rebekka Boekwijt – Hoogvlakte
 • Hafid Bouazza – Meriswin
 • Jeroen Brouwers – Het hout
 • Adriaan van Dis – Ik kom terug
 • Esther Gerritsen – Roxy
 • Wessel te Gussinklo – Zeer helder licht
 • Kees ’t Hart – Teatro olimpico
 • Bregje Hofstede – De hemel boven Parijs
 • Peter Middendorp – Vertrouwd voordelig
 • Gustaaf Peek – Godin, held
 • Jan Siebelink – De blauwe nacht
 • Peter Terrin – Monte Carlo
 • Carolina Trujilo – De zangbreker
 • Ivo Victoria – Dieven van vuur
 • Nina Weijers – De consequenties
 • Maartje Wortel – IJstijd
Mijn favoriet: Kees van Beijnum - De offers
Mijn favoriet: Kees van Beijnum – De offers

Van deze lijst heb ik enkel Kees van Beijnum, Hanna Bervoets, Esther Gerritsen, Bregje Hofstede en Maartje Wortel gelezen. Een gedegen oordeel over deze lijst kan ik dus niet vellen, maar er staan veel bekende titels op. Niet veel verrassingen dus. Kees van Beijnums De offers was mijn favoriete boek van 2014, dus stiekem hoop ik dat hij de prijs pakt. Dit boek verdient in mijn ogen een groter leespubliek, en de winnaar/ runner ups van deze literatuurprijs krijgen in ieder geval de benodigde dosis publiciteit.

Ik heb dus een favoriet, jullie ook? Wie schatten jullie als winnaar/winnares van de Libris Literatuurprijs 2015 in?

9 gedachten over “Longlist Libris 2015

 1. Ik heb er vier gelezen; de offers, het hout, Roxy en ik kom terug. Allevier vond ik het mooie boeken, toch hoop ik dat ‘het hout’ van Jeroen Brouwers de prijs pakt! Die vond ik het meest indrukwekkend..

 2. Ik heb Efter, De consequenties en De offers gelezen. Als ik daaruit zou mogen kiezen, dan zou het Kees van Beijnum worden. Maar ik denk dat het een ander boek wordt. Het wordt spannend dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s