Boeken

Terugblik 2014

Nog even en er zit alweer een heel jaar op. Wat gaat dat toch altijd snel! Het was een bewogen jaar, enerverend, goed, slecht, actief en gevarieerd. Lees mee met mijn terugblik op 2014.

Op persoonlijk vlak is er nogal wat gebeurd. Ik heb een fantastische vakantie in Vietnam beleefd, waar ik mijn ogen uit heb gekeken en heb genoten van alles wat op mijn pad kwam. Bovendien werd ik hier ten huwelijk gevraagd door mijn vriend, en ik zei JA! :-) Ja ja, deze boeknerd mag zich officieel verloofd noemen! En nee, dat went nog altijd niet. De mooie ring aan mijn linkerringvinger helpt gelukkig wel. Qua liefde zat alles mee; mijn vriend en ik zijn hechter dan ooit. En dat was maar goed ook, want er kwam nogal wat op ons pad. Een dierbare vriendin overleed plotseling op 28-jarige leeftijd, een tante en oom kwamen te overlijden en ook de crisis sloeg toe bij ons thuis.

Maar zoals ik al zei: we hebben elkaar. En daardoor kon ik me ook weer gauw concentreren op mijn blog, na twee mindere periodes. Het bloggen gaf me gelukkig weer kracht om door te gaan, leverde me weer energie op. En dat resulteerde in een superfijn blogjaar. Zo ging ik bijvoorbeeld twee nieuwe projecten aan:

  1. Elke Maand een Murakami: Ik besloot in augustus een van mijn favoriete schrijvers, Haruki Murakami, meer in de spotlights te zetten op mijn blog. Elke maand lees ik een titel uit zijn oeuvre, waarbij ik de genres afwissel. Tot nu toe heb ik al bijzondere boeken gelezen. In 2015 heb ik ook weer genoeg te lezen van Murakami, dus het project gaat op volle kracht door! De recensies van Murakami kun je elke 20e van de maand op mijn blog terugvinden.
  2. The Book Detectives: Samen met Jenny -en mastermind Judith- zet ik me in voor de lokale boekhandel. De boekhandel an sich zelfs. We merken namelijk een verschuiving naar het kopen via internet, en dat vinden wij zonde. Nederland barst van de mooie boekhandels! Wat te denken van Kooyker in Leiden of Van der Velde in Leeuwarden? Ook jij kunt als Book Detective op pad. Hierover lees je meer op de info-pagina.

Daarnaast daagde ik mezelf uit. Voor Ik Lees Nederlands nam ik voor om meer origineel Nederlands/Vlaams werk te lezen. En dat is gelukt! Ik nam me voor 30 boeken te lezen, maar dat werden er ruim 50. En, ook niet onbelangrijk, Jenny en ik nemen het stokje over van Inge: De leesuitdaging Ik Lees Nederlands wordt komend jaar op deze site door ons georganiseerd! Aanmelden kan nog steeds.

cropped-logo_ikleesnederlands_a_v2Ook nam ik me voor in juni enkel thrillers te lezen, in het kader van de Thrillermaand. Dat is deels gelukt (wegens persoonlijke omstandigheden heb ik minder kunnen doen dan ik me had voorgenomen). Ik heb gevraagd hoe deze maand beviel, en ik kreeg alleen maar positieve respons terug. Bereid je dus voor op nieuwe themamaanden (of -weken) in 2015.

Bovendien stelde ik mezelf als doel tenminste 100 boeken te lezen, zowel Nederlandse als vertaalde romans, literatuur en thrillers. Ook daarin ben ik ruimschoots geslaagd. Momenteel staat de teller op 138, en het jaar is nog niet om ;-)

En zoals gebruikelijk organiseerde ik WIN-acties. Het waren er meerdere, de een nog geslaagder dan de ander. De enige WIN-actie waarvan ik -achteraf- spijt heb, is die van The Vampire Academy. Dit paste achteraf gezien toch minder goed bij mijn blog, en dat merkte ik ook in de respons. Andere WIN-acties, die me meer aan het hart gingen, bijvoorbeeld de mystery books en die ene waarbij je het boek Ben je al bang? van Jaye Ford kon winnen, genereerden daardoor ook meer deelnemers en activiteiten op mijn blog. (leermomentje voor mezelf: blijf ook bij WIN-acties jezelf trouw)

Het was dus een druk maar vooral goed blogjaar. Ik las veel boeken, plaatste talrijke recensies, hield trouw elke maand mijn must reads bij, riep boekbloggers op een boekenelftal te maken, heb er nieuwe volgers bij gekregen en ik kwam er eens te meer achter: ik hou van mijn blog, ik hou van mijn volgers en ik hou van lezen. Ik ga voorlopig dus nergens heen, en zie erg uit naar 2015. Ik hoop jullie ook!

keep-calm-and-love-2015-8Bij deze: iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar en een stralend oud en nieuw! Alle goeds voor 2015! 

7 gedachten over “Terugblik 2014

    1. Haha sorry! 60 boeken zijn toch ook heel veel? Het is maar net wat je leestempo is en hoeveel tijd je ervoor vrij kunt maken. Bij mij is dat goed in balans, waardoor ik veel boeken heb kunnen lezen. Maar dat hoeft geen afspiegeling te zijn van hoe jij leest en blogt ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s