Boeken

Boekenbon-dilemma

Afgelopen weekend kreeg ik een Boekenbon cadeau. Zomaar. Voor mij. Vijftien euro boekgeld. Super! Maar nu dient zich een dilemma aan: wat ga ik ervan halen?

Mijn leesstapel is al hoog, en mijn recensieboeken zijn ook nog niet op, maar toch verlang ik al naar nieuwe titels. Voor de heb, voor mezelf. Om van te genieten met dit gure weer. Want laten we toegeven: dit is niet al te fraai weer. Daarnaast is het ook alweer een ‘tijdje’ geleden dat ik een boek voor mezelf kocht. Ahum: vorige week nog kocht ik The Strange Library van Haruki Murakami, die perfect met de boekenbon gehaald kon worden aangezien deze €15,- kostte. Maar helaas, die is al gekocht.

boekenbon

Dus: wat nu te kopen? Een spannende thriller om mee weg te duiken op de bank en alles om me heen te vergeten? Een fijne chicklit om me te doen wegdromen? Of gewoon goede literatuur? Ik weet het niet. Maar..misschien jullie wel?

Dus: wie o wie helpt mij een goede bestemming te vinden voor mijn boekenbon? Welk boek raden jullie mij aan?

Advertenties

22 gedachten over “Boekenbon-dilemma

 1. Hmm, heb jij de nieuwe van David Mitchell al? Als je van Murakami houdt, is dat misschien ook wel wat voor jou. Hij komt in januari naar NL. Ik ga erheen – wat omgang met lezers betreft is hij de beste. :-)

  1. Wat een mooie tip! Droomnummernegen lijkt me het mooist, maar ook die roman over de aanslag in de metro van Tokyo (ben de naam zo gauw even kwijt). Ik heb niks van hem gelezen, maar als ik zo lees waar hij over schrijft lijkt me dit een schrijver die ik moet en zal lezen! :-)

 2. Heb je Woesten van Kris van Steenberge al gelezen? Gouden Uil publieksprijs voor het beste debuut? Spannend en ontroerend ineen en met een uitgekiende structuur. Ik weet alleen niet wat die kost, maar hij is een paar euro extra wel waard. Zie ook mijn blog eventueel.

  1. Ja, die heb ik gereserveerd bij de bieb ;-) Ik ben er zo benieuwd naar!
   Haha we hebben inderdaad wel een overeenkomende leessmaak. Ik heb van de bon uiteindelijk een boek van David Mitchell en Gillian Flynn gekocht (ben na Verloren vrouw zo benieuwd naar ander werk van haar hand)

 3. Ik won deze week een waardebon van hetzelfde bedrag bij Bol.com. Tot nu toe heb ik nog niet de tijd gehad om daar wat rond te snuffelen. Misschien moet ik nog even wachten tot na de feestdagen om dubbele boeken te voorkomen.

 4. Ik weet wel wat, een kerstboomboekje. Da’s mijn tip van de dag. Veel leuker dan een kerstbal!

  Zelf ben ik nieuwsgierig naar de nieuwe roman van Deniz Kuypers, misschien ook wat voor jou? Zijn debuut vond ik erg goed.

  1. Ja, ik heb ze gezien, de kerstboomboekjes! Wat ontzettend leuk :-)
   Dagen zonder Dulci (want die bedoel je toch?) klinkt in elk geval ontzettend interessant. Volgens mij had ik je recensie daarvan langs zien komen. Bedankt voor de mooie tips.

 5. Haha typisch, ik loop al weken met het idee voor dezelfde blogpost rond ;-). Heb ook een boekenbon gekregen. Al zal er in mijn post wel mijn ‘to read’ lijst staan, met vragen om tips. Misschien staat er wat voor jou bij! David Mitchell heb ik hier voorbij zien komen. Van hem heb ik Cloud Atlas gelezen. Een bijzondere roman in ‘matrushka/matryoshka’ structuur. Jacob Zoet heb ik al vaak in mijn handen gehad, maar nooit gekocht.

  1. Wat goed dat je bezig bent met een to read lijst, denk dat ik wel iets moois kan kiezen uit jouw lijst, gezien je smaak :-)
   Cloud Atlas lijkt me mooi, maar ook ontzettend moeilijk (of hij is slecht verfilmd want ik hoor daarover slechts dat het zo’n moeilijk te volgen film is). Ik heb uiteindelijk de debuutroman van David Mitchell gekocht, ik ben heel benieuwd naar zijn stijl!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s