Boeken

Lood

Enige tijd geleden verscheen Lood Magazine voor het eerst. Online. Een puur literair tijdschrift, maar niet in gedrukte vorm maar enkel via internet.

Een literair tijdschrift, daarvan bestaan er al enkelen. Wat te denken van De Tirade, De Gids, Zacht Lawijd en Liter. Maar waar deze tijdschriften ook een fysieke vorm hebben, bestaat Lood puur en alleen op het web. Een literaire tegenhanger van 360 magazine, met als enig verschil dat je hier zonder te betalen alle artikelen kunt lezen. En dat maakt Lood erg toegankelijk en interactief.

Lood is een uitgave van Stichting Nieuwe Letteren en heeft als doel een breed publiek te interesseren voor literatuur in het algemeen en nieuwe literatuur in het bijzonder. Lood biedt lezers een breed scala aan literaire onderwerpen die op een aansprekende manier worden gepresenteerd. Zo zijn er verschillende submenu’s waarvoor je via de homepage kunt kiezen: Agenda, Interviews, Opinie, Reportage en Colofon. De recensies zijn geschaard onder het kopje Opinie.

lood

De artikelen op Lood zien er goed uit. Er staat bijvoorbeeld een prachtig artikel op over Lena Dunham, een mooie recensie over Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck een humoristsch maar scherp verslag van Crossing Border en de playlist van schrijvers worden gedeeld. De toonzetting is daarnaast jong, fris en scherp en bovendien kwalitatief erg goed. Het team redacteuren dat aan het tijdschrift meewerkt zijn stuk voor stuk jonge, intelligente vrouwen die hun roots in de literatuur hebben. Of dit nu middels een literaire opleiding of een opleiding Communicatie, Journalistiek of zelfs Geneeskunde. Allen hebben een sterke voorkeur voor literatuur en het delen van kennis en liefde voor de literatuur in al haar facetten.

Een veelbelovend platform dus. Ik ga ze in ieder geval in de gaten houden. Via hun website, maar ook via Twitter en Facebook.

Hebben jullie Lood magazine al ontdekt? Wat vinden jullie van dit nieuwe literaire tijdschrift? 

Advertenties

10 gedachten over “Lood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s