Maandelijke Murakami

Gloednieuwe Murakami’s

Mijn Haruki Murakami-blogproject loopt nu enkele maanden en bevalt nog altijd erg goed. Ik las Ten zuiden van de grens, de verhalenbundel Kangoeroecorrespondentie en de klassieker Kafka op het strand. Maar er komt nog zoveel moois. Tijd voor een update.

* Ik kocht fraaie Murakami’s, meeprofiterend van de aanbieding die nog tot de kerstdagen geldt, waarbij de meeste Murakami’s nu €12,50 kosten (Murakami-liefhebbers: profiteer hiervan!). Nieuw in mijn huishouden zijn: After Dark en Dans, dans, dans. En mijn boekenplank, die ziet er steeds kleuriger uit:

Het wordt meer en meer een Murakami-regenboog.
Het wordt meer en meer een Murakami-regenboog.

* Via de Club van Echte Lezers van Atlas Contact kan ik de twee nieuwste romans van Murakami, die in januari verschijnen, nu al lezen. Luisteren naar de wind en Flipperen in 1973 zijn voor het eerst in het Nederlands vertaald, en ze verschijnen in januari bij utigeverij Atlas Contact. Ik heb het manuscript, dat lekker dik is, inmiddels thuis liggen. Het is goed een Echte Lezer te zijn!

Prachtig, dik en nieuw: mijn ontvangen Murkami-manuscript
Prachtig, dik en nieuw: mijn ontvangen Murkami-manuscript

* Ik kwam er onlangs achter dat er begin december een nieuwe, Engelstalige Murakami-titel verschijnt; The Strange Library. Het verhaal spreekt me nu al aan:

strange library“On his way home from school, the young narrator of The Strange Library finds himself wondering how taxes were collected in the Ottoman Empire. He pops into the local library to see if it has a book on the subject. This is his first mistake.

Led to a special ‘reading room’ in a maze under the library by a strange old man, he finds himself imprisoned with only a sheep man, who makes excellent donuts, and a girl, who can talk with her hands, for company. His mother will be worrying why he hasn’t returned in time for dinner and the old man seems to have an appetite for eating small boy’s brains. How will he escape?”

En wat te denken van de geweldige cover? Felroze, ik ben nu al geintrigeerd! Daarnaast lijkt het me erg interessant om Haruki Murakami eens in het Engels te lezen. Het lijkt me een bijzondere ervaring, waarvan ik hoop dat zijn unieke taalgebruik goed overkomt.

Er staat dus nog van alles te gebeuren de komende tijd. Mijn Murakami-blogproject loopt volop, ik ben bezig met achtergrondartikelen over Murakami, zijn stijl en andere Murakami-aanverwante zaken dus deze blogposts zullen in de komende maanden ook online komen. Daarnaast ligt mijn volgende Murkami al klaar voor december: Spoetnikliefde. Hierna zullen bovenstaande titels zeer snel aan de beurt zijn! Wordt dus weer vervolgd.. :-)

4 gedachten over “Gloednieuwe Murakami’s

    1. Hoi Ikram,
      Ik ben er eigenlijk via mijn leesclub ingerold. Ik begon meteen met zijn magnus opus,1Q84, en viel meteen met mijn neus in de boter: prachtig verhaal, maar wel heel dik. Qua romantisch genre is Norwegian Wood een hele mooie. Het is tevens een van zijn meer realistische boeken, hij staat vooral bekend om zijn surrealistische boeken. Probeer anders eens een verhalenbundel, zoals Kangoeroecorrespondentie. Op die manier kun je vlug zien of Murakami’s stijl je ligt.
      Veel leesplezier in ieder geval! :-)

  1. Waarom heb ik nog nooit eerder je blog gelezen terwijl ik je wel al een poos op instagram volg?? Dat ga ik nu veranderen. En je herinnert me eraan dat ik meer Murakami wil lezen. Ken alleen nog Norwegian Wood en die was prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s