Uncategorized

Project Positief Tag

Positivisme. Het klinkt zo logisch; waarom zou je niet een beetje meer positief in het leven staan? Maar door de dagelijkse beslommeringen en tegenslagen verlies je vaak uit het oog dat er zoveel moois is om blij mee te zijn. Mede-blogster Dagmar is haar eigen project begonnen: Project Positief. En daar haak ik graag bij aan.

Van nature ben ik namelijk een positief persoon. Dit jaar zijn er echter een aantal gebeurtenissen geweest waardoor de moed mij meermaals in de schoenen is gezakt. Een vriendin overleed, een tante, een ander familielid volgden kort daarop, de crisis is ook bij mij thuis toegeslagen en ook met een direct gezinslid bleek het dit jaar minder goed te gaan dan gedacht. Maar daar wil ik niet bij stilstaan. Er zijn namelijk ook zoveel leuke, fijne dingen gebeurd dit jaar. Ik heb me verloofd (!), heb een fantastische vakantie gehad in Vietnam, heb geweldige vrienden en collega’s die me elke dag weer vrolijk maken, mijn blog gaat supergoed en ik heb me dit jaar meerdere malen bolletjevol gegeten aan sushi, mijn ultieme voedselverslaving. Tijd dus om de Project Positief Tag in te vullen.

Wat is je favoriete quote en waarom?

Zonder de dalen geniet je niet van de pieken“, om me met beide voeten op de grond te houden en het leven iets meer in context te plaatsen en “What doesn’t kill you makes you stronger“. Deze laatste prent ik me altijd in mijn achterhoofd als ik dingen moet doen waar ik heimelijk bang voor ben, zoals vliegen of een nieuwe (werk)uitdaging aangaan. Ik ben ervan overtuigd dat je zonder misères en slechte tijden de positieve en waanzinnig goede tijden minder kan waarderen. Het leven is hard, maar dat betekent niet dat ik me er door moet laten verslaan, of moet zwelgen in zelfmedelijden. Ik ben iemand die gauw de draad weer oppakt en niet bij de pakken neer gaat zitten. Deze beide quotes helpen me daarbij.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou heel graag superberoemd worden met mijn blog ;-) Nee, grapje, maar ik hoop wel dat mijn blog nog flink doorgroeit. Daarnaast lijkt een baan in een boekwinkel of juist eigenaresse zijn van een boekwinkel/koffietentje me fantastisch! (H)eerlijk eten, lekkere thee en koffie, aangevuld met Chinese bubbletea in de zomer, en wanden vol boeken die gebruikt, gelezen en geleend kunnen worden. Ik hoor de jazzy muziek al en zie de drukbezochte schrijversavonden al voor me. Samen met mijn vriend wil ik dolgraag deze business opzetten. Hij heeft de diploma’s, ik het boekinstinct: win-win! Daarnaast wil ik ook erg graag een gezinnetje vormen met mijn vriend, met twee ‘wolken van kindjes’ en een leuk huis met ruime bibliotheekkamer voor mij. Zucht, het is fijn om te dagdromen!

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk zit voor mij in de kleine dingen. Een fijne werkplek, een goede thuissituatie, een verrassing, een leuk uitje, een onverwachts complimentje. Ik kan ontzettend blij worden van verse bloemen op tafel, de zon die schijnt en een goed boek dat op me ligt te wachten. Ik word gelukkig van mijn vriend, mijn collega’s en vrienden (wat in mijn geval veel door elkaar loopt: mijn collega’s zijn mijn vrienden) en mijn familie. Mijn blog geeft me energie en de interactie met lezers vind ik nog steeds zo ontzettend dankbaar. Kortom: ik ben al behoorlijk gelukkig!

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Zonder aarzeling mijn idiote collega’s en mijn vriend. Ik heb twee beste vriendinnen op het werk, waarmee ik dagelijks in een deuk lig, om de meest idiote dingen. Zonder die twee zou het werk een stuk minder leuk zijn. Gelukkig gaan we volgende week weer een avondje uit eten, bij ons favoriete sushirestaurant, waar ze ons inmiddels al bij naam kennen en met hun ogen rollen als ze ons zien aankomen: “Komen jullie nu alweer?!” We wachten nog altijd op een VIP-klantenkaart.

Mijn vriend is mijn rots in de branding, mijn steunpilaar maar zeker ook mijn dagelijkse dosis opgewektheid en vrolijkheid. Hij ziet de dingen altijd positief in, is altijd vrolijk en heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hij is gul, attent en ziet het glas altijd halfvol. We delen dezelfde humor en kunnen samen enorm lachen om maffe, flauwe dingen.

10554197_1510301252535542_1397164361_n

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Het liefst word ik ’s nachts helemaal niet gewekt, want ik ben ’s avonds altijd reuze blij als ik kan wegkruipen onder de dekens (vooral met dit weer kan ik moeilijk opstaan) maar als het dan toch moet: een onverwachtse reis naar een mooie, warme bestemming (liefst Zuid-Oost Azië) of sushi. Sushi kan ik als ontbijt, lunch en avondeten eten. Heerlijk! :-)

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Vandaag nog, op mijn werk met mijn twee superfijne collega’s, Minke en Connie. Ik heb elke dag wel een lachbui. Geweldig, en bovendien goed voor mijn buikspieren! De reden weet ik nu niet eens meer, waarschijnlijk een verspreking.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Het behalen van mijn diploma aan het Windesheim in Zwolle, het opzetten, behouden en laten groeien van mijn blog en elke keer als ik gevlogen heb ben ik stiekem heel erg trots op mezelf: weer mijn angst overwonnen! Weer een bestemming bereikt zonder me door mijn angst te laten tegenhouden.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Hoeveel tegenslagen het leven je ook biedt, blijf positief. Er zijn en blijven zulke leuke dingen in het leven. Probeer geluk te vinden in de kleine dingen, dan wordt de wereld vanzelf een mooie, fijne plek. Ik zal echt niet als veredelde Deepak Chopra gaan strooien met levenslessen maar ik merk dat dit voor mezelf erg goed werkt. Focus je op de dingen die je al hebt, in plaats van de dingen die je nog wil en je zult zien dat geluk binnen handbereik ligt.

8 gedachten over “Project Positief Tag

  1. Wauw wat een eer dat je de tag hebt ingevuld, ontzettend mooi je prachtige antwoorden om te lezen. Zo indrukwekkend! Het heeft mij ook echt heel erg geraakt, mocht je van je boekwinkel realiteit willen maken; weet dat ik altijd achter je zal staan en er alles aan zou doen om je droom tot een succes te maken. Wat een mooie quote <3 Denk goed aan jezelf topper en wat mag je ongelooflijk trots zijn op jezelf!

  2. Wauww Tes, wat een heerlijk positieve blog! Je hebt zeker veel meegemaakt, wat goed dat je toch zo positief kunt blijven. Je quotes zijn heel inspirerend, vooral die laatste gebruik ik zelf ook vaak. Ik hoop je nog regelmatig te ontmoeten, zo gezellig!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s